23 Απρ 2024
READING

Tinder & Dominos | Gett & Coca-Cola

5 MIN READ

Tinder & Dominos | Gett & Coca-Cola

Tinder & Dominos | Gett & Coca-Cola

Το Cone of Experience, από τον Edgar Dale, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θυμούνται το 10% αυτών που διαβάζουν, το 20% όσων ακούν και το 90% αυτών που κάνουν.

Ως εμπορικό σήμα, ένας βασικός στόχος πρέπει να είναι ο καταναλωτής. Οι δύο πρώτοι αριθμοί καλύπτουν τους πιο συνήθεις τρόπους με τους οποίους οι καταναλωτές εκτίθενται σε μάρκες. Τα εμπορικά σήματα πρέπει να κατανοήσουν ότι η ανάπτυξη στην τρέχουσα αγορά δεν είναι πλέον μόνο για να γίνει το σήμα σας αντιληπτό, αλλά να κάνει τους πελάτες να ασχοληθούν με αυτό. Η δέσμευση ενθαρρύνει την ανθρώπινη σύνδεση και αυτή η σχέση είναι η ανάπτυξη των δυνάμεων.

Αν έχετε περάσει από το Tinder , ίσως έχετε συναντήσει τα πρόσωπα των ηθοποιών Zac Efron και Adam Devine. Ενώ τα προφίλ τους λειτουργούσαν κάτω από τα ονόματα των χαρακτήρων τους στη νεώτερη τους ταινία, Mike and David Need Wedding Dates, τα πρόσωπά τους είναι οικεία. Ο ενθουσιασμός για την εύρεση του Zac Efron σε μια dating app μπορεί να έχει προκαλέσει τους χρήστες να κάνουν swipe, πριν συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι μόνο μια προώθηση για την προαναφερθείσα ταινία. Εάν οι χρήστες έκαναν το σωστό swipe, τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις για να συναντήσουν τους δύο αδερφούς στους οποίους βασίζεται η ταινία.

Η 20th Century Fox δεν είναι το μόνο εμπορικό σήμα που συνεργάζεται με το Tinder ως μέσο σύνδεσης των καταναλωτών. Η πίτσα Dominos, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε την πλατφόρμα για να φτάσει στο ακροατήριό της. Την προηγούμενη από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι χρήστες είχαν την επιλογή να πατήσουν αριστερά ή δεξιά για την Dominos. Αυτοί που έκαναν swipe δεξιά μπήκαν σε λαχειοφόρο αγορά για να κερδίσουν δωρεάν πίτσα. H Dominos έκανε πάνω από 700 ταιριάσματα Tinder την 1η ημέρα, με πιθανότητα να φτάσουν τα 700.000 στο τέλος της καπμάνιας. Συγκέντρωσαν μια νέα πολιτιστική πλευρά της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, δίνοντας ξεγνοιασιά και αρχίζοντας μια ανοιχτή συνομιλία με το κοινό. Η επιτυχία δείχνει ότι τα άτομα θεώρησαν ότι οι ανάγκες τους ήταν κατανοητές από την  Dominos και η απόφασή τους να κάνουν swipe δείχνει ότι η μάρκα έκανε μια σύνδεση μαζί τους.

Αυτά τα εμπορικά σήματα δεν έχουν βρει μόνο έναν τρόπο να παρουσιαστούν στη ζωή των ανθρώπων-πέρα από τις διαφημιστικές πινακίδες, τις διαφημιστικές εκτυπώσεις και ακόμη και τις ψηφιακές διαφημίσεις στη γωνία της οθόνης του υπολογιστή – βρήκαν έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους καταναλωτές. Σε λίγο, οι χρήστες πρέπει να αποφασίσουν είτε να λένε “ναι” είτε “όχι” σε ένα προϊόν. Προτρέπουν τα άτομα να λάβουν απόφαση σχετικά με τα προϊόντα τους όταν αυτοί μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι το σήμα αυτό υπάρχει.

Το πιο σημαντικό, αυτά τα εμπορικά σήματα εμφανίζονται μπροστά στα μάτια του πελάτη. Όταν περπατάτε σε μια αντιπροσωπεία MINI, γνωρίζετε το εμπορικό σήμα. Σε μια εμπορική έκθεση, βιώνετε τη μάρκα ABB μέσω του περιπτέρου τους προτού φτάσετε στο προϊόν. Ωστόσο, αυτές οι εμπειρίες ελέγχονται ιδιαίτερα από τη μάρκα. Πώς δημιουργείτε μια εμπειρία που εμφανίζεται στον χρόνο που επιλέγουν οι καταναλωτές και στο χώρο τους; Η οικοδόμηση σχετικών εμπειριών που επιτρέπουν στο εμπορικό σήμα να ασχολείται με τον χρήστη στις πραγματικές μικρο-στιγμές είναι αυτό που αναπτύσσεται.

Το Tinder είναι απλά ένας τρόπος. Η Coca-Cola του Ισραήλ προσπάθησε να μετατρέψει το μάλλον παθητικό μέσο των διαφημίσεων σε μια πιο συναρπαστική εμπειρία. Σε συνεργασία με την Gett, την πιο διαδεδομένη εφαρμογή Taxi στο Ισραήλ, η Coca-Cola δημιούργησε ένα εμπορικό σήμα που δεσμέυει τους θεατές καθώς παρακολουθούσαν δίνοντάς τους μία επιτόπου αγοραστική ευκαιρία. Η διαφήμιση έστειλε σήμα στα smartphones των θεατών, τα οποία όταν εμφανίστηκαν, εμφάνισαν το μήνυμα “Gett Coca-Cola”. Εάν ο θεατής αποδέχθηκε το μήνυμα, ένα πακέτο της Coca-Cola θα παραδιδόταν  απευθείας στο σπίτι του. Η Coca-Cola συνεργάστηκε με την Gett για να παραδώσει το προϊόν, επιτρέποντας σε αμφότερες τις μάρκες να ασχολούνται άμεσα με τους ανθρώπους. Αυτή η μικρο-στιγμή επέτρεψε στις επιχειρήσεις να εμπλέκουν τους καταναλωτές άμεσα και ακαριαία. Ενεργοποιώντας νέα σημεία επαφής κατά μήκος του ταξιδιού των καταναλωτών, τα εμπορικά σήματα μπορούν να αναπτυχθούν καθώς οι πελάτες τους αλληλεπιδρούν συχνότερα και κατά τρόπο ουσιαστικό.

Γίνεται σαφές ότι οι παραδοσιακές διαφημίσεις χάνουν τη συνάφεια και τις εμπειρίες που κερδίζουν. Οι μάρκες πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται τα πιο σημαντικά σημεία επαφής στη ζωή ενός καταναλωτή και πώς μπορούν να εμφανιστούν οι μάρκες εκείνες τις στιγμές. Οι χρήστες του Tinder ίσως να μην είχαν σκεφτεί να παραγγείλουν την πίτσα Dominos, αλλά επειδή αναγκάστηκαν να κάνουν swipe, ίσως αισθάνθηκαν σαν να έχουν ήδη πάρει μια απόφαση. Ακόμη και αν δεν κερδίσετε την δωρεάν πίτσα Domino, η δέσμευση στον ανταγωνισμό με το χτύπημα μπορεί να προκαλέσει μια γεύση από πίτσα και μπορείτε να την παραγγείλετε ούτως ή άλλως. Η έναρξη μιας συνομιλίας με τους καταναλωτές επέτρεψε στις μάρκες να ζουν και να βρίσκονται στο προσκήνιο των μυαλών των πελατών.

Μια μεγάλη μάρκα έχει τις ισχυρές της αξίες, και μεμονωμένα χαρακτηριστικά. Εάν το πιστεύουμε αληθινά, τότε πρέπει να καταλάβουμε ποιες πλατφόρμες είναι ικανές να τις φέρουν στη ζωή μέσω της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Τα σήματα πρέπει να εξετάσουν ποιες πλατφόρμες είναι πιο ευθυγραμμισμένες με το σκοπό και τον χαρακτήρα τους. Μεσα κοινωνικής δικτύωσης; VR; Φυσικά σημεία επαφής; Σε οποιοδήποτε συνδυασμό αυτών, πρέπει να διερευνήσουμε νέες εμπειρίες που οι καταναλωτές ενστερνίζονται ως δικές τους. Σήμερα, ένα εμπορικό σήμα πρέπει να προσφέρει πέρα ​​από το προϊόν ή την υπηρεσία του. Αν τα εμπορικά σήματα μπορούν να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία, οι σχέσεις τους με τους καταναλωτές θα αυξηθούν – και θα το κάνουν και οι επιχειρήσεις τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.