Ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης σε 6 χώρες

Κρίνοντας από τα νέα, φαίνεται ότι οι μοναδικές χώρες που αναπτύσσουν την Α.Ι. είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα. Όμως, ενώ οι εταιρείες σε αυτές τις δύο χώρες πρωτοστατούν στην έρευνα και τα προϊόντα αιχμής, είναι ακόμα νωρίς για τη βιομηχανία και τα άλλα έθνη εργάζονται σκληρά για να γίνουν σημαντικοί παίκτες του Α.Ι.Εδώ είναι έξι χώρες που θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τους δύο κορυφαίους.

Σιγκαπούρη

 

Η Σιγκαπούρη ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν μια εθνική στρατηγική, που ονομάζεται Α.Ι. Σιγκαπούρη, τον Μάιο του 2017. Η πρωτοβουλία φέρνει την κυβέρνηση, τα ερευνητικά ιδρύματα και τις εταιρείες μαζί για να συνεργαστούν για την έρευνα και να επιταχύνουν την τοπική υιοθεσία της Α.Ι., με 109 εκατομμύρια δολάρια να ξοδεύονται σε πέντε χρόνια. Η Σιγκαπούρη έχει επίσης ξεκινήσει την δραστηριότητα με αυτόνομα οχήματα: είχε τα πρώτα αυτοκινούμενα ταξί για χρήση από το κοινό και δημιούργησε μια μικρή πόλη για περαιτέρω δοκιμές.

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ένα ρομπότ αστυνομίας στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η χώρα ήταν η πρώτη που δημιούργησε Υπουργείο Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι η πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή που δημοσιεύει μια στρατηγική Α.Ι. και η μόνη χώρα στον κόσμο που πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα Υπουργείο Τεχνητής Νοημοσύνης. Ενώ τα Εμιράτα προσπαθούν να προσελκύσουν τη διεθνή προσοχή με τολμηρά έργα όπως ένα εργαστήριο Α.Ι. που επικεντρώνεται στην κλιματική αλλαγή, αυτό το καλοκαίρι δίδαξε 600 τοπικούς φοιτητές σε σεμινάριο Α.Ι. για την ανάπτυξη της δικής τους κοιτίδας ταλέντων.

Ισραήλ

Το Ισραήλ γίνεται παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική Α.Ι. με δεκάδες νέες νεοσύστατες επιχειρήσεις υγείας σε μια χώρα που έχει πληθυσμό όσο το Νιου Τζέρσεϋ. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα πενταετές πρόγραμμα με προϋπολογισμό 280 εκατομμυρίων δολαρίων για την ψηφιοποίηση των δεδομένων ασθενών και τη χρήση του Α.Ι. να συγκεντρώσει σημαντικές ιδέες, με την ελπίδα να μετατρέψει την εγχώρια τεχνογνωσία σε καταναλωτικά προϊόντα που θα μπορούσαν να κάνουν το Ισραήλ ηγέτη της βιομηχανίας.

Ινδία

Η Ινδία κυκλοφόρησε την Α.Ι. στρατηγική μόλις αυτό το καλοκαίρι, αλλά περιέχει μια μεγάλη ιδέα που θα μπορούσε να πιάσει: να γίνει το “γκαράζ” που αναπτύσσει το Α.Ι. που δημιουργεί οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη για τον εαυτό της και τον υπόλοιπο αναπτυσσόμενο κόσμο. Το σχέδιο, το οποίο ονομάζουν #AIforAll, θα επικεντρωθεί σε έργα γύρω από την υγειονομική περίθαλψη, τη γεωργία, την εκπαίδευση, τις έξυπνες πόλεις και τις υποδομές και την έξυπνη κινητικότητα και μεταφορά.

Γαλλία

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα έγγραφο 150 σελίδων νωρίτερα φέτος, το οποίο εξηγεί την Α.Ι. και τις προσπάθειες στον τομέα της υγείας, του περιβάλλοντος, των μεταφορών και της ασφάλειας, και θέτει 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέδια χρηματοδότησης γύρω από αυτές τις περιοχές. Και όταν (ή αν) η Βρετανία εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Γαλλία βρίσκεται σε καλή θέση για να αποτελέσει το επίκεντρο της ένωσης για την τεχνητή νοημοσύνη. Τόσο η Google όσο και το Facebook έχουν ήδη γραφεία στο Παρίσι αφιερωμένα στην έρευνα Α.Ι.