18 Απρ 2024
READING

12 συσκευές και υπηρεσίες που θα σας κάνουν να αφήσετε στην άκρη το Amazon

7 MIN READ

12 συσκευές και υπηρεσίες που θα σας κάνουν να αφήσετε στην άκρη το Amazon

12 συσκευές και υπηρεσίες που θα σας κάνουν να αφήσετε στην άκρη το Amazon

Η φήμη της Αmazon έχει λάβει πρόσφατα ένα “χτύπημα” από όλες τις πλευρές.
Αυτό έχει οδηγήσει ορισμένους πελάτες να απειλούν να μποϊκοτάρουν και να απομακρύνονται από την Amazon εντελώς. H Amazon βασίζεται στη διασύνδεση των υπηρεσιών – και ειδικά στο Amazon Prime – για να κρατήσει τους πελάτες στο οικοσύστημά της, αλλά υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις σε όλες σχεδόν τις προσφορές της, αν είστε πρόθυμοι να κάνετε λίγη έρευνα.

Η Amazon εξελίσσεται ταχέως και είναι μία από τις πιο ισχυρές εταιρείες στη γη, εξαπλώνεται σε τόσες κατηγορίες και προσφέρει τόσες πολλές υπηρεσίες που μπορεί να είναι δύσκολο να τις παρακολουθήσεις.

Με τόσο ταχεία ανάπτυξη, ήταν υποχρεωμένη να “προσελκύσει” τόσο κάποιους πολιτικούς όσο και τους πελάτες που μπορεί να είναι εγγενώς δύσπιστοι σε μια τόσο μεγάλη εταιρεία.

Η φήμη της Amazon έχει “φθαρεί” τον περασμένο χρόνο, με επικριτές όπως ο γερουσιαστής Bernie Sanders επικρίνοντας επανειλημμένα την εταιρεία σχετικά με τις πρακτικές στο χώρο εργασίας και τα πρότυπα αποδοχών. Η Amazon είναι ένα από τα κορυφαία παραδείγματα του Sanders για μια επιχείρηση που έχει γίνει πολύ ισχυρή και συχνά αναφέρεται στον απίστευτο πλούτο του CEO Jeff Bezos στις επικρίσεις του.

Πρόσφατα η Amazon “κέρδισε μια νίκη” όταν αύξησε τον κατώτατο μισθό σε $ 15 την ώρα για όλους τους Αμερικανούς υπαλλήλους. Η εταιρεία χαιρετίστηκε ως σκεπτόμενη το μέλλον, και ακόμη και ο Sanders επαίνεσε την κίνηση.

Αλλά η αμοιβή των εργαζομένων απέχει πολύ από το μοναδικό λόγο που οι πελάτες επέκριναν την εταιρεία, καθώς η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει κατηγορηθεί εδώ και καιρό ότι βγάζει από το εμπόριο τα φυσικά καταστήματα και ιδιαίτερα τα τοπικά καταστήματα.

Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε να “καταθέσετε διαζύγιο” από την Amazon, το γεγονός παραμένει ότι είναι τρομακτικό να βρούμε ένα μέρος για να ξεκινήσουμε.

Έχουμε καταγράψει μερικές από τις πιο κοινές υπηρεσίες της Amazon και βρήκαμε τις πλησιέστερες εναλλακτικές λύσεις σε αυτές. Μερικά από αυτά είναι εύκολα, όπως τα ψώνια. Πολλοί άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν τώρα πλεονεκτήματα όπως η δωρεάν-σε διήμερη αποστολή στο σπίτι, αν και συχνά έρχονται με διαφορετικές διατάξεις. Άλλοι, όπως οι συσκευές Kindle του Amazon, δεν είναι αρκετά αντικαταστάσιμες προς το παρόν.

Αντί για το Amazon.com  ψάξτε στους ανταγωνιστές όπως το Walmart 

Το Amazon.com είναι η πρώτη διεύθυνση URL που χρησιμοποιούν πολλοί αγοραστές στους browsers τους.

Αλλά το Amazon δεν είναι πάντα η φθηνότερη ή ταχύτερη επιλογή, παρά τη φήμη του. Άλλοι πωλητές γενικών εμπορευμάτων, όπως η Walmart και η Target, έχουν φτάσει σε υψηλό σημείο μετά από χρόνια επενδύσεων στο διαδίκτυο, και οι δύο έχουν χαμηλές τιμές και παρόμοια αποστολή εντός 2 ημερών.

Αντί για Whole Foods, δοκιμάστε το Sprouts ή κάποιο φυσικό κατάστημα τροφίμων

Το Whole Foods που ανήκει στην Amazon είναι σίγουρα το μεγαλύτερο αμερικανικό κατάστημα που επικεντρώνεται σε βιολογικά και τοπικά προϊόντα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι. Το Sprouts Farmers Market είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες, με 280 καταστήματα σε 15 πολιτείες. Πολλοί ντόπιοι επαγγελματίες αναπαράγουν επίσης το μοντέλο του Whole Foods.

Αντί για το Twitch, χρησιμοποιείστε το YouTube Gaming

Το Twitch είναι η πλατφόρμα ροής παιχνιδιών του Amazon. Το YouTube έχει τώρα τη δική του παρόμοια υπηρεσία με το YouTube Gaming.

Αντί για το Amazon Music Unlimited, τσεκάρετε το Spotify Premium

Το Amazon διαθέτει δύο υπηρεσίες ροής: Prime Music και Music Unlimited.

Η Prime Music συνοδεύεται από την Prime, αλλά έχει περιορισμένη επιλογή. Το Music Unlimited, με $ 9,99 το μήνα, περιέχει ένα πολύ ευρύτερο κατάλογο. Κοστίζει 7,99 δολάρια το μήνα για τα μέλη της Prime.

Το Spotify Premium, το οποίο είναι $ 9,99 το μήνα, είναι σχεδόν παρόμοια υπηρεσία, αλλά έχει επίσης ευρεία δυνατότητα με διαφορετικές συσκευές και πρόσθετες υπηρεσίες που βασίζονται στο AI.

Αντί για το Alexa, επιλέξτε Google Assistant

Το Alexa κερδίζει έδαφος. Η Amazon εξαπλώνει τον βοηθό φωνητικής εντολής σε όλα τα είδη συσκευών, καθιστώντας τον τον ακρογωνιαίο λίθο πολλών εγκαταστάσεων smart-home.

Ο Google  Assistant παρέχει παρόμοιες λειτουργίες, ωστόσο, συμπεριλαμβανομένης μιας αναμφισβήτητα ανώτερης ικανότητας να απαντά σε ερωτήσεις γενικής γνώσης.

Το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας σίγουρα διαθέτει μεγαλύτερη ποικιλία από το than Amazon Books

Η Amazon δεν έχει σταματήσει να επεκτείνει την αλυσίδα βιβλιοπωλείων της, Amazon Books. Τοποθετημένο κυρίως στα αστικά κέντρα, το μοντέλο του καταστήματος χρησιμοποιεί μια προσέγγιση που υποστηρίζει δεδομένα για να βοηθήσει τους πελάτες να βρουν την επόμενη ανάγνωσή τους και τα βιβλία εμφανίζονται με τα εξώφυλλα να βλέπουν προς τα εμπρός.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι λίγο διαφορετικό από αυτό που όλοι οι άλλοι διαβάζουν ήδη, ίσως να είναι πιο χρήσιμο να ψάξετε σε ένα τοπικό βιβλιοπωλείο, όπου η επιλογή είναι πιθανό να είναι πιο επιμελημένη.

Αν ψάχνετε μόνο για το τελευταίο μπεστ σέλερ, υπάρχει πάντα το Barnes & Noble.

Αντί για Fire TV, εγκαταστήστε μια συσκευή Roku

Η Fire TV είναι το ραβδί του Amazon για να μετατρέψει τις ηλίθιες τηλεοράσεις σε πιο έξυπνες. Χρησιμοποιεί το φιλικό περιβάλλον Fire TV του Amazon για πλοήγηση σε μουσική, ταινίες και τηλεόραση.

Το Roku, ένα μεγάλο όνομα σε αυτήν την κατηγορία, προσφέρει μια παρόμοια συσκευή με ένα ανταγωνιστικό σημείο τιμής. Στην πραγματικότητα, το Roku είναι ήδη η πιο δημοφιλής συνδεδεμένη τηλεοπτική υπηρεσία, και είναι πολύ μπροστά από Νο 2 Amazon.

Αντί για Prime Video, δείτε Netflix

Το Prime Video είναι υπηρεσία συνεχούς ροής του Amazon. Επίσης έρχεται μαζί με τον Prime.

Είναι βασικά η έκδοση του Netflix, η οποία πρωτοστάτησε στο βίντεο κατά παραγγελία. Τόσο το Netflix όσο και το Prime Video προσφέρουν μια σειρά από τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες, συμπεριλαμβανομένων πρωτότυπων που είναι μοναδικά για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες τους.

Αντί για Prime Now, δοκιμάστε το Instacart

Το Prime Now έχει επεκταθεί σε σχεδόν όλες τις μεγάλες πόλεις στις ΗΠΑ. Παρέχει όχι μόνο αγαθά της Amazon, αλλά και είδη τροφίμων απευθείας από το Whole Foods.

Η Instacart προσφέρει από την πλευρά της περισσότερα καταστήματα και, όπως το Whole Foods, super markets, ακόμα και το Costco. Υπάρχουν περισσότερες συνδεδεμένες συνδρομές, καθώς δεν είναι μέρος μέλους όπως η Prime, αλλά σύμφωνα με μια αξιολόγηση  η υπηρεσία είναι οριακά καλύτερη.

Αντί του Kindle, χρησιμοποιείστε ένα iPad με την εφαρμογή Apple Books

Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στο Kindle. Η αγορά του ηλεκτρονικού αναγνώστη δεν είναι τεράστια και μειώνεται ραγδαία.

Αλλά αν αγαπάτε την ιδέα της ανάγνωσης σε μια συσκευή, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα iPad και το Apple Books. Δεν έχει την ίδια οθόνη e-ink, αλλά είναι πολύ πιο ευέλικτη. Εάν είστε συνδεδεμένοι με την ιδέα του e-ink, το Kubo προσφέρει κάτι που λειτουργεί πολύ σαν το Kindle χωρίς την προσκόλληση του Amazon.

Αντί του Amazon Fresh, παραγγείλετε από το FreshDirect, το Shop & Stop’s PeaPod ή το Kroger’s Grocery Delivery

Το ηλεκτρονικό παντοπωλείο αναμένεται να είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου. Φαίνεται ότι κανείς δεν το έχει καταλάβει αρκετά ακόμη, ωστόσο.

Εάν έχετε κουραστεί να πληρώσετε 15 δολάρια το μήνα για συνδρομή Prime για παραγγελία από την Amazon Fresh, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις ανάλογα με το πού ζείτε.

Για τους New Yorkers, το Jet.com της Walmart ξεκίνησε την υπηρεσία City Grocery, μια παρόμοια υπηρεσία. Υπάρχει επίσης το FreshDirect, το οποίο έχει παράδοση στα ψώνια της Νέας Υόρκης εδώ και χρόνια. Η Kroger έχει παράδοση τροφίμων, ενώ η Stop & Shop προσφέρει την υπηρεσία PeaPod.

Αντί να χρησιμοποιήσετε το Audible, ενοικιάστε ή αγοράστε audiobooks στο Apple Music ή το Google Play

Το audible είναι η υπηρεσία πολλών ανθρώπων για την ενοικίαση ή την αγορά ηχητικών βιβλίων, και πολλοί λένε ότι είναι το καλύτερο. Αλλά, δεν είναι το μοναδικό μέρος για να βρεις audiobooks.

Τόσο η Apple Book όσο και το Google Play Store πωλούν audiobooks, αν και δεν έχουν πάντα την ευελιξία που παρέχει το Audible. Εκτός από αυτό, η Scribd έχει επίσης συνδρομή σε ηχητικά βιβλία, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη συλλογή όσο το Audible.

Αντί για το Amazon Home Services, βρείτε ένα συνεργείο καθαρισμού ή έναν μάστορα στο HomeAdvisor ή στο Angie’s List

Το Amazon τρέχει το Amazon Home Services, όπου οι χρήστες μπορούν να κλείνουν τα πάντα, από μια επισκευή στο σπίτι μέχρι τις υπηρεσίες καθαρισμού μέσω των τοπικών ειδικών του Amazon.

Όμως, το HomeAdvisor και η λίστα Angie, που τώρα ανήκουν στην ίδια εταιρεία, κάνουν το ίδιο πράγμα και αυξάνονται με σταθερό ρυθμό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.