20 Απρ 2024
READING

Η foodie κουλτούρα μπορεί να σώσει τα εμπορικά κέντρα?

2 MIN READ

Η foodie κουλτούρα μπορεί να σώσει τα εμπορικά κέντρα?

Η foodie κουλτούρα μπορεί να σώσει τα εμπορικά κέντρα?

Τα Food Halls έχουν κερδίσει μεγάλη προσοχή από τους λάτρεις του φαγητού καθώς πολλαπλασιάζονται σε όλη την Αμερική, αλλά οι παρατηρητές του εμπορίου έχουν αμφισβητήσει την αξία τους. Μια μελέτη ωστόσο διαπιστώνει ότι μια σειρά από διαφορετικές έννοιες τροφίμων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στα εμπορικά κέντρα.

Από τα 11 concepts σε εμπορικά κέντρα που δοκιμάστηκαν, οι αγορές αγροτικών ειδών, τα food halls και τα “μπακάλικα” ήταν μεταξύ των πρώτων τεσσάρων ιδεών που προτιμούν οι καταναλωτές και είναι πιθανότερο να αυξήσουν τις επισκέψεις βάσει απαντήσεων σε μια σχετική έρευνα.


Η δύναμη του φαγητού ως οδηγού επισκεψιμότητας ήταν επίσης εμφανής όταν οι συμμετέχοντες της έρευνας ερωτήθηκαν ποια έννοια θα πρόσθεταν πέρα από την αγαπημένη τους. Η κορυφαία προσθήκη ήταν και πάλι στις αγορές αγροτικών ειδών,ακολουθούμενη από τις αίθουσες φαγητού και τα παντοπωλεία.

Οι έννοιες των τροφίμων βρέθηκαν επίσης να χαιρετίζονται στα εμπορικά κέντρα από γενιά σε γενιά. Το 77% των ψηφιακών χρηστών από 18 έως 29 ετών ανέφερε ότι η ύπαρξη καταστήματος γεωργικών προϊόντων θα επηρέαζε την απόφασή τους να επισκεφθούν ένα εμπορικό κέντρο, έναντι 75% των ψηφιακών χρηστών από 46 ετών και άνω. Οι αίθουσες φαγητών σημείωσαν 78 τοις εκατό και τα παντοπωλεία σημείωσαν 66% για τους ψηφιακούς χρήστες έναντι ενός μόνο ελαφρώς χαμηλότερου 61% και 5%, αντίστοιχα για τους ψηφιακούς χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι νέοι βρέθηκαν να ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο από τους παλαιότερους για την προσθήκη άλλων καινοτόμων ιδεών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης χώρου πρασίνου, κλειστού αθλητικού συγκροτήματος, γυμναστηρίων, καταστήματος ομορφιάς και χώρου εργασίας στο εμπορικό κέντρο. Ένα συμπέρασμα από αυτό ήταν ότι “ολόκληρο το σχήμα του εμπορικού κέντρου πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες πραγματικότητες της κοινωνικής και εμπορικής ζωής”.

Ωστόσο, οι συγγραφείς της μελέτης επεσήμαναν ότι τα εμπορικά κέντρα δεν απέχουν πολύ από τις γενικές τάσεις προς την υγεία και την ευεξία, συμπεριλαμβανομένων των τοπικών τροφίμων και των εστιατορίων που τροφοδοτούν την κουλτούρα του φαγητού. “Η κενή κουλτούρα του φαγητού της Αμερικής των παραδοσιακών εμπορικών κέντρων, πρέπει πρώτα να πεθάνει. Διαφορετικά, η καινοτομία δεν είναι δυνατή.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.