25 Απρ 2024
READING

Η Heineken εισαγάγει τη μη αλκοολούχα μπύρα ως η μπύρα των ευαισθητοποιημένων με τα θέματα της υγείας καταναλωτών

4 MIN READ

Η Heineken εισαγάγει τη μη αλκοολούχα μπύρα ως η μπύρα των ευαισθητοποιημένων με τα θέματα της υγείας καταναλωτών

Η Heineken εισαγάγει τη μη αλκοολούχα μπύρα ως η μπύρα των ευαισθητοποιημένων με τα θέματα της υγείας καταναλωτών

Η Heineken θα εισαγάγει την Heineken 0.0, μια μη αλκοολούχο μπύρα τον Ιανουάριο.
Η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να αναζωογονήσει την κατηγορία και να δώσει στους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες να πιούν μπύρα.

Η Heineken σύντομα θα ξεκινήσει μια μη αλκοολούχα έκδοση της ομώνυμης μπύρας της στις ΗΠΑ, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν υγιεινότερες επιλογές.

Τον Ιανουάριο, η Heineken θα εισαγάγει το Heineken 0,0 (προφέρεται μηδέν μηδέν) σε εθνικό επίπεδο. Η Heineken, ο δεύτερος μεγαλύτερος ζυθοποιός στον κόσμο, ξεκίνησε για πρώτη φορά την μπύρα στη Βαρκελώνη τον Μάιο του 2017 και έκτοτε συνέχισε σε περισσότερες από 30 χώρες.

Οι καταναλωτές αποφεύγουν όλο και περισσότερο την μπύρα και προτιμούν το κρασί, τα οινοπνευματώδη ποτά και τα ανθρακούχα ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα αλκοόλ, τα οποία θεωρούν πιο υγιεινά από τη μπύρα. Άλλοι πίνουν λιγότερο και μερικοί αποβάλλουν το αλκοόλ εντελώς. Η Heineken πιστεύει ότι μπορεί να αναζωογονήσει την κατηγορία μπύρας αν μπορεί να δώσει στους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες να την πιούν.

“Δεν πρόκειται για μια στρατηγική αντικατάστασης, αλλά για συμπλήρωμα”, δήλωσε ο Jonnie Cahill, επικεφαλής μάρκετινγκ της Heineken USA. “Μερικές φορές πίνω Heineken, μερικές φορές πίνω Heineken 0.0 . Έτσι, αυτό που βλέπουμε να συμβαίνει είναι μία προσθήκη στη θέση της κλασσικής Heineken, το βλέπουμε αυτό ως “και” όχι σαν “αντί”.

Η αμερικανική αγορά για μη αλκοολούχα μπύρα ήταν σχετικά μικρή, με την O’Doul της Anheuser-Busch InBev να είναι η πιο γνωστή μάρκα. Αλλά αυτή και άλλες μη αλκοολούχες μπύρες έχουν κάπως στιγματιστεί. Η Heineken ελπίζει να διαθέσει στην αγορά την 0,0 περίπου όπως και την παραδοσιακή Heineken, καθιστώντας την επιλογή για οποιαδήποτε κατάσταση.

Για να τονίσει αυτό, η Heineken θα διαφημίσει νέες περιπτώσεις στους ανθρώπους για να πίνουν μπύρα, ακόμη και μετά από μια προπόνηση ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος στο γραφείο. Η μπύρα περιέχει 65 θερμίδες, κάτω ακόμη και από τις ελαφριές μπύρες, όπως η Michelob Ultra της Anheuser-Busch, μια μάρκα που έχει τοποθετηθεί με επιτυχία ως επιλογή για τους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγεία τους.

Μεταξύ 2016 και 2017, οι πωλήσεις όγκου της Michelob Ultra αυξήθηκαν κατά περίπου 21% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Euromonitor International. Αυτές οι ποσότητες για τη συνολική κατηγορία μπύρας μειώθηκαν κατά 0,6% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς.

Φτιάχνοντας τη γεύση της μπύρας χωρίς αλκοόλ είναι μια διαδικασία δύσκολη. Η ζύμωση παράγει φυσική αλκοόλη, η οποία βοηθά να δώσει τη γεύση της. Οι κύριες τεχνικές για την παρασκευή μη αλκοολούχου μπίρας είναι η αποφυγή της παραγωγής αλκοόλ στη ζύμη ή την αφαίρεση του στο τέλος.

Αυτές οι διαδικασίες μπορούν να αφήσουν μια λάθος επίγευση στη μπύρα. Για να γίνει η Heineken 0.0, οι ζυθοποιοί αφαιρούν το αλκοόλ, αλλά στη συνέχεια προσθέτουν πίσω τα φρουτώδη αρώματα που αφαιρούνται μαζί του. Αυτά τα αρώματα δίνουν στις μπύρες της Heineken τη γεύση και τη μυρωδιά τους, δήλωσε ο παγκόσμιος ζυθοποιός της Heineken, Willem van Waesberghe.

Όσο για τη γεύση, είπε, “είναι λίγο διαφορετική, αλλά είναι πολύ κοντά σε μια καλή μπύρα, και μιλάω ως ζυθοποιός. Ως καταναλωτής είμαι πολύ χαρούμενος με αυτή”.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Heineken αύξησε το μερίδιό της στην κατηγορία μπύρες χωρίς αλκοόλ στο 10,4% για το έτος μέχρι τον Μάιο, από 2,5% την ίδια χρονιά πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen που παρείχε η Heineken. Συνολικά, οι πωλήσεις μη αλκοολούχας μπύρας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 24%, ενώ στις αλκοολούχες μπύρες αυξήθηκε κατά 0,2% την ίδια περίοδο.

Η Heineken δεν μπορεί να προβλέψει την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, καθώς είναι μια εντελώς νέα αγορά για την ζυθοποιία, είπε ο Cahill. Η Heineken δεν έχει δοκιμάσει ούτε την συμβατική της μπύρα στις ΗΠΑ.

“Δεν μπορώ να πω πως θα εξελιχθεί, αλλά μπορώ να πω για μας ότι αυτή η περίοδος δεν είναι άλλος ένας Ιανουάριος με Μάρτιο”, είπε ο Cahill. “Πιστεύουμε ότι ο καταναλωτής είναι έτοιμος, πιστεύουμε ότι αυτό είναι καλό για τη μπύρα και θα πάμε με στόχο να πετύχουμε, οπότε δεν βλέπω να αργοσβήνουμε σύντομα”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.