23 Απρ 2024
READING

Η WeWork σχεδιάζει να ανοίξει 500 καταστήματα WeMRKT

2 MIN READ

Η WeWork σχεδιάζει να ανοίξει 500 καταστήματα WeMRKT

Η WeWork σχεδιάζει να ανοίξει 500 καταστήματα WeMRKT

Η συνεργατική εταιρεία WeWork σχεδιάζει να επεκτείνει την αντίληψη της WeMRKT σε άλλα 500 σημεία “τα επόμενα δύο χρόνια, μαζί με ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου”, σύμφωνα με μια έκθεση της Digiday.

Η ιδέα λιανικής πώλησης προϊόντων που κατασκευάzontai από μέλη της WeWork, συμπεριλαμβανομένων υγιεινών σνακ, ειδών γραφείου και επώνυμων ενδυμάτων, ξεκίνησε τον Ιούλιο. Το πρώτο WeMRKT βρίσκεται στη διεύθυνση 205 Hudson στη Νέα Υόρκη και άλλα τρία έχουν ανοίξει στην πόλη, με πρόσθετες τοποθεσίες προγραμματισμένες για όλη τη χώρα.

Η WeWork έχει διακλαδιστεί σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς που έχουν ως στόχο να ωφελήσουν τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης γυμναστηρίου στη Νέα Υόρκη, εκπαίδευσης προγραμματισμού στη σχολή Flatiron School και σχέδια για ένα δημοτικό σχολείο, καθώς και μια συνεργασία με τη J. Crew.

Η WeWork έχει φιλόδοξα σχέδια για τη λιανική πώληση, αλλά είναι ήδη πίσω  μερικά στάδια.

Το ηλεκτρονικό της κατάστημα WeMRKT σχεδιάστηκε αρχικά για τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τη Julie Rice, την ανώτατο λειτουργό της WeWork και πρώην συνιδρυτή και συν-διευθύνων σύμβουλο του SoulCycle. Αλλά αυτό δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί και είναι μεταξύ των σχεδίων για τα επόμενα δύο χρόνια.

Τα προϊόντα για το WeMKT επιλέγονται με βάση τα κριτήρια που περιλαμβάνουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την ικανότητα και την επεκτασιμότητα, τον αντίκτυπο και το ίδιο το προϊόν. Τον Ιούλιο, η Rice δήλωσε ότι η WeWork σκοπεύει να πραγματοποιήσει τέσσερις επίσημες βραδιές επιλογής το χρόνο, με κριτές και προϊόντα να αλλάζουν ανά τρίμηνο.

Όταν η εταιρεία αγόρασε το εμβληματικό ακίνητο στη Fifth Avenue του Lord & Taylor για $ 850 εκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2017, λέγεται ότι εξέταζε μια επέκταση στο λιανικό εμπόριο, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες λιανικές μισθώσεις ή την ενσωμάτωση καταστημάτων σε συνεργατικούς χώρους ως ευκολία για τα μέλη. Το WeMRKT φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό.

Ωστόσο, σε συνεντεύξεις  νωρίτερα φέτος, αρκετοί παρατηρητές εξέφρασαν σκεπτικισμό. Ο Marcus Moufarrige, COO του Servcorp, ενός συνεργατικού γραφείο που προσφέρει virtual προϊόντα γραφείου και υπηρεσίες πληροφορικής, σημείωσε ότι η ακίνητη περιουσία μπορεί να αμφισβητήσει την κίνηση του ανταγωνιστή στο λιανικό εμπόριο. «Δεν είμαι σίγουρος για το τι κάνει η WeWork [WeMRKT]», είπε «Έχαναν σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι. Και λένε στους ανθρώπους ότι η απώλεια χρημάτων είναι εντάξει αν κερδίζεις μερίδιο αγοράς, αλλά αν δεν κάνει την κύρια δραστηριότητά της – η οποία είναι συνεργατική – εργασία, δεν θα μπει στην αγορά του λιανικού εμπορίου ».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.