25 Απρ 2024
READING

Casa Camper Berlin | οι εταιρείες Lifestyle χτίζουν τώρα ξενοδοχεία

4 MIN READ

Casa Camper Berlin | οι εταιρείες Lifestyle χτίζουν τώρα ξενοδοχεία

Casa Camper Berlin | οι εταιρείες Lifestyle χτίζουν τώρα ξενοδοχεία

Αυτές τις μέρες, φαίνεται, πως κάθε μάρκα θέλει να γίνει μια «μάρκα lifestyle».

Προωθώντας τα burritos; “Η τελική αποστολή στο marketing είναι να καταστήσουμε το Chipotle όχι μόνο ένα εμπορικό σήμα αλλά ένα εμπορικό σήμα lifestyle “, δήλωσε ο νέος επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας. Πώληση γλυκών; H Godiva θέλει “να θεωρηθεί ως μάρκα lifestyle με την αξιοποίηση της εμπειρίας για να επεκταθεί πέρα ​​από τις σοκολάτες”, ανέφερε μια δήλωση. Αποστολή για την προετοιμασία φαγητού σε οικογένειες; Η Blue Apron, υποστηρίζει ο νέος CEO της, θεωρεί τον εαυτό της ως “μια ισχυρή μάρκα lifestyle που παίζει έναν σημαντικό ρόλο στις ζωές των πελατών μας”.

Και τα τρία παραδείγματα εμφανίστηκαν σε ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times, το οποίο και ανέδειξε και έθεσε έναν προβληματισμό  για τη δέσμευση τόσων πολλών εμπορικών σημάτων, σε μερικές αρκετά πελώριες βιομηχανίες, να γίνουν μάρκες lifestyle. Αυτό που οι Times (και, φοβάμαι, πολλά από τα ίδια τα εμπορικά σήματα) δεν μπόρεσαν να ορίσουν είναι πώς να μετατρέψουμε αυτούς τους στόχους σε δράση. Το Chipotle τρέχει διαφημίσεις σε εκθέσεις ψύξης νερού και χορηγεί παίκτες του Fortnite, ανέφερε το άρθρο. Η Blue Apron έχει πειραματιστεί με “μαθήματα μαγειρικής, προβολές ταινιών και πίνακες chef” σε δροσερές πόλεις. Η Godiva “θα ήθελε τους ανθρώπους να σταματήσουν σε ένα από τα καταστήματα για καφέ το πρωί και ένα σνακ το απόγευμα.”

Σίγουρα τα brands με μεγάλα όνειρα μπορούν να βρουν πιο τολμηρές στρατηγικές πραγματικού κόσμου από αυτές. Επιτρέψτε μου λοιπόν να προτείνω μια ριζοσπαστική ιδέα: Εάν θέλετε να οικοδομήσετε μια μάρκα lifestyle, ανεξάρτητα από τη βιομηχανία στην οποία βρίσκεστε, σκεφτείτε να φτιάξετε ένα ξενοδοχείο. Εξάλλου, τι καλύτερο για  να γνωστοποιήσετε τα χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής της μάρκας σας παρά να προσκαλέσετε τους πελάτες να ζήσουν σε ένα χώρο που να αντικατοπτρίζει αυτά τα χαρακτηριστικά;

Για πρώτη φορά είδαμε αυτήν την ιδέα πριν από αρκετά χρόνια στο Βερολίνο.Casa Camper Berlin. “Camper;Όπως τα παπούτσια;» φαίνεται ότι η καινοτόμος εταιρεία υποδημάτων, με έδρα την Ισπανία, αποφάσισε ότι ένας τρόπος για να “συγκινήσει” βαθύτερα τους πελάτες της είναι να χτίσει ξενοδοχεία, πρώτα στη Βαρκελώνη, στη συνέχεια στο Βερολίνο, με εμφάνιση και χαρακτηριστικά του εμπορικού της σήματος. “Τα πάντα, από τα δωμάτια μέχρι τις αίθουσες, τη βεράντα, το μπαρ και το λόμπι σχεδιάστηκαν με το κάρο του Camper στο μυαλό”, σημειώνει ένας κριτικός.

Πίσω ξανά στο περασμένο έτος, μια διάσκεψη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι μάρκες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν την εμπορική επίδραση του Amazon και άλλων εμπόρων διαδικτύου στο διαδίκτυο. Ένα από τα ζωντανά θέματα ήταν η κίνηση της West Elm, της εταιρείας σπιτιού με στυλάτα έπιπλα, να ανοίξει μια σειρά boutique hotels στις πόλεις των ΗΠΑ, όπως η Ινδιανάπολη, η Σαβάννα της Τζώρτζια και το Πόρτλαντ του Μέιν. Τα ξενοδοχεία (εξοπλισμένα, φυσικά, με τα προϊόντα της εταιρείας) «επικεντρώνονται στην επίτευξη της συνοχής της αισθητικής της West Elm», εξήγησε ένας εκτελεστικός διευθυντής σε ένα περιοδικό της βιομηχανίας. “Θέλουμε η εμπειρία του να μπαίνεις σε ένα ξενοδοχείο West Elm να προκαλέσει παρόμοια αίσθηση με την είσοδο σε ένα κατάστημα West Elm – αλλά να υπάρχει η ευκαιρία επέκτασης σε αυτό.”

Εν τω μεταξύ, μόλις την περασμένη εβδομάδα σε ένα ταξίδι στο Ντιτρόιτ, του οποίου η πολυαναμενόμενη αναγέννηση στο κέντρο της πόλης συνοδεύτηκε από την έναρξη μιας σειράς boutique hotels. Μια από τις πιο προσδοκώμενες σειρές, που προγραμματίζεται να ανοίξει αργότερα αυτό το φθινόπωρο, είναι το ξενοδοχείο Shinola, το οποίο ανήκει στον κατασκευαστή ρολογιών, ποδηλάτων, σακιδίων και άλλων καταναλωτικών ειδών με έδρα το Ντιτρόιτ. Η Shinola διαθέτει καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλη τη χώρα για τα προϊόντα της. Αλλά αυτό το ξενοδοχείο, το οποίο θα αγκυροβολήσει ένα συγκρότημα κατοικιών, εστιατορίων και καταστημάτων, έχει σκοπό να παρουσιάσει τη μάρκα Shinola και το πνεύμα του Ντιτρόιτ, στο οποίο βασίζεται. “Το Shinola Hotel δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια, όπως οι τεχνίτες της στα ρολόγια και άλλα αντικείμενα”, ανέφερε η Shinola Hotel.

Πραγματικά αν πουλάτε burritos, σοκολατάκια ή κάποιο άλλο γνωστό καταναλωτικό στοιχείο, ο τρόπος να μετατρέψετε το εμπορικό σας σήμα σε lifestyle είναι να ανοίξετε ένα ξενοδοχείο; Λοιπόν, ίσως. Αλλά τουλάχιστον, αν είστε σοβαροί για να κάνετε βαθιές, συναισθηματικές, διαρκείς σχέσεις με τους πελάτες, οι στρατηγικές marketing σας πρέπει να είναι πιο τολμηρές και πιο εκτεταμένες από ποτέ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αξίζει να ελέγχετε (μεταφορικά, και ίσως ακόμη και κυριολεκτικά) αυτά τα νεοσυσταθέντα ξενοδοχεία. Αυτές τις μέρες, εάν θέλετε οι πελάτες να δώσουν προσοχή στο εμπορικό σήμα σας, πρέπει να κάνετε πράγματα που αξίζει να τα προσέξει κανείς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.