24 Απρ 2024
READING

Είναι πολύ αργά για ένα νέο concept καταστήματος από τη Barnes & Noble?

2 MIN READ

Είναι πολύ αργά για ένα νέο concept καταστήματος από τη Barnes & Noble?

Είναι πολύ αργά για ένα νέο concept καταστήματος από τη Barnes & Noble?

Είναι καιρό τώρα φανερό ότι για να μπορέσει να γίνει και πάλι συμβατή με τους σημερινούς αναγνώστες, η Barnes & Noble πρέπει να αλλάξει κάτι. Τώρα, για να φτάσουν οι πελάτες να μπαίνουν ξανά στα καταστηματά της, η τελευταία μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων προσπαθεί να αναβιώσει την εμφάνισή της ως τόπος συγκέντρωσης.

Η αλυσίδα ξεκινά ένα πρότυπο κατάστημα 6.400 τετραγωνικών μέτρων στα προάστια του Σικάγου, το οποίο προορίζεται να έχει περισσότερο μια ατμόσφαιρα καφετέριας σε σύγκριση με τα υπάρχοντα καταστήματα Barnes & Noble. Η νέα ιδέα θα περιλαμβάνει αυτό που η αλυσίδα αποκαλεί εκθετήρια “book theater” που αποσκοπούν να προσελκύσουν πελάτες να δουν νέα βιβλία. Το νέο κατάστημα θα διαθέτει επίσης βιβλιοθήκες βελανιδιάς, ξύλινο πάτωμα και εκτεταμένη περιοχή για εκδηλώσεις και εκδόσεις βιβλίων.Η Barnes & Noble μοιάζει να νοιάζεται και για τους γονείς, καθώς η νέα ιδέα διαθέτει ένα βιωματικό τμήμα για τα παιδιά που διαθέτει βελούδινες καρέκλες και τραπέζια Lego.

Η Barnes & Noble ανοίγει έξι από τα concept stores της σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την Patch.

Τα περίπου700 τρέχουσες καταστήματα της Barnes & Noble που λειτουργούν σήμερα κυμαίνονται από 1.000 τετραγωνικά μέτρα έως 20.000 τετραγωνικά μέτρα, με μέσο μέγεθος καταστημάτων περίπου 8.000 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με το Reuters. Έτσι, η νέα ιδέα τρέχει σε μικρότερο τύπο καταστήματος πλευρά που εγκαινιάζει η αλυσίδα βιβλιοπωλείων.

Παρά το μέγεθος και τις προστιθέμενες ανέσεις, δεν είναι ξεκάθαρο αν η νέα ιδέα αντιπροσωπεύει μια αρκετά ριζοσπαστική αλλαγή για να ταράξει τα νερά για τη Barnes & Noble. Και από τη στιγμή που η αλυσίδα αξιολογήσει τη μορφή, μπορεί να υπάρξει κάποιος άλλος που να λαμβάνει τις αποφάσεις. Στις αρχές Οκτωβρίου, η Barnes & Noble ανακοίνωσε ότι είχε ορίσει μια επιτροπή συμβουλίου για να μελετά τις προσφορές από όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν την αλυσίδα, σύμφωνα με το CNBC, ειδήσεις που οδήγησαν σε χρηματιστηριακό ράλλυ.

Νωρίτερα φέτος, η μείωση των πωλήσεων στη Barnes & Noble κατά τη διάρκεια της κρίσιμης εποχής των Χριστουγέννων του 2017 – και παρά την αύξηση της κυκλοφορίας στα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία κατά την ίδια περίοδο – οδήγησε σε κάποιες άλλες μεγάλες αλλαγές στην αλυσίδα. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αλλάζει το εργατικό της μοντέλο και μειώνει θέσεις του προσωπικού του καταστήματος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.