20 Απρ 2024
READING

Koio, το νέο πάθος των Millennials | Sneakers Made In Italy

6 MIN READ

Koio, το νέο πάθος των Millennials | Sneakers Made In Italy

Koio, το νέο πάθος των Millennials | Sneakers Made In Italy

Υπάρχουν πολλοί άνδρες με στυλ. Αλλά τι τους ξεχωρίζει; Σε έρευνα στυλ έχει διαπιστωθεί ότι το προσωπικό στυλ απαιτεί εκτίμηση της μορφής, του χρώματος, της υφής και της σύνθεσης. Σε αντίθεση με τη μοντερνιστική άποψη, δεν πρέπει κάποιος να ντυθεί “έντονα” για να έχει στυλ. Παρ ‘όλα αυτά, το ύφος αποκαλύπτει συνήθως την προθυμία να παίξει κανείς με αυτό που φοράει. Οι σκεπτικιστές επιμένουν ότι στο χρονοδιάγραμμα των ανδρικών ενδυμάτων, αυτή είναι η τελευταία τρομερή είσοδος για το ανδρικό στυλ. Προς το παρόν, εμείς οι καταναλωτές έχουμε βομβαρδιστεί από εικόνες στυλ των διασημοτήτων στην ψηφιακή εποχή που κάνει λιγότερους από εμάς τους άνδρες πραγματικά να γνωρίζουμε και να κατανοούμε το προσωπικό στυλ μας. Η εκτίμηση για την ιστορία του στυλ είναι εύθραυστη. Από εδώ και πέρα το αληθινό ύφος είναι από τους άνδρες που αποδεικνύουν ότι έχουν έναν συνεπή τρόπο, φορώντας τα ρούχα με τον δικό τους τρόπο και όχι τον τρόπο όλων των άλλων. Και επί τη ευκαιρία, ας μιλήσουμε για αθλητικά παπούτσια.

Σχεδόν όλες οι ντουλάπες των σύγχρονων ανδρών διέπονται από το “the sneaker effect“, με μια ολόκληρη συλλογή από αθλητικά παπούτσια σε περίοπτη θέση.

Με μια λέξη, οι σημερινοί καταναλωτές φαινομενικά ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τα πολύτιμα αθλητικά παπούτσια από τα ενδύματά τους. Λέγεται ότι κανένα άλλο είδος ρουχισμού δεν περιγράφει το στάτους ή το χαρακτήρα αυτού που το φοράει όπως τα παπούτσια. Ο σημερινός καταναλωτής διαθέτει πολύ περισσότερο χρόνο και σκέψη για την επιλογή των παπουτσιών από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο είδος ένδυσης. Για να είναι σωστό, το αθλητικό παπούτσι πρέπει να ικανοποιεί τις αισθητικές ανάγκες του χρήστη. Το πιο σημαντικό, πρέπει επίσης να παρέχει μακροχρόνια άνεση. Τα αθλητικά παπούτσια, μαζί με τα πόδια σας, είναι ουσιαστικά τα αμορτισέρ του σώματός σας. Ως εκ τούτου, προτείνω ότι δεν έχει σημασία πόσο καλό το παπούτσι εμφανισιακά. Μην αφήνετε τη λειτουργία σε δεύτερη μοίρα από τη μόδα. Είναι σημαντικό να ψωνίζετε με τη σκέψη ότι τα αθλητικά σας παπούτσια πρέπει πρώτα απ ‘όλα να προστατεύουν τα πόδια σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε το προτιμόμενο στυλ και χρώμα.

Πριν εξετάσει ένα νέο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ο καταναλωτής πρέπει πρώτα να αποφασίσει ποιο στυλ ταιριάζει καλύτερα με το ντύσιμό του. Πώς λοιπόν θα μειώσουμε τις τεράστιες προσφορές που έχουμε στη διάθεσή μας; Σε όλες τις έρευνές , συμφωνούν ότι η μεγαλύτερη πρόκληση του παπουτσιού είναι να ταιριάξει στο πόδι. Βλέπετε, τα παπούτσια θα πρέπει να τα αισθάνεσθε άνετα από τη στιγμή που τα δοκιμάζετε. Σίγουρα θα είναι καλύτερα με τη φθορά, αλλά η άνεση θα πρέπει να αρχίζει πριν την αρχή της φθοράς. Όσο για το στυλ ένας καλός κανόνας είναι: εάν έχετε ένα πάρτυ στο κάτω μέρος τότε θα πρέπει εξίσου να έχετε ένα πάρτυ και στην κορυφή. Με απλά λόγια. Θα πρέπει να τονισθεί η ισορροπία για τη συνολική εμφάνιση. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές αθλητικών παπουτσιών που διατίθενται σήμερα. Ως καταναλωτές, είναι δική μας ευθύνη να υποστηρίζουμε εμπορικά σήματα που δεν εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, η πολιτική, η τέχνη και η μόδα είναι στενοί σύντροφοι. Επιπλέον, οι ορθολογικές προσπάθειες μεταρρύθμισης των μεθόδων παραγωγής και τιμολόγησης είναι ένας σαφώς προσδιορίσιμος τρόπος του πως ο πολιτισμός μας επηρεάζει τις μάρκες ώστε να έχουν πιο στενές σχέσεις με τη διαδικασία παραγωγής.

Πρόσφατα παρουσιάστηκε ένα ιταλικό brand παπουτσιών, την Koio (προφέρεται koy-oh) που παίρνει τα εύσημα για την εξαιρετική άνεση, το γρήγορο στυλ και τον μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο. Η Koio ξεκίνησε το 2015 από τους συνιδρυτές, Chris Wichert και Johannes Quodt, οι οποίοι συναντήθηκαν ενώ ολοκλήρωσαν τα MBA τους στο Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανία. Αρχικά, δεσπόζοντας πάνω από την κοινή πατρίδα τους Γερμανία και την αγάπη των πολυτελών δερμάτινων παπουτσιών, οι δυό τους γρήγορα δεσμεύθηκαν να μετατρέψουν το πάθος τους για high-end kicks σε μια αξιόλογη επιχείρηση.

Ξεκινώντας με την αποστολή δημιουργίας του καλύτερου δερμάτινου αθλητικού στον κόσμο, η Koio συνδυάζει καθαρό σχέδιο, χειροτεχνία παγκόσμιας κλάσης και ηθική κατασκευή -τώρα βλέπετε που η πολιτική παίζει στη μόδ- για να προσφέρει αθλητικά παπούτσια τόσο ευπροσάρμοστα, που να μπορούν να σας υποστηρίξουν οπουδήποτε.

Πέρα από αυτό, η Koio έθεσε ως στόχο την παροχή κινήτρων στην κοινότητά τους: Στόχος είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους να αναλάβουν κινδύνους στην προσπάθεια του πάθους, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά μονοπάτια υπέρ της ανακάλυψης.

Ένας τρόπος με τον οποίο δουλεύουν είναι βγάζοντας προς τα έξω την ιστορία των καλλιτεχνών, των δημιουργών και των οραματιστών που ενσωματώνουν αυτό το πνεύμα μέσα από συνεργασίες – έχουν συνεργαστεί με τον κεραμίστα, Ben Medansky, τον καλλιτέχνη τατουάζ, JonBoy, το χορευτή, James Whiteside και πολλούς άλλους.

“Made in Italy” είναι η αδιάκοπη υπόσχεση. Έχουν αναλάβει τη δέσμευση να δημιουργήσουν τα καλύτερα αθλητικά παπούτσια στον κόσμο, να γίνουν πρωταθλητές βασιζόμενοι στις ιταλικές γνώσεις των τεχνιτών που εδώ και γενιές έχουν διαπρέψει στην κατηγορία των παπουτσιών. Η κατασκευή παπουτσιών κατά 100% στην Ιταλία είναι ουσιαστικά μια τέχνη – η οποία απαιτεί να πληρώνονται οι εργαζόμενοι με υψηλότερους μισθούς και οφέλη, να αγοράζουν πιο ακριβό δέρμα, δαντέλες και πέλματα και να αφιερώνουν έως και τέσσερις ώρες εργασίας στη δημιουργία κάθε ζεύγους.

Αντί να αναθέτουν τα στοιχεία της μεταποιητικής βιομηχανίας σε χώρες με χαμηλότερες αμοιβές, όπως κάνουν πολλές ιταλικές μάρκες πολυτελείας, η Koio παραμένει στην πορεία, ολοκληρώνοντας όλα τα βήματα της διαδικασίας κατασκευής στην Ιταλία. Κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του αθλητικού παπουτσιού – από το δέρμα και τα κορδόνια μέχρι τα πέλματα και ακόμη και το κουτί παπουτσιών – προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας. Κατασκευασμένο από τα καλύτερα δέρματα μοσχαριού και τελειωμένο στο χέρι με απαράμιλλη προσοχή στη λεπτομέρεια, κάθε ζευγάρι παπουτσιών Koio είναι κατασκευασμένο σε διάστημα 4 ωρών από τους ίδιους τεχνίτες που είναι υπεύθυνοι για τα δερμάτινα προϊόντα της Chanel.

Μετά από ένα έτος υποδοχής του στην αγορά με ανάπτυξη το 2017, η Koio είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τους στόχους της αύξησης εσόδων 300% το 2018. Αν τυχει να είστε στη Νέα Υόρκη να επισκεφθείτε το πρόσφατα ανακαινισμένο κατάστημα της στο Soho που βρίσκεται στην 199 Lafayette St, NYC.Υπάρχει κάτι τόσο ξεχωριστό για την εμπειρία της κουλτούρας ενός εμπορικού σήματος, και τι καλύτερο μέρος για να βιώσετε από ένα κατάστημα λιανικής πώλησης. Η μάρκα ξεκίνησε πρόσφατα τα popups στο Williamsburg και το West Village αντιστοίχως και πρόσφατα άνοιξε ένα flagship στο LA στην Abbot Kinney blvd στη Βενετία. Επίσης, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο κατάστημα του Σικάγου, το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει τον Νοέμβριο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.