26 Απρ 2024
READING

Η Patagonia είναι μια πραγματικά εμπνευσμένη μάρκα

2 MIN READ

Η Patagonia είναι μια πραγματικά εμπνευσμένη μάρκα

Η Patagonia είναι μια πραγματικά εμπνευσμένη μάρκα

H Patagonia ξεκίνησε ως εταιρεία εξοπλισμού αναρρίχησης, με το όνομα Chouinard Equipment. Εξειδικευόταν στα καρφιά αναρρίχησης, που βοηθούν τους αναρριχητές να ανεβαίνουν απόκρημνες επιφάνειες.

Ο Chouinard συνειδητοποίησε ότι τα προϊόντα του έβλαπταν το περιβάλλον, οπότε και ανακάλυψε ένα νέο, βιώσιμο σύστημα, εισάγοντας το κίνημα του “clean climbing”.

Αυτό ανανέωσε τη σειρά του Yvon Chouinard, του ιδρυτή της. Ένα από τα πρώτα που πούλησε, ήταν ένα μπλουζάκι για ράγκμπι.

Το όνομά της προήλθε από τη βραχώδη περιοχή της Νοτίου Αμερικής και το λογότυπο παραπέμπει στις κορυφές του Monte Fitz Roy.

Στη δεκαετία του 80, η Patagonia εξερεύνησε νέα ανθεκτικά υλικά, εφευρίσκοντας το Synchilla από πλαστικά μπουκάλια που έχουν ανακυκλωθεί. Βασικό υλικό των fleece της.

Η σειρά της Retro-X από ανακυκλωμένα fleece τζάκετ και γιλέκα, παραμένει από τα πιο διάσημα είδη της και είναι στα στάνταρ των ενδυμάτων για τις outdoor δραστηριότητες.

Ο πειραματισμός της Patagonia με χρώματα και σχέδια, έχει επηρεάσει άλλες μάρκες, που άρχισαν να φτιάχνουν εξοπλισμό σε φωτεινά χρώματα με prints ολόγυρα.

Το νάυλον σόρτς Baggies είναι αγαπημένο των σέρφερ, όπως και το Pataloha χαβανέζικο πουκάμισο.

Πέρα από το προϊόν, η μεγαλύτερη δύναμη της Patagonia είναι ότι ενημερώνει τους πελάτες για το τι πρόκειται να αγοράσουν μέσω αυτού.

Xρησιμοποίησε τη δύναμή της ως ένα “βάθρο” για να αφυπνίσει για θέματα σχετικά με το περιβάλλον. Από το 1986, δωρίζει 10% των κερδών της σε κινήματα υπέρ του καλού της κοινότητας.

Πρόσφατα η εταιρεία μήνυσε την διοίκηση του Trump σε απάντηση της απόφασης σχετικά με το γκρέμισμα των μνημείων Bears Ears και Grand Staircase-Escalante.

Η Patagonia δεν έχει κάνει καμία επίσημη συνεργασία, όμως η δύναμη των προϊόντων της επεκτείνεται πέραν των ορίων της.

Το 1998, η Supreme απέδωσε φόρο τιμής στο λογότυπο της Patagonia αντικαθιστώντας το Monte Fitz Roy με μια γραμμή της Νέας Υόρκης.

Σχεδιαστές, όπως ο Κim Jones και ο Patrik Ervell, πρόσφεραν ακόμη τη δική τους εκδοχή του half-zip fleece στις πασαρέλες των συλλογών τους.

Το ξεκάθαρο με την Patagonia είναι ότι εύχεται η πραγματική της κληρονομιά να είναι η στάση της προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους της, κάτι που ολόκληρη η βιομηχανία θα έπρεπε να υιοθετήσει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.