19 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks θα σερβίρουν παγωτό και πίτσα στο πρώτο τους κατάστημα στην Ιταλία

2 MIN READ

Τα Starbucks θα σερβίρουν παγωτό και πίτσα στο πρώτο τους κατάστημα στην Ιταλία

Τα Starbucks θα σερβίρουν παγωτό και πίτσα στο πρώτο τους κατάστημα στην Ιταλία

Μπορεί στην Αμερική να υπάρχει ένα Starbucks σε κάθε γωνία, αλλά στην υπόλοιπη υφήλιο, αυτός ο γίγαντας του καφέ έχει να ξεπεράσει δυσκολίες σε κάποιες μεγάλες διεθνείς αγορές. Στις 7 Σεπτεμβρίου, η Starbucks άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ιταλία, στο εμβληματικό κτήριο Poste της Piazza Cordusio του Μιλάνο. Η τοποθεσία θα αποτελέσει την τρίτη Reserve Roastery της εταιρείας (μετά το Seattle και την Shanghai, και με νέες τοποθεσίες στο πλάνο όπως στο Chicago και την New York): ένα συγκρότημα καφέ 8.000 τετραγωνικών μέτρων που προσφέρει τα πιο deluxe είδη της εταιρείας.

Αλλά υπάρχει και συνέχεια. Για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πιο δύσκολου καταναλωτή στην Ιταλία, τα Starbucks έκαναν μερικές αλλαγές στο μενού τους.Το Roastery του Μιλάνου θα αφαιρέσει τα εμβληματικά, αλλά κυρίως αμερικάνικα, Frappuccino και άλλα μείγματα καφέ από το μενού, ώστε να προωθήσει άλλα, πιο ιταλικά, συμπεριλαμβανομένων της πίτσας και του παγωτού.

Νωρίς το απόγευμα, η μιλανέζικη Roastery θα προσφέρει στους πελάτες της κοκτέιλ εμπνευσμένα από το aperitivo παρέα με πίτσα και προϊόντα ζύμης ψημένα σε ξυλόφουρνο.

Τα Starbucks θα σερβίρουν χειροποίητο στο ειδικό affogato bar. Το affogato είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό γλυκό με espresso και μια μπάλα παγωτού. Στη μιλανέζικη Roastery, οι καταναλωτές μπορούν να δοκιμάσουν με  €10 το “Pantheon Blend Cream Affogato:” μια δόση espresso γαρνιρισμένο με ένα κομμάτι παγωτού φτιαγμένα επιτόπου με ένα τελείωμα υγρού αζώτου.

Αν και αυτά θα είναι νέα είδη για το κοινό των Starbucks, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα επεκτείνεται προσφέροντας νέα είδη. Το Starbucks Evenings program , το οποίο προσέφερε μπύρα, κρασί και τάπας κατά το happy hour, λανσαρίστηκε το 2010, αλλά τελείωσε πέρυσι και ενσωματώθηκε στα Roastery stores.

Πέρυσι, τα Starbucks ανακοίνωσαν μια συνεργασία με τον διακεκριμένο φούρναρη, Rocco Princi, για να δημιουργήσει ένα gourmet fast-casual lunch business με φρεσκοψημένο ψωμί, σάντουιτς  και άλλα, συμπεριλαμβανομένων των  Eggs in Purgatory των Starbucks, ενός πικάντικου ιταλικού πιάτου με αυγά. Τα ψημένα καλούδια του Rocco Princi θα σερβίρονται σε όλα τα Reserve locations, όπως αυτό του Μιλάνου.

Φυσικά, δεν είναι όλοι ενθουσιασμένοι για το νέο κατάστημα της πόλης ακόμα κι έπειτα από τις υποσχέσεις για πίτσα και παγωτό. Σύμφωνα με το Reuters, η Ιταλική κίνηση καταναλωτών Codacons ήδη ετοιμάζει τη διαμαρτυρία της ενάντια στα Starbucks για υπερβολικές χρεώσεις. Στα €1.80 μέση τιμή του espresso, στα Starbucks θα κοστίζει τουλάχιστον το διπλάσιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.