26 Απρ 2024
READING

H AT&T ανοίγει πάνω από 1.000 καταστήματα, αλλά αυτό δεν είναι καν η πραγματική έκπληξη

4 MIN READ

H AT&T ανοίγει πάνω από 1.000 καταστήματα, αλλά αυτό δεν είναι καν η πραγματική έκπληξη

H AT&T ανοίγει πάνω από 1.000 καταστήματα, αλλά αυτό δεν είναι καν η πραγματική έκπληξη

Όπως πολλά παραδοσιακά καταστήματα εξακολουθούν να αγωνίζονται για επιβίωση και τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότερα καταστήματα έκλεισαν από ό, τι άνοιξαν σε ολόκληρο τον κλάδο, η AT&T σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα από 1.000 καταστήματα τους επόμενους 18 μήνες – τον ταχύτερο ρυθμό στα χρονικά. Αλλά αυτό δεν είναι ούτε καν το πιο εκπληκτικό στοιχείο.

Η AT& , η οποία έχει ήδη 5.300 νομικά σχήματα που ανήκουν σε εταιρίες ή αντιπροσώπους, ανοίγει περισσότερα pop-up καταστήματα μέσα σε πολυκατοικίες και σε άλλες τοποθεσίες σε πυκνοκατοικημένες αστικές αγορές μετά από τη “φανταστική” υποδοχή πελατών στο πρώτο κατάστημά της μέσα σε ένα κτίριο διαμερισμάτων στο Ντάλλας, δήλωσε ο Ράσες Πάτελ, επικεφαλής των καταστημάτων λιανικής πώλησης και της online επιχείρησης ως ανώτερος αντιπρόεδρος της AT & T Digital, Retail & Care. Η AT&T σχεδιάζει να ανοίξει 100 pop-up καταστήματα εντός κτιρίων φέτος, επεκτείνοντας τις αγορές της σε άλλες περιοχές όπως η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο και το Σιάτλ, είπε.

“Θέλουμε να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στους τελικούς πελάτες”, ανέφερε ο Patel σε συνέντευξή του. “Πολλοί από αυτούς τους πελάτες δεν κατέχουν αυτοκίνητα. Αυτό είναι πολύ βολικό γι ‘αυτούς. Δεν χρειάζεται να ξεφύγουν από το δρόμο τους. ”

Η εταιρεία επίσης θα ανοίξει ένα κατάστημα με καφέ στο Σιάτλ την Παρασκευή και σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα σε άλλους κόμβους τεχνολογίας όπως το Σαν Φρανσίσκο, όπου οι πελάτες μπορούν να χαλαρώσουν, είπε.

Η αστική αγορά δεν είναι το μόνο επίκεντρο. Ο Patel δήλωσε ότι οι αγροτικές περιοχές θα αποτελέσουν βασικό επίκεντρο της ανάπτυξης των λιανικών πωλήσεων.

Η AT&T δεν είναι ο μοναδικός πάροχος ασύρματων υπηρεσιών που διπλασιάζει την παροχή εμπειρίας και καταστημάτων λιανικής πώλησης για να βοηθήσει στην ανάπτυξη σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά, όπου περισσότεροι καταναλωτές έχουν μετατραπεί στα λεγόμενα προπληρωμένα ασύρματα σχέδια που συνήθως είναι λιγότερο αποδοτικά για τους παρόχους όπως η AT&T.

Οι αντίπαλοι από την Verizon και την T-Mobile έχουν επίσης αλλάξει το ύφος των καταστημάτων τους και έρχονται με νέους τρόπους για να προσελκύσουν πελάτες. Αυτοί οι μεγάλοι παίκτες έχουν επίσης πάρει ένα μερίδιο από την Apple, καθιστώντας τα καταστήματά τους πιο κομψά και επιτρέποντας στους καταναλωτές να δοκιμάσουν τα προϊόντα που εκτίθενται.

Για την AT&T, το να είσαι κοντά στους καταναλωτές συνεπάγεται επίσης την παρουσία σημείων κινητής τηλεφωνίας σε ύφος “καντίνας” σε αθλητικές εκδηλώσεις όπως το μπάσκετ NCAA ή το τουρνουά γκολφ Masters στην Αουγκούστα της Γεωργίας. «Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ένα σημείο παρουσίας όπου οι πελάτες είναι περίεργο να συναντήσουν το κατάστημα», αναφέρει ο Patel. “Η φιλοσοφία μας έχει εξελιχθεί.”

Η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να έχει 150 “κινητά καταστήματα” στο δρόμο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η AT&T συνεργάζεται με την startup Enjoy, η οποία ιδρύθηκε από τον πρώην διευθυντή της JC Penney και πρώην επικεφαλής της λιανικής πώλησης της Apple, Ron Johnson, για να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ίδιας ημέρας παράδοσης και εγκατάστασης υπηρεσιών σε πελάτες στα σπίτια τους ή ακόμα και έξω κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας η στο γεύμα τους. Η AT&T έχει δρομολογήσει την υπηρεσία σε 30 αγορές, όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες, το Ντάλλας, το Κάνσας Σίτι και την Ουάσιγκτον και σχεδιάζει να προσφέρει την υπηρεσία σε συνολικά 50 αγορές μετρό έως το τέλος του τρέχοντος έτους εξυπηρετώντας το 60%.

“Το όραμά μας για την εμπειρία στα καταστήματα είναι ότι θέλουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες με έναν τρόπο που είναι πιο βολικός για αυτούς”, δήλωσε ο Patel. “Αυτό που προσβλέπουμε είναι να μένουν περισσότερο μαζί μας.Η μέση διάρκεια της σχέσης της AT&T με τους πελάτες προσεγγίζει τα 10 χρόνια. Αναπτύσσουμε μια σχέση που δεν είναι συναλλακτική. Τα οικονομικά είναι συναρπαστικά. ”

Ως ένα δείγμα ζήτησης, είπε ότι το 45% των online πελατών επιλέγουν την επιλογή ελεύθερη παράδοσης την ίδια ημέρα όταν είναι διαθέσιμη.

Σε μια ώριμη και ανταγωνιστική επιχείρηση, η μεγάλη πλειοψηφία των ασύρματων συνδέσεων αυξήθηκε μέσω των καινοτόμων μεθόδων διανομής”, ανέφερε ο Patel. “Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.”

Η επέκταση με φυσικά καταστήματα ασύρματης επικοινωνίας αντικατοπτρίζει επίσης τα μεταβαλλόμενα πρότυπα καταναλωτικών δαπανών. Καθώς οι αλυσίδες από το Toys “R” Us ως την Sports Authority έχουν βγει από την αγορά και οι έμποροι λιανικής πώλησης όπως οι Macy’s, οι Sears και Gap έχουν κλείσει καταστήματα, ασύρματα καταστήματα και startups, όπως η  b8ta που πουλά gadgets και ο συνεργάτης του, WeWork, θέτουν ψηλά τον πήχη των πωλήσεων. Για παράδειγμα, στο midtown του Μανχάταν, ένα πρώην κατάστημα υποδημάτων Nine West είναι πλέον ένα κατάστημα γυαλιών Warby Parker. Σε ένα άλλο παράδειγμα, αφού το Lord & Taylos κλείσει τη ναυαρχίδα των καταστημάτων της στην Πέμπτη Λεωφόρο στη Νέα Υόρκη στις αρχές του επόμενου έτους, η WeWork θα μετακομίσει εκεί.

Εν τω μεταξύ, μέσα σε εμπορικά κέντρα, περισσότερα κέντρα γυμναστικής, εστιατόρια, παντοπωλεία και ακόμη και συνεργαζόμενοι χώροι έχουν ανοίξει εκεί ως ενοικιαστές, ένα σημάδι του νέου προσώπου της λιανικής πώλησης φυσικών χώρων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.