26 Απρ 2024
READING

Η Lavazza απορροφά τη Mars για περίπου $650m

2 MIN READ

Η Lavazza απορροφά τη Mars για περίπου $650m

Η Lavazza απορροφά τη Mars για περίπου $650m

Η ιταλική βιομηχανία καφέ Lavazza θα απορροφήσει την επιχείρηση καφέ του αμερικανικού κολοσσού Mars  για να επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλεια της, σε μια συμφωνία αξίας περίπου 650 εκατομμυρίων δολαρίων (561,9 εκατομμύρια ευρώ), συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Οι δύο μη εισηγμένες εταιρείες δήλωσαν  ότι η Lavazza έχει συμφωνήσει να αγοράσει την Mars Drinks, μια επιχείρηση που περιλαμβάνει τα συστήματα Flavia και Klinx, δύο κορυφαίες μάρκες στην υπηρεσία καφέ γραφείου (OCS) και τμήματα μηχανημάτων αυτόματης πώλησης.

Οι εταιρείες δεν αποκάλυψαν τις οικονομικές λεπτομέρειες, αλλά μια πηγή κοντά στην συμφωνία είπε στο Reuters ότι η συμφωνία δείχνει μια αξία επιχείρησης για τη Mars Drinks ύψους περίπου 650 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εξαγορά ενισχύει τη Lavazza.

Η BNP Paribas, η Intesa Sanpaolo και η UniCredit χορήγησαν δάνειο 400 εκατ. Ευρώ (463 εκατ. Δολάρια) στον εταιρεία για τη συμφωνία, ανέφερε η πηγή.

“Η εξαγορά αυτή ενισχύει τη θέση της Lavazza στα τμήματα OCS και vending που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης”, δήλωσε ο CEO της Lavazza, Antonio Baravalle.

Άλλες εξαγορές

Η εξαγορά ακολουθεί την αγορά του Blue Pod Coffee της Αυστραλίας που ανακοινώθηκε από τη Lavazza τον περασμένο Ιούλιο και έρχεται μετά από μια σειρά διαπραγματεύσεων που η ιταλική εταιρεία έκανε μεταξύ 2015 και 2017 για να αυξήσει τα έσοδά της πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Lavazza, που ιδρύθηκε το 1895 από τον Luigi Lavazza στη βόρεια ιταλική πόλη του Τορίνο, είναι ηγέτης της αγοράς στην Ιταλία και ανήκει στην ιδρυτική οικογένεια.

Η συμφωνία έρχεται μέσα σε ένα ξεφάντωμα εξαγοράς στον παγκόσμιο κλάδο του καφέ, η οποία είδε την Coca-Cola να αποκτά την αλυσίδα καφέ Costa από την Whitbread της Βρετανίας για 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια (4,4 δισεκατομμύρια ευρώ) τον Αύγουστο και η Nestle να εγκρίνει μια συμφωνία χορήγησης 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χονδρική αγορά προιόντων της  Starbucks .

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η Lavazza θα αποκτήσει τις επιχειρήσεις καφέ της Mars στη Βόρεια Αμερική, τον Καναδά, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων παραγωγής της στη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.