25 Απρ 2024
READING

Η Waitrose παραδίδει τα ψώνια σας ενώ βρίσκεστε έξω

3 MIN READ

Η Waitrose παραδίδει τα ψώνια σας ενώ βρίσκεστε έξω

Η Waitrose παραδίδει τα ψώνια σας ενώ βρίσκεστε έξω

Η Waitrose πρόκειται να δοκιμάσει μια υπηρεσία παράδοσης που θα επιτρέψει στους οδηγούς να εισέρχονται στο σπίτι ενός πελάτη όταν λείπει και να αφήσουν τα τρόφιμα.

Η δοκιμή χρησιμοποιεί την έξυπνη τεχνολογία κλειδώματος για να επιτρέπει στους πελάτες να ορίσουν έναν κωδικό πρόσβασης για την κλειδαριά της πόρτας τους, η οποία διαγράφεται όταν ολοκληρωθεί η παράδοση.

Το πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το μήνα θα περιλαμβάνει 100 σπίτια στο νότιο Λονδίνο.

Τα περιθώρια κέρδους στις παραδόσεις στο σπίτι είναι λεπτά και ένας αναλυτής δήλωσε ότι ο στόχος ήταν να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη και η κερδοφορία.

Η υπηρεσία του Amazon επιτρέπει στους αποστολείς να ξεκλειδώσουν την πόρτα.
Μπορούν τα σούπερ μάρκετ να παραδίδουν πραγματικά σε μια μέρα;

Η Waitrose, η οποία ανήκει στην εταιρία John Lewis, θα είναι το πρώτο σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου που θα δοκιμάσει τις παραδόσεις στο σπίτι.

Ο Archie Mason, επικεφαλής της επιχειρηματικής ανάπτυξης της Waitrose, δήλωσε ότι υπάρχει “αυξανόμενη ζήτηση” μεταξύ των πελατών για να κάνουν τα ψώνια “ακόμα πιο βολικά για να ταιριάζουν στον πολυάσχολο τρόπο ζωής τους”.

“Η έννοια της «εσωτερικής παράδοσης» έχει αρχίσει να αποδεικνύεται δημοφιλής σε άλλες χώρες, οπότε είμαστε πρόθυμοι να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει όρεξη για αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε.

Η Waitrose συνεργάστηκε με τον κατασκευαστή κλειδαριών Yale για να ξεκινήσει τη δοκιμή.

Οι συμμετέχοντες πελάτες θα ορίσουν έναν προσωρινό κωδικό πρόσβασης για την έξυπνη κλειδαριά τους, ο οποίος θα αποσταλεί στην Waitrose μέσω ασφαλούς εφαρμογής.

Ο κωδικός θα προωθείται στον οδηγό κατά τον προγραμματισμένο χρόνο παράδοσης και θα διαγραφεί μετά την πραγματοποίηση της παράδοσης.

Ο οδηγός θα φοράει μια κάμερα σώματος και οι πελάτες θα μπορούν να δουν το βίντεο την επόμενη εργάσιμη ημέρα, αν το επιθυμούν.

«Εκπληκτικά υψηλό»

Ο Richard Lim, διευθύνων σύμβουλος της Retail Economics, δήλωσε ότι η δική του έρευνα έδειξε ότι “εκπληκτικά υψηλό ποσοστό” των ανθρώπων θα χαρεί να επιτρέψει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους όταν δεν είναι εκεί.

Οι παραδόσεις στο διαδίκτυο λειτουργούσαν σε “λεπτά περιθώρια”, πρόσθεσε, και ήταν “ολοένα και πιο δύσκολο να υπάρξει κέρδος”.

“Η διευκόλυνση είναι το κλειδί για αυτό το σχέδιο και με τη σειρά του αυτό θα οδηγήσει την αξιοπιστία, σε αυξημένες αξίες του καλαθιού και στην κερδοφορία”, είπε.

Είπε επίσης ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πιθανές αποδόσεις για τους εμπόρους λιανικής πώλησης, αν τα “παράθυρα παράδοσης” σήμαιναν ότι οι οδηγοί θα μπορούσαν να περιορίσουν την απόσταση που διανύθηκε μεταξύ των παραδόσεων.

Τα τελευταία χρόνια, η άφιξη των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ Aldi και Lidl και η αυξανόμενη δημοτικότητα της διαδικτυακής παράδοσης έχουν επιδεινώσει τον ανταγωνισμό στον τομέα των σούπερ μάρκετ.

Τον περασμένο μήνα, η Waitrose δημοσίευσε τα αποτελέσματα για τους έξι μήνες μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, τα οποία έδειξαν άνοδο 2,6%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 12% στα £ 96,4εκ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.