25 Απρ 2024
READING

Βελτιώνοντας την εμπειρία της Wawa μέσω ενός νέου σχεδιασμού αστικών καταστημάτων

3 MIN READ

Βελτιώνοντας την εμπειρία της Wawa μέσω ενός νέου σχεδιασμού αστικών καταστημάτων

Βελτιώνοντας την εμπειρία της Wawa μέσω ενός νέου σχεδιασμού αστικών καταστημάτων

To Wawa, ένα εμπορικό σήμα που χρονολογείται από το 1800, επιδίωξε να ανανεώσει το σχεδιασμό των καταστημάτων για να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με την αξία της εταιρείας. Με βαθιές ρίζες ως παραδοσιακό κατάστημα ψιλικών ειδών, η μάρκα χαρακτήρισε τις αστικές περιοχές ως τις πιο σημαντικές περιοχές για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της συνεχόμενης εξέλιξής του.

Καθώς οι αυτοκινητόδρομοι και οι προαστιακές περιοχές έχουν γίνει όλο και πιο κορεσμένοι τα τελευταία χρόνια, η Wawa προσδιόρισε μια μεγάλη ευκαιρία να ανταγωνιστεί σε νέους αστικούς χώρους. Επιπλέον, είδαν την ευκαιρία σε νέες κατηγορίες, όπως η γρήγορη εξυπηρέτηση και η γρήγορη στάση, δεδομένης της φήμης τους για υψηλή ποιότητα σε τρόφιμα και καφέ. Ένα κατάστημα με οπαδούς που δείχνουν λατρεία, πόλεις όπως η Washington DC και η Φιλαδέλφεια υπήρξαν για πολλά χρόνια ένα “πολύ καλό σπίτι” στα καταστήματα Wawa, αλλά η μάρκα δεν είχε κάποια παρουσία στα κέντρα των πόλεων.

Ολοκληρώνει τις ζωές σας, κάθε μέρα

Ο σχεδιασμός του νέου καταστήματος έπρεπε να συνδεθεί με τις βασικές αξίες της Wawa, η οποία συνδυάζεται με την αποστολή της εταιρείας «Να ολοκληρώνει τις ζωές κάθε μέρα». Για να επιτευχθεί αυτό σε κάθε αστική αγορά, η Wawa άλλαξε από την εστίαση σε ένα κεντρικό μήνυμα μάρκας προσαρμόζοντας το branding σε κάθε μία από τις τοπικές αγορές. Ήταν επιτακτική ανάγκη η εταιρεία να εξασφαλίσει ότι κάθε νέα τοποθεσία θα αισθανόταν ότι ανήκε σε κάθε γειτονιά και την ευρύτερη κοινότητα της.

Βελτίωση της εμπειρίας του καταστήματος

Τα στοιχεία του σχεδιασμού προσαρμόστηκαν για κάθε κατάστημα ανάλογα με την περιοχή, καθώς η Wawa στόχευε να είναι ένας προορισμός που ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε κοινότητας στο σύνολό της. Επικεντρώθηκαν, επίσης, στους επαγγελματίες λόγω του τρόπου ζωής τους και της προτίμησης για φρέσκα τρόφιμα, μεταξύ άλλων τάσεων. Με αυτήν την ολιστική στρατηγική, η προσαρμογή των σχεδίων ενίσχυσε αυτόν τον στόχο. Για κάθε κατάστημα, η ομάδα βασίστηκε στη γύρω αρχιτεκτονική, τα υλικά και άλλες πτυχές της πόλης για να ανανεώσει το σχέδιο του καταστήματος και να επιτύχει αυτή την τοπική αίσθηση.

Επιτυχία

Η πρώτη θέση δοκιμής για το σχέδιο αστικής ανάπτυξης της Wawa ξεκίνησε στο City Center της Φιλαδέλφειας, όπου το εμπορικό σήμα χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό. Το κατάστημα ξεπέρασε τις προσδοκίες κατά περισσότερο από 50% όσον αφορά τις πωλήσεις και τον όγκο πωλήσεων κατά το πρώτο έτος λειτουργίας του.

Από την επιτυχημένη εκτόξευση του City Center, ο σχεδιασμός του αστικού σχεδιασμού συνέχισε να αναπτύσσεται σε περισσότερες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης της Ουάσιγκτον D.C .. Μέχρι σήμερα έχουν ανοιξει πάνω από 10 καταστήματα για την «Ολοκλήρωση της ζωής μας κάθε μέρα».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.