26 Απρ 2024
READING

H εταιρική ταυτότητα βάζει την Natura & Co στην πρώτη θέση της ομορφιάς

2 MIN READ

H εταιρική ταυτότητα βάζει την Natura & Co στην πρώτη θέση της ομορφιάς

H εταιρική ταυτότητα βάζει την Natura & Co στην πρώτη θέση της ομορφιάς

Ιδρύθηκε το 1969 και η Natura έκανε τα πρώτα της βήματα προς τη διεθνή ανάπτυξη το 2013 με την αγορά της αυστραλιανής μάρκας Aēsop. Το 2017, συνέχισε την επέκτασή της με την εξαγορά της εμβληματικής βρετανικής μάρκας The Body Shop.

Η πρόκληση  ήταν να δημιουργήσει τη στρατηγική της μάρκας για αυτή τη νέα ομάδα, η οποία “γεννήθηκε” με συνολικά έσοδα 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρουσία σε 70 χώρες και αριθμητική βάση εργαζομένων πάνω από 18 χιλιάδες. Αλλά πάνω απ ‘όλα, αυτή η παγκόσμια ομάδα καθοδηγείται από έναν κοινό σκοπό.

Το πρώτο βήμα ήταν να ορίσουν μια στρατηγική ονομασίας για τη νέα ομάδα. Ήταν απαραίτητο να βρεθεί ένα κοινό νήμα ανάμεσα στις τρεις μάρκες, να αναζητηθεί μια κοινή ουσία και να εκφραστεί με έναν εμπνευσμένο τρόπο.

Βρήκαμε αυτή την τέλεια σύνθεση στο όνομα Natura & Co. Το Natura – εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί τον παράγοντα αυτής της ένωσης – φέρνει σχεδόν καθολική αναγνώριση ως όρος για τη “φύση” ή την “ουσία”. το “&” μεταφέρει το άθροισμα των δυνατοτήτων που συγκεντρώνει αυτή η νέα ομάδα και η συντομογραφία “Co” αναφέρεται επίσης στη “συνεργασία”, την “συνύπαρξη”, την “σύνδεση” και την “κατανόηση” – κεντρικά θέματα στον σύγχρονο κόσμο και βασικά στοιχεία του ήθους της νέας αυτής ομάδας. Τέλος, το “& Co” μοιάζει με το πρόθεμα “Eco”, το οποίο συνδέεται άμεσα με τις ρίζες και των τριών εταιρειών, οι οποίες είναι διεθνώς γνωστές για τα περιβαλλοντικά και οικολογικά πρότυπα.

Με ένα όνομα ήδη φορτωμένο με τόσα πολλά νοήματα, αναζητήθηκε μια απλή και κομψή λύση για το σχεδιασμό ταυτότητας. Η τυπογραφία, καθαρή και ξεκάθαρη, σχεδιάστηκε ειδικά και αποδίδει ένα φόρο τιμής στο σήμα Natura. Λεπτομέρειες όπως η διατήρηση του κεφαλαίου “N” στο ίδιο ύψος με τα άλλα γράμματα στέλνουν ένα λεπτό μήνυμα ισότητας. Το οπτικό σύμπαν δημιουργήθηκε από ένα ενιαίο γραφικό στοιχείο, το «κλειδί» που συμβολίζει τη συνύπαρξη των Natura, Aēsop και The Body Shop και εκφράζεται μέσα από μια χρωματική παλέτα εμπνευσμένη από τη φύση.

“Η μάρκα Natura & Co περιλαμβάνει τους κώδικες και τις αξίες των τριών εμπορικών σημάτων που έχουν χαράξει παράλληλες διαδρομές, αλλά πάντα μοιράζονταν κοινό σκοπό στη δέσμευσή τους για τη ζωή και τον πλανήτη”, λέει ο Andrea Alvares, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Καινοτομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Natura.

Η νέα μάρκα που δημιουργήθηκε από τις εμπνευσμένες αξίες τριών εταιρειών χρησιμοποιεί την ομορφιά ως δύναμη για να παράγει θετικές επιπτώσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.