26 Απρ 2024
READING

Re-branding |4 διάσημες εταιρείες που έκαναν τα λεμόνια, λεμονάδα!

3 MIN READ

Re-branding |4 διάσημες εταιρείες που έκαναν τα λεμόνια, λεμονάδα!

Re-branding |4 διάσημες εταιρείες που έκαναν τα λεμόνια, λεμονάδα!

Κάποτε η εταιρεία International House of Pancakes αποφάσισε να αλλάξει το όνομά της από ΙΗΟΡ σε IHOb (International House of Burgers). Ενώ ορισμένοι πελάτες ήταν πολύ μπερδεμένοι από την αλλαγή, το μάρκετινγκ συγκέντρωσε τόνους προσοχής των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και η εταιρεία πέτυχε το στόχο της: δημιουργώντας θόρυβο και την αλλαγή της αντίληψης των πελατών σχετικά με το εμπορικό σήμα. Αντί να είναι μόνο για πρωινό, το IHOP μετατόπισε την εστία μακριά από τις εικονικές τηγανίτες του εστιατορίου στα μπέργκερ.

Με το μενού IHOP να προσπαθεί τώρα να δημιουργήσει ένα μενού μιας αλυσίδας grill & bar ,όπως το Applebee’s, πολλές ανταγωνιστικές αλυσίδες fast food βασίζουν την αλλαγή στα social media . Η αλυσίδα burgers Wendys μάλιστα “χτύπησε”, λέγοντας σε ένα tweet: “Δεν φοβόμασταν πραγματικά τα burgers από το σημείο που οι τηγανίτες φαίνονταν πολύ δυσκολότερες.”

Εάν η εκστρατεία της IHOP θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα ή όχι, δείτε για να καταλάβετε  αυτές τις τέσσερις εξαιρετικά επιτυχημένες εκστρατείες επανασχεδιασμού που έχουν επιτύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους επωνυμίας τους:

McDonalds



Θυμάστε τότε που τα McDonald’s θεωρήθηκαν ως μια ανθυγιεινή επιλογή γρήγορου φαγητού για όσους δεν παρακολουθούσαν στενά τη χοληστερόλη τους; Αφότου το ντοκιμαντέρ Super Size Me παρουσίασε τις αρνητικές επιπτώσεις των τροφίμων της αλυσίδας εστιατορίων, η McDonald’s ανέβαλε το έργο να επανασυνδεθεί ως μια πιο υγιεινή αλυσίδα τροφίμων. Μαζί με τα συνηθισμένα Big Macs και Quarter Pounders με τυρί, μπορείτε επίσης να βρείτε σαλάτες, πλιγούρι βρώμης, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά parfait με φράουλες και βατόμουρα, ακόμη και φέτες μήλου για το Happy Food του παιδιού σας.

Dropbox

Αυτό που ήταν κάποτε ένα απλό και βαρετό μέρος για να βάλεις τα επιπλέον ψηφιακά σου αρχεία εκτός από τον υπολογιστή σου είναι τώρα ένας τόπος όπου μπορείς να «βάλεις τη δημιουργική σου ενέργεια να δουλέψει». Παρόλο που το Dropbox δεν αποτελεί ένα “σύγχρονο χώρο εργασίας που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον όγκο εργασίας”, η πιο πρόσφατη εμπορική του καμπάνια δίνει αξία στη συνεργασία, σε όλα τα δημιουργικά και με νόημα πράγματα στη δουλειά.

Harley-Davidson

Oι μοτοσυκλέτες Harley-Davidson σχεδόν πτώχευσαν το 1985. Σήμερα, είναι ίσως το πιο γνωστό εμπορικό σήμα του κόσμου για μοτοσικλέτες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούνταν η εταιρεία να βγάλει ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας και να βελτιώσει την εικόνα του εμπορικού σήματος. Ο πρώην CFO που έγινε CEO Richard F. Teerlink αναφέρει: “Είχαμε μια καλή μάρκα και πιστούς πελάτες, αλλά δεν δημιουργούσαμε κέρδη επειδή δεν είχαμε ένα ποιοτικά προϊόν σε αυτό το σημείο. Έπρεπε να βελτιώσουμε την ποιότητα του προϊόντος μας. Αν δεν είχαμε βελτιώσει την αξιοπιστία των προϊόντων της Harley-Davidson, η εταιρεία δεν θα ήταν εδώ σήμερα. “.

Burberry

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, το εικονικό καρό μοτίβο της Burberry έγινε το πιο “in” πράγμα για να φορέσουν τα μέλη των αγγλικών συμμοριών, μειώνοντας σημαντικά την αξία της μάρκας. Αλλά όταν ο Christopher Bailey έγινε δημιουργικός διευθυντής το 2004, η μάρκα άλλαξε την εικόνα του. Με τη βοήθεια νέων προϊόντων όπως τα παλτό και τα μαγιό, καθώς και μερικές διασημότητες (Kate Moss, Emma Watson), η Burberry κατάφερε να αλλάξει τη μάρκα της σε μια που συνδέεται με την πολυτέλεια και τον πλούτο.

Οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της, αλλά δεν μπορεί να γίνει αυτό από τη μια μέρα στην άλλη. Αν είστε έτοιμοι να ταρακουνήσετε τα πράγματα στη δική σας επιχείρηση, φροντίστε να καταλάβετε το target group σας και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε την εικόνα της μάρκας που ανταποκρίνεται καλύτερα στους πελάτες αυτούς.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.