25 Απρ 2024
READING

Paris Retail Week | οι 5 πιο συναρπαστικές τεχνολογίες

3 MIN READ

Paris Retail Week | οι 5 πιο συναρπαστικές τεχνολογίες

Paris Retail Week | οι 5 πιο συναρπαστικές τεχνολογίες

Η φετινή εβδομάδα εμπορίου στο Παρίσι, η μεγαλύτερη λιανική εκδήλωση ετών στην Ευρώπη, ήταν “μια επίθεση στις αισθήσεις”!

Ρομπότ που υποδέχονταν, εκτυφλωτικά ολογράμματα και σχεδόν 1000 εκθέτες που συνωστίζονταν για να μιλήσουν για τις τελευταίες καινοτομίες στο λιανικό εμπόριο.

Εδώ είναι η επιλογή για τις 5 καλύτερες τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν:

 

Sniffy

Το Sniffy είναι μια start-up εταιρεία που υπόσχεται να φέρει την πραγματική μυρωδιά στην εικόνα.Η ιδέα είναι να βλέπεις διαδραστικές οθόνες μέσα σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με ένα ειδικό κουτί, τον μηχανισμό  του Sniffy, γεμάτο με αναρίθμητες ειδικά κατασκευασμένες μυρωδιές.

Επιλέγοντας ένα αντικείμενο στην οθόνη, το κουτί θα απελευθερώνει μια ελαφρά μυρωδιά, που θα ερεθίζει την μνήμη του καταναλωτή που συνδέεται με την όσφρηση.Όπως λένε στο Sniffy “μυρίστε τη μυρωδιά φρεσκομαγειρεμένου φαγητού ενώ δεν πεινάτε. Σίγουρα μετά θα πεινάσετε.”Περιμένουμε μέχρι να κυκλοφορήσει στα supermarket σε όλη την Αγγλία.

Comactive 

Μία από τις επιδείξεις που σου κόβουν την ανάσα, ήταν τα ολογραφικά κουτιά του Comactive.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που χρησιμοποιούν έναν ανεμιστήρα LED για την αναπαραγωγή 3D εικόνων, το Comactive χρησιμοποιεί πλαστικά κουτιά που αναπαράγουν ολογράμματα, τα οποία μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν σε πραγματικά project της καθημερινότητας.

Αυτό επιτρέπει στα εκθέματα να επιδρούν στα προϊόντα, δημιουργώντας μία αίσθηση ρεαλισμού και θεάματος.

Αυτό το ενστικτώδες και απλό design σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή η τεχνολογία να μην τεθεί σε λειτουργία τους επόμενους μήνες.

JD.com

Ο καθρέφτης του JD.com ήταν μία από τις πιο περίεργες συσκευές της έκθεσης που δημιουργούσε την περισσότερη σύγχυση, αλλά ήταν και συνάμα διασκεδαστικός.

Στάσου μπροστά στον καθρέφτη και αυτός θα κάνει κάνει το ψηφιακό σου αντίγραφο που μπορείς να το χειριστείς με τις κινήσεις σου.

Εκτός του ότι σου δείχνει πως θα ήσουν σα χαρακτήρας video game, σου επιτρέπει να δοκιμάσεις μια ποικιλία από ψηφιακά ρούχα που αναπαριστούν τα πραγματικά.

Παρόλο που ο ρεαλισμός του επιτιθέμενου εικονικού σας εγώ σας φαίνεται κάτι επιθυμητό, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές χρήσεις της μικτής πραγματικότητας που είναι διαθέσιμες μέχρι σήμερα.

Εάν αυτό εγκριθεί σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες θα κάνουν ουρά να το δοκιμάσουν.

Ultinous 

https://www.youtube.com/watch?v=UQ4YVQ2NXW4#action=share

Το να βλέπεις το πρόσωπό σου να παρακολουθείται μοιάζει σκηνή από κατασκοπική ταινία, και έπειτα να βλέπεις το πρόσωπό σου να πετιέται αυτόματα στη γωνία της οθόνης, ήταν κάτι που τράβηξε την προσοχή.

Αν και λίγοι καταναλωτές το συνειδητοποιούν, η αναγνώριση προσώπου είναι μια τεχνολογία που μπορεί να διαμορφώσει ένα σημαντικό αγοραστικό μοντέλο.

Η ικανότητα να εντοπίζεις, να ταυτοποιείς και να αναλύεις τους καταναλωτές σου είναι μια ανεκτίμητη πηγή και η τεχνολογία του Ultinous είναι η πιο εξελιγμένη της αγοράς.

Kino-Mo’s Hypervision

Η 3D προβολή ολογραμμάτων υπάρχει τα τελευταία χρόνια και συνεχίζει να εξελίσσεται.

Το Hypervision είναι μία από τις πιο ζωντανές εφαρμογές της τεχνολογίας που αποπνέει θαυμασμό και εγγυάται να τραβήξει το βλέμμα κάθε αγοραστή που θα περάσει δίπλα της.

Aυτό που κάνει το Hypervision κατάλληλο για τους εμπόρους είναι η προσβασιμότητα και η ευκολία στη χρήση.

Οι έμποροι μπορούν να σχεδιάσουν τις δικές τους προβολές με ένα εύχρηστο software που δεν απαιτεί ειδική εκπαίδευση, με ποικίλα έτοιμα σενάρια στη βιβλιοθήκη του.

Αυτό σημαίνει ότι η τεχνολογία είναι πλέον διαθέσιμη και για τον πιο μικρομεσαίο έμπορο και θα βοηθήσει περισσότερο αυτό το κοινό στο εγγύς μέλλον.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.