27 Απρ 2024
READING

Ο κορυφαίος λόγος που οι άνθρωποι ξεκινούν μια παράλληλη επιχείρηση

4 MIN READ

Ο κορυφαίος λόγος που οι άνθρωποι ξεκινούν μια παράλληλη επιχείρηση

Ο κορυφαίος λόγος που οι άνθρωποι ξεκινούν μια παράλληλη επιχείρηση

Περίπου 57 εκατομμύρια άνθρωποι κατέχουν μια επιχείρηση που δεν είναι η κύρια πηγή εισοδήματός τους, σύμφωνα με έρευνα του The Hartford.
Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν θέσεις πλήρους απασχόλησης δήλωσαν ότι ο κύριος λόγος για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση ήταν οικονομικός. Ένα μικρό ποσοστό επιδιώκει να ασχοληθεί με το πάθος του.

Περισσότερα λεφτά

Αυτή είναι η απλή αλήθεια για την έναρξη μιας επιχείρησης.

Περίπου 57 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν μια δεύετρη ασχολία, σύμφωνα με το The Hartford. Η ασφαλιστική εταιρεία διενήργησε online έρευνα για 4.135 Αμερικανούς ενήλικες τον Μάιο – 1.033 από τους οποίους δήλωσαν ότι έχουν παράλληλη επιχείρηση.

Περισσότεροι από τους μισούς αυτούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με παράλληλη απασχόληση εργάζονται με πλήρες ωράριο και λένε ότι η δεύτερη ενασχόληση αυτή τους παίρνει  περίπου 10 ώρες ή λιγότερο κάθε εβδομάδα. Οι μισοί από αυτούς που εργάζονται με πλήρες ωράριο δήλωσαν ότι τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους πηγαίνει εκεί.

Όμως, το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα ήταν ότι, ανεξάρτητα από την ηλικία του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, σχεδόν τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι τα οικονομικά ήταν η κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσουν κάτι νέο, παράλληλα με τη βασική τους εργασία.

Τόσες επιχειρήσεις από πάθος ή για να ξεφύγουμε από την αγχωτική καθημερινότητα.

Είναι λογικό, λέει ο Nick Loper, ιδρυτής του Side Hustle Nation.

Ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση για τα χρήματα και έγινε ένα πάθος. Στην πραγματικότητα, το πάθος του Loper κάνει θραύση. Ο ιστότοπός του καλύπτει τις μυριάδες πτυχές της έναρξης μιας παράλληλης επιχείρησης, με καταλόγους ιδεών, πληροφορίες σχετικά με το μάρκετινγκ θυγατρικών, την έναρξη ενός ιστολογίου και την υποστήριξη των υποψήφιων βοηθών.

Πρώτον, το αληθινό πάθος είναι σπάνιο. Δεύτερον, «ίσως να μην υπάρχει αγορά γύρω από το πάθος σας», είπε ο Loper.

Ένας άλλος λόγος για να μην ξεκινήσετε μια επιχείρηση γύρω από κάτι που αγαπάτε: Μπορεί να “κοπεί” η απόλαυσή σας όταν πρέπει να αγωνιστείτε να κερδίσετε χρήματα μέσα από αυτό. Θα πρέπει σίγουρα να έχετε κάποιο ενδιαφέρον και εμπειρία στον τομέα, όμως.

Ο Loper δημιούργησε ένα site σύγκρισης για την αγορά αθλητικών παπουτσιών το 2004 ως το αρχικό του βήμα, και δεν ήταν ένα ατρόμητο σχέδιο πάθους. Αλλά αντανακλούσε ένα ενδιαφέρον, και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου κατέστησε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.

Μια προειδοποίηση: “Αν το κάνετε μόνο για τα χρήματα, είναι απίθανο να έχετε το κίνητρο να συνεχίσετε εάν δεν βλέπετε άμεσα αποτελέσματα και έσοδα”, δήλωσε ο Loper. “Μόλις ξεκινήσει να λειτουργεί, είναι τα χρήματα αρκετά για να σας κρατήσουν;”

Ο Loper λέει ότι οι παράλληλες ασχολίες πρέπει να είναι διασκεδαστικές και είναι καλύτερο να κρατάς ανοιχτό μυαλό για τις πιθανότητες μιας επιχείρησης να δουλεύει εκεί έξω για σένα.

“Πολλοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα του να σκέφτονται ότι χρειάζονται αυτή την καινοτομική ιδέα, που δεν έγινε ποτέ πριν,” δήλωσε ο Loper. “Αλλά οι περισσότερες επιχειρηματικές ιδέες έχουν γίνει πριν.”

Επισημαίνει στην Google – η οποία δεν ήταν η πρώτη μηχανή αναζήτησης που εφευρέθηκε – και η διάδοση πολλαπλών εστιατορίων σούσι σε πολλές γειτονιές ως απόδειξη ότι μια επιτυχημένη επιχείρηση δεν χρειάζεται να “δημιουργήσει” νέο έδαφος.

Δοκιμάστε μια νέα επιχείρηση για περιορισμένο χρονικό διάστημα. “Αν δείτε κάποια αποτελέσματα, φανταστικά,” είπε ο Loper. Εάν δεν λειτουργεί, απλώς προχωρήστε στην επόμενη ιδέα της λίστας σας.

Αν και οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θέλουν επιπλέον εισόδημα, για τους περισσότερους δεν αρκεί να αναλάβουν την επιχείρησή τους με πλήρη απασχόληση, σύμφωνα με The Hartford. Μόλις το 25% των ιδιοκτητών παράλληλων επιχειρήσεων δήλωσαν ότι η επιχείρησή τους θα μπορούσε να γίνει εργασία πλήρους απασχόλησης ή κύρια πηγή εισοδήματος. Και ένα τρίτο είπε ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο.

Ένα σπορ στο μυαλό μπορεί να χωρέσει σε μια υπάρχουσα ζωή 9 έως 5 ετών. «Σκεφτείτε τη δουλειά σας ως τον μεγαλύτερο πελάτη σας», είπε ο Loper. “Δεν χρειάζεται να είναι ο μόνος πελάτης σας.”

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.