18 Απρ 2024
READING

5 retailers που εφάρμοσαν το subscription service το 2018

5 MIN READ

5 retailers που εφάρμοσαν το subscription service το 2018

5 retailers που εφάρμοσαν το subscription service το 2018

Φέτος, πολλοί έμποροι λιανικής πώλησης έχουν ανανεώσει τις υπάρχουσες συνδρομές τους ή έχουν ξεκινήσει εντελώς νέες προσφορές, κυρίως στην κατηγορία των παιδικών ειδών.

Oι υπηρεσίες εγγραφής (subscription services) έχουν εκτοξευθεί στο σύμπαν του λιανικού εμπορίου τα τελευταία χρόνια. Από τις υπηρεσίες ρουχισμού των J.C. Penney’s Big and Tall subscription, το ArmourBox της Under Armour, ακόμα και το πρόσφατο, φθηνότερο μοντέλο subscrition του Rent the Runway, σε ακόμη πιο περίεργα ευρήματα, όπως το the Stage Gurl subscription για “εξωτικούς χορευτές”.

Οι μελλοντικές subscription services είναι φυσικά άγνωστες. Μια μελέτη από McKinsey and Co. έδειξε ότι περίπου το 40% των εγγεγραμμένων ακυρώνουν την υπηρεσία, ενώ άλλοι βλέπουν πολύ μέλλον επικεντρωμένοι στους millenials. Αυτό βέβαια για την ώρα, δε σταματά τους εμπόρους.

Παρακάτω θα δείτε 5 εμπόρους που πειραματίστηκαν με την συνδρομή αυτή τη χρονιά.

1) Αmazon

Όταν η Αmazon πέρυσι παρουσίασε το fashion box Prime Wardrobe σε beta μορφή, το απόθεμα αρκετών μεγάλων λιανοπωλητών ενδυμάτων άρχισε να εξαντλείται. Από τότε, πολλοί έχουν σκεφτεί την ανταγωνιστική απειλή που έθεσε στο Stitch Fix, μια πρωτοποριακή συνδρομή μόδας πριν από την αγορά.

Τον Ιούνιο, το Amazon άνοιξε το Wardrobe σε όλα τα Prime Members μετά την επέκταση του beta test τον Απρίλιο. Η υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες να παραγγείλουν τρία ή περισσότερα αντικείμενα χωρίς χρέωση και να πάρουν μια εβδομάδα για να αποφασίσουν και να πληρώσουν για εκείνα που θα ήθελαν να κρατήσουν. Σε αντίθεση με τις υπηρεσίες συνδρομής, όπως τα Stitch Fix και Boxed, τα οποία προσφέρουν περιοδικές συνδρομές ανάμεσα στο μενού επιλογών τους, η Wardrobe δεν έχει μηνιαία συνδρομή ούτε επαναλαμβανόμενη. Σε γενικές γραμμές, ταιριάζει απόλυτα στην στρατηγική του Amazon για τη συλλογή των online πωλήσεων ενδυμάτων. Σύμφωνα με σημείωμα της Morgan Stanley νωρίτερα φέτος, οι πελάτες της Prime είναι δύο φορές πιο πιθανό να αγοράζουν ρούχα από την Amazon, τα οποία κατέκτησαν το 1,5% του μεριδίου της αμερικανικής ένδυσης το περασμένο έτος.

Αυτή τη χρονιά, η Amazon εξέτασε επίσης το ενδεχόμενο συνδρομής για παιδικά βιβλία και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε όλα τα μέλη της Prime. Η συνδρομή παραδίδει επιλεγμένα παιδικά βιβλία κάθε ένα, δύο ή τρεις μήνες στα 22,99 δολάρια ανά κουτί, τα οποία η Amazon είπε ότι βάζει εκπτώσεις μέχρι και 35% των τιμών των καταλόγων και αφορούν στα παιδιά από 0 έως 12. Η Amazon περιέγραψε το βιβλίο για παιδιά ως διασκεδαστικό, μια εμπειρία Χριστουγέννων για τα παιδιά που ενθαρρύνει την ανάγνωση και τον οικογενειακό χρόνο. Τόσο με την Prime Wardrobe όσο και την συνδρομή των βιβλίων, η Amazon μπορεί να εφαρμόσει στο δίκτυό της τα δεδομένα των καταναλωτών για να αυξήσει την πρόταση αγοράς καθώς και τις προσφορές που συνδέονται με την συμμετοχή σε $ 119 το χρόνο για Prime Members.

2) Target

To Φεβρουάριο, η Target “πακετάρισε” την ιδιωτική της φίρμα βρεφικών ενδυμάτων Cat & Jack για τους τριμηνιαίους συνδρομητές και τις απλές παραγγελίες.

Κάθε συνδρομή τιμολογήθηκε στα  $40 και περιείχε 6-7 είδη ρουχισμού – φορμάκια, παντελόνια κλπ – και επιπλέον ένα περιστρεφόμενο δώρο από την εταιρεία, πριν κυκλοφορήσει στα καταστήματα. Το Cat & Jack box συμπληρώνει το ήδη υπάρχον beauty box service και τη στρατηγική ότι οι καταναλωτές “λατρεύουν την άνεση και την ανακάλυψη”. Στα πλαίσια της άνεσης, οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν επιστροφές online αλλά και στα καταστήματα

Καθώς η Target συνεχίζει να κάνει σημαντικές φυσικές και ψηφιακές επενδύσεις, ο CEO της  Brian Cornell αναφέρει ότι: “οι νικητές έμποροι του μέλλοντος πρόκειται να συνδυάσουν μεγάλα φυσικά στοιχεία με την ευκολία που έρχεται μέσω της ψηφιακής διάδρασης”.

3) Boxed

Τον Απρίλιο, η διαδικτυακή Boxed αναζητούσε ένα τρόπο να ανταμείψει του καλύτερους αγοραστές μέσω ενός premium πακέτου που να προσφέρει ένα πλήθος από προνόμια και αποκλειστικότητες για $ 49 ανά έτος.

Τα μέλη λαμβάνουν δωρεάν express αποστολές για παραγγελίες άνω των $20, μαζί με 2% έκπτωση, αποκλειστικά δώρα και “VIP customer service.”

Η Jim Fosina, CEO του Fosina Marketing Group, λέει ότι “η επιτυχία της προσπάθειας του Boxed Up είναι αναζωογονητική για την εταίρεία, κρατώντας την προσφορά ζωντανή, συναρπαστική και δεσμευτική για τους καταναλωτές”, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών δώρων για τους εγγεγραμένους. Προσθέτει ότι αντίθετα με τους ευκαιριακούς πελάτες του Amazon Prime, το Boxed εργάζεται στο να στήσει “μια πολύ πιο δυνατή και σταθερή βάση στους πελάτες του, επικεντρωμένο στο να μεταφέρει τους “δοκιμαστικούς” πελάτες στους εγγεγραμένους, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό στο γενικό επιχειρηματικό τους μοντέλο”.

4) Gap

Η Gap Inc. έφτασε το παιχνίδι της εγγραφής ένα βήμα πιο πέρα , πατώντας σε προηγούμενες επενδύσεις στον τομέα. Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια προσθήκη στο Baby Gap Outfit subscription box που θα επικεντρωνόταν στις πυτζάμες για παιδιά και θα κόστιζε $49 το κουτί. Ακολούθησε το BedtimeBox, μιά τελευταία προσπάθεια ενός OldNavy subscription box που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2017,  επίσης εφοδιασμένο για παιδιά, που κυκλοφόρησε αμέσως ένα μήνα μετά την ανακοίνωση του BabyGap Outfit box.

Σύμφωνα με ένα blog post της εταιρείας γραμμένο από την Margaret Yang, senior διευθυντή πωλήσεων της Gap Kids & Baby Online, το BabyGap Outfit Box θα είχε υψηλό κόστος και μικρή ανταπόδoση, κάτι που οδήγησε την εταιρεία στην κυκλοφορία BedtimeBox την ίδια χρονιά. “Το νέο BedtimeBox είναι ένας άλλος τρόπος για εμάς να πλησιάσουμε τον καταναλωτή και ολοκληρώνει τις ανάγκες του σε ρουχισμό ύπνου, μια κατηγορία που οι γονείς έχουν ανάγκη να αγοράζουν αδιάκοπα, όσο τα παιδιά τους μεγαλώνουν”.

5) Stitch Fix

Αν και φαίνεται προφανές για τη Stitch Fix, την εταιρεία που έκανε ευρέως γνωστό το μοντέλο εγγραφής, αυτή συνεχίζει να κάνει κινήσεις στον τομέα και αυτό το χρόνο ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για το styling των υπηρεσιών της.

Μαζί με τα βασικά είδη που προσφέρει, φέτος ανακοίνωσε μια επέκταση στην κατηγορία “men’s business” και την κυκλοφορία του Stitch Fix Kids, όπως επίσης και των Stitch Fix Extras για τις γυναίκες – ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους καταναλωτές να προσθέσουν βασικά είδη στις παραγγελίες τους, όπως εσώρουχα, κάλτσες και καλσόν στην παραγγελία τους.

Οι πρόσφατες ενέργειες δείχνουν ότι η εταιρεία δεν μένει πίσω, παρά το απογοητευτικό πρώτο τρίμηνό της. Αυτό το προειδοποιητικό μήνυμα, έφερε καλύτερα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία έχασε κέρδη, όμως η βάση πελατών της αυξήθηκε κατά 30% και αυτές οι τελευταίες προσπάθειες θα αυξήσουν τους αριθμούς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.