26 Απρ 2024
READING

H “προσιτή πολυτέλεια” έρχεται στη ζωή μας από την εταιρεία Escents

2 MIN READ

H “προσιτή πολυτέλεια” έρχεται στη ζωή μας από την εταιρεία Escents

H “προσιτή πολυτέλεια” έρχεται στη ζωή μας από την εταιρεία Escents

H Escents Aromatherapy ξεκίνησε πριν 20 χρόνια ως ένα μικρό κιόσκι αιθέριων ελαίων και έχει μετατραπεί σε μια ακμάζουσα, παγκόσμια επιχείρηση με τη βοήθεια μιας νέας εταιρικής ταυτότητας.

Καθώς αναρίθμητες ευκαιρίες παρουσιάστηκαν στη μικρή μάρκα της Escents, ήταν ώρα να επαναπροσδιορίσει την εικόνα της . Η Escents επικεντρωμένη στην αγορά και την ταυτότητά της, μαζί με το design των καταστημάτων της και της συσκευασίας των προϊόντων της χρειάζονταν ανανέωση για να να φέρουν στη φίρμα έναν αέρα εξέλιξης.

Προκειμένου να ανανεώσει τη φίρμα με ένα νέο είδος εμπειρίας στα καταστήματα για τον καταναλωτή, χρειάστηκε να καθορίσει τι δούλευε καλά και τι χρειαζόταν ανανέωση. Η Escents έπρεπε να είναι μια προσιτή, αλλά premium, εταιρεία με έμφαση στο άρωμα και την ευεξία. Η βασική αξία της εταιρείας ήταν να “φέρνουμε prestige στον κόσμο” , όμως υπήρχε χάσμα μεταξύ του βασικού σκοπού και του επιθυμητού μηνύματος.

Η ομάδα “βυθίστηκε” στο εμπορικό σήμα, συμπεριλαμβανομένης της ανασκόπησης της υπάρχουσας ταυτότητας και της παραμονής της σε διάφορα καταστήματα για να κατανοήσει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει η νέα ταυτότητα της λιανικής μάρκας. Διαπιστώθηκε ότι η υπάρχουσα τυπογραφία αντικατοπτρίζει το αριστοκρατικό συναίσθημα των Escents που η μάρκα επιδιώκει να επικοινωνήσει. Ωστόσο, το υπάρχον σήμα πρέπει να εξελιχθεί για να αποπνέει το ίδιο επίπεδο κύρους και σύνδεσης με τη φύση. Επιπλέον, η αξιολόγηση της υπάρχουσας εμπειρίας στο κατάστημα αποκάλυψε τρεις βασικές αρχές που καθοδηγούν τη δημιουργία της νέας, αναγνωρισμένης ταυτότητας και της εμπειρίας της λιανικής πώλησης:

Η αφήγηση μιας ιστορίας είναι το κλειδί: χρησιμοποιήστε το κατάστημα για να πείτε τη σωστή ιστορία στο σωστό μέρος μέσω της επικοινωνίας και της κλίμακας
Απλοποιήστε το χώρο: διαισθητικό και ελκυστικό σχεδιασμό καταστημάτων με σαφή πλοήγηση για να βοηθήσουν το ταξίδι του πελάτη
Στιγμές εμπειρίας: δημιουργώντας εμπνευσμένα εστιακά στοιχεία για να τραβήξουν τους επισκέπτες στο κατάστημα

Με προσεκτική εξέταση όλων των στοιχείων και του ταξιδιού του πελάτη, τα ανακατασκευασμένα καταστήματα οργανώθηκαν κατά τρόπο που να προσελκύει τον πελάτη να χαλαρώσει και να εξερευνήσει. Το κατάστημα χωρίζεται σε δύο κύριες περιοχές – άρωμα και ευεξία, με ένα εστιακό σημείο για τα αιθέρια έλαια και τα μείγματα αρωμάτων που γεφυρώνουν τα δύο.

Ως αποτέλεσμα, τα νέα καταστήματα που εφάρμοσαν τη νέα ταυτότητα λιανικής μάρκας παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων κατά 64%. Σήμερα, το σήμα Escents έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 20 περιοχές με επιπλέον σχέδια για επέκταση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.