20 Απρ 2024
READING

American Girl, T-Mobile και Hershey’s σχεδιάζουν νέες εμπειρίες Retail

4 MIN READ

American Girl, T-Mobile και Hershey’s σχεδιάζουν νέες εμπειρίες Retail

American Girl, T-Mobile και Hershey’s σχεδιάζουν νέες εμπειρίες Retail

“Το Design είναι ένας “αστείος” κόσμος” είχε δηλώσει ο Steve Jobs. “Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι design είναι ότι φαίνεται αλλά εάν το σκεφτούμε βαθύτερα είναι το πως λειτουργεί”.Αναφερόταν στα προιόντα που σχεδίαζαν στην APPLE, εάν σκεφτούμε το design σε Retail χώρους γίνεται εξίσου σημαντικό η και σημαντικότερο.Ο Mike Ruehlman, director of design για την εταιρεία σχεδιασμού & αρχιτεκτονικής FRCH Design Worldwide, λέει ότι retail design είναι όλα όσα “συνδέουν” τον πελάτη με τα “σημεία επαφής” που αρχιτέκτονες,γραφίστες και σχεδιαστές δημιουργούν μέσα στον χώρο.Ακολουθούν 3 παραδείγματα εταιρειών που επανασχεδιάζουν την εμπειρία του πελάτη μέσα στο κατάστημα.

 Ο “Wow” παράγοντας στο American Girl

To νέο κατάστημα American Girl στο Rockefeller Plaza είναι σχεδιασμένο να δημιουργεί “έκπληξη” με προσιτή πολυτέλεια για τα κορίτσια με τις κούκλες τους.Είναι ένα μέρος που τα κορίτσια αισθάνονται βασίλισσες για μια ημέρα.”Σχεδιάσαμε το κατάστημα ώστε να παρέχει εμπειρία και σύνδεση με τους πελάτες πριν,κατά την διάρκεια και μετά την επίσκεψη.Τα κορίτσια μένουν στο κατάστημα κατά μέσο όρο για 4 ώρες και αυτή η επίσκεψη πρέπει να είναι αυτή που ονειρεύονται” αναφέρει ο Ruehlman.

Αυτή η εμπειρία περιέχει το American Girl Salon όπου οι κούκλες έχουν υπηρεσίες επαγγελματία στυλίστα με τεχνολογία όπου τα μικρά κορίτσια μπορούν να βλέπουν ποιο χρώμα μαλλιών,νυχιών ταιριάζει περισσότερο.Αυτές οι πληροφορίες για την επιλογές των κοριτσιών είναι πολύ χρήσιμες για την εταιρεία και τους στυλίστες στην επαφη τους με όλους τους επισκέπτες του καταστήματος.

“Η τεχνολογία αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο για την εταιρεία και δεν μπορεί να μην είναι  χρήστική και χρήσιμη για εργαζόμενους και επισκέπτες” δηλώνει ο Ruehlman.

Τα κορίτσια μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες ακόμη και να τις παραγγείλουν πριν επισκεφθούν το κατάστημα και να τις παραλάβουν έτοιμες μόλις φτάσουν εκεί.Έχουν την δυνατότητα να παραμετροποιήσουν χρώμα,μαλλιά,ρούχα και όλα τα χαρακτηριστικά τους.

Είτε με την δικιά τους κούκλα είτε μια νεα που θα αγοράσουν-δημιουργήσουν μέσα στο κατάστημα τα κορίτσια με τις μητέρες τους μπορούν να φάνε η να κάνου τα γενεθλιά τους στο χώρο.

Graphics σε κίνηση στην T-Mobile

Στο flagship κατάστημα της T Mobile οι πελάτες βιώνουν την υποδοχή στην πόρτα την στιγμή που γραφικά σε κίνηση παίζουν στις οθόνες την είσοδό τους.

Οι visual οθόνες παίζουν διαφημίσεις της εταιρείας και υλικό που κάνει την εμπειρία του πελάτη “ψηφιακή’ και του δίνουν την δυνατότητα να δει περιεχόμενο με στοιχεία έμπνευσης και προσωποποίησης των αναγκών του.Τα κεντρικά μηνύματα αφορούν το brand αλλά που στην προσοχή του ενδιαφέροντος έχουν τις ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Αυτός ο “ψηφιακός μηχανισμός” μετασχηματίζει το κατάστημα κάθε λεπτό και δίνει την αίσθηση στον πελάτη ότι βρίσκεται στην “μέση” μιας ταινίας με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

 

 

Hershey’s Chocolate World συνδυασμός “παλιού και καινούργιου”

Η Hershey είναι η “σοκολάτα”.Δημιουργήθηκε από τον Milton Hershey το 1887, αρχικά ως  γλύκισμα καραμέλας στο Lancaster, Pennsylvania.Ο Hershey στην συνέχεια μετακίνησε το εργοστάσιο στο Derry Township και δημιούργησε την “πόλη της σοκολάτας”.

Το Hershey της   Pennsylvania είναι “Chocolate Town,” και τα γιορτάζει όλα με σοκολάτα.Περιέχει το Hersheypark -πάρκο για δραστηριότητες ,ξενοδοχείο Hershey και spa σοκολάτας. Το Hershey Chocolate World είναι καταστήματα εμπειρίας τα οποία έχου φτάσει τα 8 και ένα από αυτά βρίσκεται στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στην Times Square.

Το storyline που δημιουργήθηκε σε αυτό το κατάστημα συνδυάζει την νοσταλγία του brand που ξεκίνησε τον 19ο αιώνα με την σύγχρονη-γρήγορη αύρα της Times Square.

Έξω από το κατάστημα βρίσκεται μια πολύ μεγάλη οθόνη που δείχνει την ιστορία της Hershey και “προσκαλεί” τους διερχόμενους να μπουν στο κατάστημα.Μέσα στο κατάστημα υπάρχει παντού “μυρωδιά” σοκολάτας  που διαχέεται σε όλο τον χώρο και δημιουργεί μαι εμπερεία 5 αισθήσεων.

Στον ειδικό χώρο Hershey’s Kitchens bakery οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν μπισκότα, brownies και ροφήματα με βάση την σοκολάτα.

Επίσης υπάρχει το customization center όπου οι πελάτες μπορούν να φτιάξουν την δική τους μπάρα σοκολάτας και η συσκευασία της να έχει όποια δική τους φωτογραφία θέλουν.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.