Η Johnson & Johnson μας ξεναγεί στις εγκαταστάσεις της νέας της θερμοκοιτίδας startup εταιρειών

Η νέα θερμοκοιτίδα startups της Johnson & Johnson Innovation στο Manhattan, JLabs, είναι το νέο παιδί στην health-tech περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ανοίγοντας πρώτη φορά τον Ιούνιο, ο χώρος φιλοξενίας startups, JLabs αναζητά ένα χώρο να αναπτύξει τις επιχειρήσεις του – είτε πρόκειται για την ανάπτυξη φαρμάκων, για την εμφάνιση νέων ιατρικών συσκευών, είτε για την εφαρμογή νέας τεχνολογίας στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης. Εκτός από την Νέα Υόρκη, υπάρχουν JLabs στο Σαν Ντιέγκο, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο, το Χιούστον, τη Βοστώνη και το Βέλγιο καθώς και ένα που σχεδιάζεται στη Σαγκάη.

Οι θερμοκοιτίδες παρέχουν στην J & J, μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο, μια πρώτη όψη του τι συμβαίνει στο χώρο των startups. Παρόλο που η J & J δεν έχει άμεσο μερίδιο από τις εταιρείες, καταλήγει να επενδύει σε μερικές από αυτές μακροπρόθεσμα. Η σχέση λειτουργεί ως εξής: η J & J θα παρέχει όλη την υποδομή, τη διαχείριση της επιχείρησης, το δίκτυο και τον προγραμματισμό, ενώ οι νεοσύστατες εταιρείες θα πρέπει να φέρνουν νέες και καινοτόμες ιδέες.

Είναι μέρος του σχεδίου της J & J να κοιτάζει στο μέλλον και να προσαρμόζεται ώστε να γίνει πιο ευέλικτη καθώς εξελίσσεται για τη νέα γενιά καταναλωτών.

“Είμαστε η κορυφαία εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης”, δήλωσε η Kate Merton, επικεφαλής της JLabs σε Βοστώνη και Νέα Υόρκη, στο Business Insider. “Στο μέλλον θέλουμε να είμαστε η κορυφαία εταιρεία ψηφιακής υγειονομικής περίθαλψης.”

Ρίξτε μια ματιά στις υποδομές της JLabs στην Νέα Υόρκη, οι οποίες με το ύφος καφετέριας δεν μοιάζουν με κανένα χώρο startup που έχουμε δει ποτέ.

Η εγκατάσταση 2.787 τετραγωνικών μέτρων βρίσκεται στον 3ο όροφο του New York Genome Center στην μοντέρνα γειτονιά SoHo της Νέας Υόρκης.

Ακριβώς μόλις εισέρχεστε, βλέπετε τον κόμβο των επενδυτών, όπου οι νέες εταιρείες μπορούν να συναντήσουν δυνητικούς επενδυτές καθώς και συμβούλους. Αυτό το είδος της διαρρύθμισης είναι το ίδιο σε πολλές άλλες JLabs σε όλη τη χώρα, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί από την αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler.

Στον τοίχο δίπλα στην ρεσεψιόν υπάρχει παρουσίαση όλων των εταιρειών που στεγάζονται στη JLabs. Υπάρχουν 25 αυτή τη στιγμή. Οι εταιρείες της JLabs έχουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων και ιδεών – από τα βιολογικά ένζυμα της Curie Co που προορίζονται να αντικαταστήσουν τις λειαντικές χημικές ουσίες στα καλλυντικά και τα φαρμακεία , έως το υψηλής τεχνολογίας εσώρουχο Nanowear, εξοπλισμένο με αισθητήρες που μπορούν να παρακολουθούν τις καρδιακές παθήσεις.

Δίπλα στην ρεσεψιόν είναι ένα λευκό δωμάτιο χτισμένο για τηλεδιασκέψεις και συναντήσεις. Στο εσωτερικό, ο σχεδιασμός χώρου είναι λευκός και μινιμαλιστικός, και ο τοίχος στο βάθος του διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες μαζί με κάμερες ανίχνευσης κίνησης.

 

Το hub είναι το μέρος που εκτελούνται οι “ώρες γραφείου” για να βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες να βρουν επενδυτές και συνεργάτες. Είναι ένας δωρεάν πόρος που προσφέρεται από την JLabs, όπου οι χρήστες του μπορούν να συνδεθούν με συμβούλους και ειδικούς που συστήνονται από την Johnson και Johnson για να φροντίζουν τις πιο τεχνικές πτυχές των επιχειρηματικών λειτουργιών και της αρχειοθέτησης.

Η οικοδόμηση της θερμοκοιτίδας χρειάστηκε πολλές προσαρμογές. “Στην πραγματικότητα γυρίσαμε πίσω και κάναμε μεγάλες τρύπες σε όλους τους τοίχους, έτσι ώστε να φτάνει όσο το δυνατόν περισσότερο φως”, είπε ο Merton.

Για να μπείτε σε ιδιωτικές αίθουσες συνεδριάσεων και εργαστηρίων, χρειάζεστε ένα ηλεκτρονικό κλειδί για πρόσβαση. Μετά από μια σύντομη έκταση παραδοσιακών γραφείων και γραφείων, εισέρχεστε στο χώρο της γενικής σύσκεψης. Αυτός είναι ένας δημόσιος χώρος εργασίας και είναι σχεδιασμένος να γεμίζει με φυσικό φως.

“Το αποκαλώ Speakeasy-Starbucks, γιατί την ημέρα μοιάζει με ένα Starbucks, όπου θα έρθετε να “αράξετε” και να πιείτε καφέ και να δουλέψετε”, δήλωσε ο Merton. Η ρουστίκ-vintage ατμόσφαιρα είναι γεμάτη με καναπέδες και καρέκλες στα χρώματα πολύτιμων λίθων και παλιές βιβλιοθήκες γεμάτες βιβλία.

 

Τα τηλεφωνικά δωμάτια που διαθέτουν όψη με εμφανές τούβλο απομονώνονται σε μια ιδιωτική γωνιά του χώρου.

Τα ράφια κατά μήκος της περιμέτρου είναι γεμάτα με μερικά από βιβλία. Ο χώρος έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχει εύκολη αναδιαρρύθμιση. Τα έπιπλα μπορούν να μετακινηθούν ανάλογα με τη φύση των συναντήσεων και των ομάδων.

Ο χώρος της κουζίνας τη νύχτα μπορεί να μετατραπεί σε ένα χώρο bar συναντήσεις με συναδέλφους άλλων startups.

Τα φωτιστικά μπορούν να αλλάξουν χρώμα και να σχηματίσουν το γράμμα J.

Ο χώρος συνάντησης συνδέεται με ένα δωμάτιο που αρχικά προοριζόταν να είναι ένας χώρος επαφής για διάφορες εταιρείες, αλλά ο Merton έχει προσεγγιστεί από άτομα που επιθυμούν να νοικιάσουν το χώρο στο σύνολό του.

Μέσα από τα παράθυρα του χώρου, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα εργαστήρια, τα οποία εργάζονται οι τωρινοί “κάτοικοι”. Η αισθητική εδώ υποτίθεται ότι αναπαριστά τις γέφυρες από το New Jersey – όπου εδρεύει η J & J – στη Νέα Υόρκη.

Η περιοχή αυτή δίνει τη θέση τις στις εργαστηριακές περιοχές όπου διαφορετικοί επιχειρηματίες μπορούν να νοικιάσουν μεμονωμένους πάγκους για την εργασία τους.

Αυτός ο πάγκος, συγκεκριμένα κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια το μήνα. Με αυτό το ενοίκιο, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση και σε όλο τον εξοπλισμό σε αυτό το χώρο, συμπεριλαμβανομένων των κοινόχρηστων καταψυκτών και των ψυγείων και των απορροφητήρων καπνού.

Καθώς οι επιχειρήσεις μεγαλώνουν και χρειάζονται περισσότερο χώρο, μπορούν να μεταφερθούν σε ιδιωτικό εργαστήριο. Εκεί, το πραγματικό κόστος του πάγκου μειώνεται, καθώς η J & J προσπαθεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν. Η τιμή μειώνεται στα 2.300 δολάρια.

Μόνο οι μισοί κάτοικοι του hub έχουν εγκατασταθεί πλήρως, επομένως οι χώροι θα γεμίσουν περισσότερο τους επόμενους μήνες. Οι διαφορετικοί χώροι έχουν διαφορετικό εξοπλισμό, έτσι ώστε οι επιχειρηματίες να μπορούν να νοικιάσουν το χώρο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και τις μοναδικές τους απαιτήσεις.

Πολλά έργα τέχνης στους τοίχους είναι παλιές διαφημίσεις και σχέδια της J & J.

Τα έργο τέχνης περιλαμβάνουν μια σειρά ασπρόμαυρων τηλεοπτικών διαφημίσεων και έγχρωμων αφισών και διαφημίσεων σε εφημερίδες για τα πάντα, από επιχρίσματα νεφρού μέχρι οδοντόκρεμα.

Η J & J έχει συμφωνήσει με τους κατασκευαστές να παρέχουν δωρεάν τον πιο σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, ώστε οι επιχειρηματίες τους να μπορούν να χρησιμοποιούν  υλικά υψηλής ποιότητας. Με αυτόν τον τρόπο, όταν έρθει η ώρα να απομακρυνθούν, οι εταιρείες θα μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν τα δικά τους μηχανήματα από τους ίδιους κατασκευαστές.

 

«Όταν χτίσαμε αυτό το μέρος, για κάποιο λόγο έπρεπε να έχουμε έναν τοίχο εδώ, το οποίο και βρήκαμε τραγικό αφού κόψαμε τη θέα στο World Trade Center», είπε ο Merton. Για να επανορθώσουν αυτό, ανέθεσαν σε έναν τοπικό καλλιτέχνη να έρθει δύο ημέρες πριν ανοίξουν και να αναπαραστήσει τη θέα μέσα σε  μια νύχτα.

Η ελπίδα του εκκολαπτηρίου είναι να παρέχει περισσότερο χώρο για τις εταιρείες που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη να μεγαλώνουν στην πόλη. Λίγους μήνες αργότερα, νεοσύστατες εταιρείες εξακολουθούν να εγκαθίστανται, αλλά ήδη η JLabs έχει εδραιώσει τη θέση της στη βιοτεχνολογία και την τεχνολογία της Νέας Υόρκης.