25 Απρ 2024
READING

H Coca Cola εξαγοράζει το Moxie, το ιδιαίτερο αναψυκτικό από την Νέα Αγγλία

2 MIN READ

H Coca Cola εξαγοράζει το Moxie, το ιδιαίτερο αναψυκτικό από την Νέα Αγγλία

H Coca Cola εξαγοράζει το Moxie, το ιδιαίτερο αναψυκτικό από την Νέα Αγγλία

Η Νέα Αγγλία μπορεί να είναι πιο διάσημη για τους αστακούς και τα μύδια της από ότι για τα αναψυκτικά της, αλλά είναι επίσης η γενέτειρα  του παλαιότερου εμφιαλωμένου αναψυκτικού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής: το Moxie. H Coca-Cola ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το εμπορικό σήμα από τον συνεργάτη εμφιαλώσεως της, την εταιρεία Kirin στην οποία άνηκε η εμφιάλωση της Coca-Cola για τη Βορεία Νέα Αγγλία, ανέφερε το Associated Press.

Η Coca-Cola διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιό της με μη ανθρακούχα ποτά. Από πέρυσι, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι έχει ως στόχο να είναι “μια καθολική εταιρεία ποτών” με έμφαση σε πιο χαμηλές και χωρίς ζάχαρη επιλογές. Η Coca-Cola εξαγγέλλει ότι υποστηρίζει τις κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τη ζάχαρη, οι οποίες περιλαμβάνουν τη σύσταση κατανάλωσης λιγότερων από 25 γραμμάρια ημερησίως, αν είναι δυνατόν.

Η συνταγή του Moxie περιέχει 25 γραμμάρια ζάχαρης ανά κουτί.

Είναι πιθανό την Coca-Cola να προσέλκυσε το branding της Moxie. Το Moxie χρονολογείται στο 1884, δύο χρόνια πριν την Coca-Cola, και εξακολουθεί να το χαρακτηρίζει η ελαφρώς πικρή γεύση της γεντιανής, ένα είδος ρίζας. Τα συστατικά του έχουν αλλάξει αργά μέσα στα χρόνια και ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών, τη διαθεσιμότητα συστατικών και τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς, αλλά η μάρκα διατηρεί μια νοσταλγική αύρα. Το Maine φιλοξενεί ένα ετήσιο Φεστιβάλ Moxie στη Λισαβόνα, έναν δήμο με λίγο πάνω από 9.000 κατοίκους.

Η Coca-Cola παράγει πάνω από 800 ποτά για 100 μάρκες.

Ένας εκπρόσωπος της Coca-Cola της Βόρειας Νέας Αγγλίας δήλωσε στο Associated Press: «Η εξαγορά θα δώσει στη μάρκα Moxie τα μέσα που χρειάζονται για να εξελιχθεί για μια νέα γενιά ποτών».
Η παραγωγή Moxie θα συνεχίσει να πραγματοποιείται στο Νιου Χάμσαϊρ και η εταιρεία δεν έχει σχέδια να αλλάξει τη δομή της διανομής της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.