20 Απρ 2024
READING

Η αναβάθμιση ενός κλασικού τρόπου διακοπών που λάτρεψαν οι Millenials

4 MIN READ

Η αναβάθμιση ενός κλασικού τρόπου διακοπών που λάτρεψαν οι Millenials

Η αναβάθμιση ενός κλασικού τρόπου διακοπών που λάτρεψαν οι Millenials

Το ερευνητικό κέντρο Pew ορίζει τους Millennials ως εκείνους που γεννήθηκαν μεταξύ του 1981 και του 1996. Το Κέντρο υπολογίζει ότι μέχρι το 2019, οι Millennials θα ξεπεράσουν τους Boomers σε μέγεθος πληθυσμού, καθώς τα 73 εκατομμύρια τους θα ξεπεράσουν τα 72 εκατομμύρια των Boomers.

Αυτού του είδους οι γενεαλογικές διαφορές έχουν επιπτώσεις σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας αξίας 7,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Και αν υπάρχει ένα βασίλειο ταξιδιού που παραδοσιακά έχει θεωρηθεί ως το βασίλειο των Boomers είναι οι κρουαζιέρες. Αλλά αυτό αλλάζει καθώς οι Millennials έρχονται στο προσκήνιο.

Η παλιά εκδοχή του να πας κρουαζιέρα έμοιαζε με την επιβίβαση σε ένα γιγαντιαίο καρναβαλικό πλοίο από το Fort Lauderdale στις Μπαχάμες. Ξοδευόταν πολύς χρόνος στις χαρτοπαικτικές λέσχες του πλοίου, τα εστιατόρια και τις πισίνες, και λιγότερο στα νησιά.

Οι Millenials θέλουν πλέον κάτι άλλο και οι τουριστικές γραμμές αρχίζουν να τα παρέχουν. Οι εικοσάρηδες και οι τριαντάρηδες δεν θέλουν απλά να χαλαρώσουν στο πλοίο. Θέλουν να κάνουν δυναμικά πράγματα σε ενδιαφέροντα λιμάνια. Και δεν ενδιαφέρονται για  εστιατόρια ή  καζίνο με λευκά λινά τραπεζομάντιλα. Θέλουν καλή μουσική και διασκεδαστικές δραστηριότητες πάνω στο σκάφος, όπως το ziplines ή το skydiving που πολλά πλοία διαθέτουν.

Η Colleen McDaniel, ειδική συντάκτρια της Cruise Critic, αναφέρει ότι η άνοδος του ενδιαφέροντος των Millenials για τις κρουαζιέρες οδήγησε σε αλλαγές τον κλάδο. “Συντριπτικά, οι άνθρωποι επιλέγουν πρώτα τους προορισμούς, παρά το πλοίο. Έτσι τα κρουαζιερόπλοια έχουν αρχίσει να περνούν περισσότερο χρόνο στο λιμάνι”, δηλώνει η McDaniel. “Και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό – δεν είναι μόνο μια γρήγορη στάση για πέντε ώρες. Μπορεί κανείς να περάσει όλη την ημέρα εκεί”.

Μερικά παραδείγματα τόπων που οι νέοι θα ήθελαν να περάσουν μια ολόκληρη μέρα της εκδρομής τους εκεί: η Αλάσκα, τα Ελληνικά νησιά, η Ισλανδία, το Μεξικό και οι Ευρωπαϊκές  παραποτάμιες πόλεις.

Μερικοί τρόποι η βιομηχανία να προσαρμοστεί σε αυτό που οι Millennials αξιολογούν περισσότερο στις κρουαζιέρες:

  1. Μικρότερα καράβια

Όχι μόνο τα μικρότερα καράβια προσφέρουν στους επιβάτες μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, αλλά είναι και πιο εύκολη η πρόσβασή τους σε μοναδικούς, πιο δύσβατους προορισμούς. Για παράδειγμα, η εταιρεία ξενοδοχείων Vidanta ξεκινά μια νέα πολυτελή σειρά θαλάσσιων γραμμών μέσα στο 2019 που θα εστιάζει στην περιοχή του Μεξικό και τα πλοία της θα μπορούν να προσαράξουν σε περιοχές που τα μεγάλα απλά δεν μπορούν. Έτσι οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν κρυφές παραλίες και άλλα σημεία της χώρας που παραμένουν ανέγκιχτα. Φανταστείτε να κολυμπάτε με τους φίλους σας σε μια σπηλιά με κρυστάλλινα νερά και έπειτα να επιστρέφετε σε ένα mega-γιοτ. Αυτό είναι επίσης και πιο οικολογικό.

  1. Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες πάνω στο πλοίο

H U by Uniworld είναι η πρώτη ταξιδιωτική εταιρεία αποκλειστικά για Millenials.  Προσφέρει μικρές κρουαζιέρες σε ποτάμια που διατρέχουν πόλεις, όπως το Αμστερνταμ και η Βουδαπέστη, προσφέροντας άπλετο χρόνο στο λιμάνι. Επίσης, διαθέτει ωραίες δραστηριότητες κατά το ταξίδι, για παράδειγμα βραδιές ζωγραφικής και κρασιού, “σιωπηλή” ντίσκο και κάμπινγκ στην ταράτσα (μπορείς πραγματικά να κοιμηθείς στο επάνω κατάστρωμα κάτω από τα αστέρια!). Ακόμη, διαθέτει μικρά πλοία, οπότε οι δραστηριότητες στη στεριά αφορούν και μικρότερα γκρουπ, όπως επισκέψεις σε ζυθοποιία ή ξεναγήσεις με ποδήλατο.

  1. Καλή μουσική

Κλασική διασκέδαση στα κρουαζιερόπλοια είναι η ζωντανή μουσική, το μπίνγκο και ομαδικός χορός για μεγάλα γκρουπ. Η καινοτομία που μοιάζει πιο προσιτή στους νέους;  DJs που ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Υπάρχουν ακόμα και πλωτά μουσικά φεστιβάλ όπως το Anchored και το Groove Cruise, στα οποία εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως οι Deadmau5.

  1. Δημιουργική κουζίνα

Η MSC’s Seaside  χρησιμοποιεί στα κρουαζιερόπλοιά της διακόσμηση που μιμείται τα παραλιακά διαμερίσματα South Beach και οι επιλογές γευμάτων συμπεριλαμβάνουν ιταλικό καφέ και σοκολάτες, μέχρι και ψητά teppanyaki . Το συγκεκριμένο πλοίο διαθέτει και τη μακρύτερη διαδρομή zipline από οποιοδήποτε άλλο. Άλλες  θαλάσσιες γραμμές δίνουν έμφαση στο  brunch τους ή τα τάπας, διαθέτοντας ολόκληρα εστιατόρια τάπας.

Ο Adam Coulter, ο εκδότης της Cruise Critic, αναφέρει ότι αυτό το νέο είδος κρουαζιέρας συναγωνίζεται τα υπόλοιπα  ταξίδια με γκρουπ για νέους.”Έχεις ένα πλοίο που πηγαίνει, ας πούμε, στη Μύκονο, την Κω ή την Σαντορίνη στα μέσα  της high season, ενώ δεν υπάρχει δωμάτιο σε ξενοδοχείο ούτε για δείγμα!.” Αυτά τα πλοία  αποτελούν όχι μόνο ένα κατάλυμα, αλλά και ένα εστιατόριο από το πρωινό ως το βραδινό, συχνά ακόμη και για το ποτό σου, φαντάζουν ολοένα και πιο θελκτικά.

“Γενικά οι Millennials αποτελούν μια πρόκληση για τις εταιρείες κρουαζιέρων να γίνουν δημιουργικότερες” αναφέρει ο ταξιδιωτικός πράκτορας Rob Stuart. “Η εμπειρία της κρουαζιέρας είναι κάτι παραπάνω από απλή χαλάρωση. Είναι το να κάνεις κάτι διαφορετικό στις διακοπές σου και να δημιουργήσεις νέες εμπειρίες για να μοιραστείς”.

Και αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, διότι, ανεξάρτητα  από την ηλικία καθενός, το να μοιράζεσαι δημιουργικές εμπειρίες σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του πλανήτη με ανθρώπους που αγαπάς, είναι ένα από τα πιο  όμορφα πράγματα που η ζωή μπορεί να σου προσφέρει.

“Οι άνθρωποι δεν κάνουν ταξίδια… τα ταξίδια κάνουν τους ανθρώπους.” – John Steinbeck

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.