26 Απρ 2024
READING

Rideshare | Μοιράζομαι τις ανάγκες μετακίνησης

3 MIN READ

Rideshare | Μοιράζομαι τις ανάγκες μετακίνησης

Rideshare | Μοιράζομαι τις ανάγκες μετακίνησης

Οι υπηρεσίες ανταλλαγής οχημάτων, όπως οι ενοικιαζόμενες μοτοσυκλέτες και σκούτερ, και τα ποδήλατα, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Παρατηρώντας από έξω, φαίνεται ότι οι εταιρείες rideshare έχουν ανέβει ψηλά και μπορούν να πάνε ακόμα ψηλότερα. Από το 2018, τα ετήσια έσοδα στην αμερικανική αγορά ανέρχονται σε 17,1 εκατομμύρια δολάρια.

Και δεν είναι μόνο το ποδήλατο. Άλλοι τύποι μετακίνησης, όπως το μοτοποδηλάτο και το σκούτερ, τα ποδήλατα-ταξί και ακόμη και τα κοινόχρηστα αυτοκινήτα, κυκλοφορούν στους δρόμους παγκοσμίως.

Όμως με την ταχεία ανάπτυξη έρχονται επίσης ταχείες “σκοτούρες”. Για να έχετε μια επικερδή επιχείρηση, εδώ είναι τα τρία σημεία που πρέπει να έχετε στο νου, ώστε να αντιμετωπίσετε τις ανεπάρκειες στο χώρο.

Η εκρηκτική ανάπτυξη δεν ισοδυναμεί με συνεχή ανάπτυξη ή κερδοφορία.

Η αύξηση της αγοράς των οχημάτων ανταλλαγής, αναμένεται να συνεχίσει να αυξηθεί έως 19,2% ετησίως μόνο στις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη παραμένει πεισματικά χαμηλή (λαμβάνοντας υπόψη τους μισθούς με ρυθμό πληθωρισμού), το χρέος των καταναλωτών αυξάνεται σταθερά και το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε για το δέκατο έκτο τρίμηνο, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει την αύξηση της κοινής μετακίνησης. Οι άνθρωποι απλά βρίσκουν πιο οικονομικό το rideshare από το να έχουν το δικό τους όχημα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει τις εταιρείες να πιστεύουν ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερη προσφορά για να καλύψουν τη ζήτηση. Αλλά αυτή η αντίδραση χάνει την ευρύτερη εικόνα: Η ιστορία, και συγκεκριμένα η οικονομική ιστορία, μας δείχνει ότι οι καταναλωτικές συμπεριφορές και οι κανονισμοί των πόλεων αλλάζουν. Η κατανόηση της φύσης της αγοράς και του ότι τα αποτελέσματα της αγοράς αποτελούν απόρροια άλλων παραγόντων, αποτελούν κλειδί για την αειφόρο ανάπτυξη.

Οι προκλήσεις αφθονούν σχετικά με την ασφάλεια και την ασφαλιστική κάλυψη της κοινόχρηστης μετακίνησης.

Η ασφάλεια αποτελεί ανησυχία από πολλές οπτικές γωνίες. Πόσο αξιόπιστο είναι το όχημα; Πόσο ασφαλής είναι ο οδηγός; Ποιος είναι υπεύθυνος για ένα ατύχημα ή σε μια  διαφωνία; Ποιος πληρώνει για ασφάλιση και τι ακριβώς καλύπτει;

Παραδοσιακά, η ασφάλιση έχει επιτρέψει την ιδιοκτησία του οχήματος μειώνοντας τον κίνδυνο ακραίου κόστους από ζημιά, τραυματισμό ή κλοπή. Όμως, καθώς το κόστος της ιδιοκτησίας αυτοκινήτων συνεχίζει να αυξάνεται – από την ασφάλεια μέχρι τα τέλη κυκλοφορίας και τη συντήρηση – αυξάνεται και η γοητεία της κοινόχρηστης μετακίνησης.

Τι συμβαίνει όταν η παραδοσιακή ασφάλιση καθίσταται υπερβολικά δαπανηρή για τους οδηγούς ή όταν οι νέοι “μετακινούμενοι μετανάστες” μετακομίζουν  σε άλλο προάστιο και έχουν οικογένειες, απαιτείται η κατοχή αυτοκίνητου και το υψηλό κόστος ιδιοκτησίας καθίσταται απαραίτητο; Όχι μόνο οι εταιρείες rideshare πρέπει να παραμείνουν μπροστά στις ανάγκες των καταναλωτών και των οδηγών, αλλά και τα μοντέλα ασφάλισης πρέπει να εξελίσσονται όσο εξελίσσονται και οι ανάγκες μας.

Η σωστή εξίσωση κέρδους παραμένει ασαφής

Οι εταιρείες κοινόχρηστων οχημάτων που κατανοούν το κόστος που συνδέεται με τη μετατόπιση των αναγκών των καταναλωτών και την άμβλυνση των κινδύνων με τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας θα είναι και αυτές που θα μειώσουν το κόστος για τις υπηρεσίες τους, διατηρώντας την ανάπτυξη και αυξάνοντας την αποδοτικότητά τους.

Η πρόβλεψη της μελλοντικής συμπεριφοράς είναι το κλειδί για την κερδοφορία της rideshare

Εταιρείες όπως η Tesla, η GM και η Ford ενδέχεται να επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στο μέλλον των μεταφορών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινόχρηστη μετακίνηση θα είναι σίγουρα κερδοφόρα. Δείχνει μόνο την πιθανότητα της κερδοφορίας.

Αξιοποιώντας τις ιστορικές τάσεις στις μεταφορές, τα τρέχοντα πρότυπα καταναλωτικής συμπεριφοράς, ο κίνδυνος σε πραγματικό χρόνο και οι αναλύσεις δεδομένων θα δώσουν στις εταιρείες κοινόχρηστης μετακίνησης τις ιδέες που χρειάζονται για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας σε μια εξελισσόμενη αγορά για τη δημιουργία κερδών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.