26 Απρ 2024
READING

Ένα μάθημα από τη Chobani για τη δύναμη της δημιουργικότητας

3 MIN READ

Ένα μάθημα από τη Chobani για τη δύναμη της δημιουργικότητας

Ένα μάθημα από τη Chobani για τη δύναμη της δημιουργικότητας

Οι Marketers αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια τις αυξανόμενες απαιτήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας και της στόχευσης του κοινού, ενώ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα δημιουργικά καθήκοντα που έχουν καθορίσει ιστορικά τη δουλειά. Για την εταιρεία γιαουρτιού Chobani, μια εσωτερική στρατηγική βοήθησε τόσο στην πραγματοποίηση ενός brand οράματος, όσο και στην αύξηση της αποδοτικότητας κατά τη διάρκεια της εκστρατείας παραγωγικής διαδικασίας, σύμφωνα με εκπρόσωπους που μίλησαν στο IAB’s Digital Video Symposium στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η προσέγγιση του brand δεν εξαρτάται απαραιτήτως από κάποια σοφία της βιομηχανίας.Tα brands θέλουν να μειώσουν το κόστος και τα εσωτερικά δημιουργικά έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης εξέτασης. Η αποτυχία της διαφημιστικής προβολής της Pepsi με την Kendall Jenner από τον περασμένο Απρίλιο ήταν εν μέρει “χρεωμένη” σε μια εσωτερική δημιουργική ομάδα, ως ένα παράδειγμα, ενώ οι κριτικοί που υποδεικνύουν μια πιο εξωτερική προοπτική θα είχαν σταματήσει μια διαφήμιση που θεωρείται γενικά αποτυχημένη .

Αλλά για τη Chobani, αναγνωρίζοντας ότι το brand έχει περιορισμούς, είναι ένα βασικό μέρος μιας άλλης εσωτερικής στρατηγικής που ελέγχει τα πάντα, από τα εθνικά τηλεοπτικά σποτ έως τα σχέδια των μενού στα φυσικά καταστήματα καφέ. Η συνεργασία με τρίτους, όπως η Alphonso TV και η Tremor Video DSP, βοήθησε τη Chobani να φέρει στη ζωή το τεχνολογικό κομμάτι των campaigns, όπως μια καμπάνια σχετική με τη σειρά προϊόντων σνακ Flip, και να διασφαλίσει ότι τα μηνύματά της θα φτάσουν στους σωστούς ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή.

“Σίγουρα εξακολουθούμε να δουλεύουμε με εξωτερικούς συνεργάτες όταν είναι σωστό και όταν ξέρουμε ότι το χρειαζόμαστε, “δεν πετάμε πολύ κοντά στον ήλιο” και δε λέμε ότι ξέρουμε πώς να κάνουμε τα πάντα”, δήλωσε ο Eddie Revis, διευθυντής μάρκετινγκ και ανάπτυξης brand της Chobani.

“Για μεγάλες στιγμές όπως μια καμπάνια είμαστε τόσο παθιασμένοι και μπορούμε να προχωρήσουμε με το ρυθμό που πρέπει να κινηθούμε. Αυτό μας επιτρέπει να το εκτελέσουμε εντός εταιρίας”, πρόσθεσε.

Λαμβάνοντας το ρυθμό

Ένα από τα οφέλη της εσωτερικής εργασίας από δημιουργική προοπτική είναι ότι ανοίγει νέες δυνατότητες για campaign testing, ενώ παράλληλα εξορθολογεί τις συζητήσεις για το τι είναι και τι δεν δουλεύει σε μια συγκεκριμένη προσπάθεια, σύμφωνα με τον Revis. Το να έχεις τα δημιουργικά στο ίδιο δωμάτιο με άτομα του development, επιτρέπει στη Chobani να παρέχει ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο και με τρόπο πιο οργανικό από την παραδοσιακή προσέγγιση  στο μάρκετινγκ. “Μας επιτρέπει να υπάρχει πρόθεση σε αυτό που κάνουμε και όχι τόσο για το έργο”, πρόσθεσε ο marketer.

“Αν κάτι δεν λειτουργεί, το βγάζουμε έξω – έχει φύγει”.

Αυτός ο τρελός, αδυσώπητος ρυθμός μπορεί να είναι απαραίτητος, δεδομένου του τεράστιου όγκου των δημιουργικών στοιχείων που έχει να επιλύσει η Chobani. Για την καμπάνια γύρω από το Flip, η οποία περιλαμβάνει τηλεόραση, ψηφιακά μέσα, outdoor και πολλά άλλα, το brand εξέτασε περισσότερες από 100 εκδόσεις του δημιουργικού χωρίς να χρησιμοποιεί τεχνολογίες όπως η δυναμική βελτιστοποίηση δημιουργικών. Πέρα από αυτό, τα στοιχεία σε κάθε κανάλι εξυπηρετούσαν διαφορετικούς σκοπούς, καθώς η τηλεόραση παρουσίαζε το προϊόν και την ψηφιακή παράδοση και επέτρεπε την παροχή κινήτρων όπως κουπόνια 50 cent για την προώθηση των πωλήσεων.

“Η τηλεόραση έχει περιορισμούς στόχευσης, μου αρέσει ένα καλό demo από 25 έως 54, αλλά θα ήθελα να είναι λίγο πιο συγκεκριμένο από αυτό”, δήλωσε ο Revis. ‘Με αυτή την τεχνολογία – μέσω της Alphonso και στη συνέχεια με της Tremor – είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε το κοινό και να τελειοποιήσουμε το ποιος είναι αυτός με τη διορατικότητα σε πραγματικό χρόνο σκέψης’.

https://youtu.be/AVAZG5gHZaY

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.