16 Απρ 2024
READING

Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, εξαγγέλλει ότι το Internet θα χωριστεί στα δύο ως το 2028

2 MIN READ

Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt, εξαγγέλλει ότι το Internet θα χωριστεί στα δύο ως το 2028

Ο πρώην CEO της Google, Eric Schmidt,  εξαγγέλλει ότι το Internet θα χωριστεί στα δύο ως το 2028

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt, προέβλεψε πριν λίγες μέρες ότι το διαδίκτυο θα χωριστεί σε δύο μέρη στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τις εκθέσεις του CNBC.

Μιλώντας σε ιδιωτική εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, ο Schmidt είπε ότι πιστεύει ότι η Κίνα θα χωρίσει αποτελεσματικά τον ψηφιακό χώρο και θα δημιουργήσει το δικό της διαδίκτυο.

“Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο τώρα δεν είναι μια διαστρέβλωση, αλλά μια διακλάδωση σε ένα κινεζικό διαδίκτυο και ένα μη κινεζικό διαδίκτυο με επικεφαλής την Αμερική”, είπε.

“Αν κοιτάξετε την Κίνα, και ήμουν εκεί, η κλίμακα των εταιρειών που χτίζονται, οι υπηρεσίες που δημιουργούνται, ο πλούτος που δημιουργείται είναι “φαινόμενο”. Το κινεζικό Internet είναι ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ της Κίνας, το οποίο είναι ένας μεγαλύτερος αριθμός από το ίδιο ποσοστό των ΗΠΑ, το οποίο είναι επίσης ένας μεγάλος αριθμός.

Εάν σκέφτεστε την Κίνα σαν “Α ναι, είναι εντάξει με το διαδίκτυο”, χάνετε το νόημα. Η παγκοσμιοποίηση σημαίνει ότι παίρνουν μέρος και αυτοί. Νομίζω ότι θα δούμε φανταστική ηγεσία σε προϊόντα και υπηρεσίες από την Κίνα. Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος ότι μαζί με αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες έρχεται ένα διαφορετικό καθεστώς ηγεσίας από την κυβέρνηση, με τη λογοκρισία, τους ελέγχους κ.λπ. ”

Ο Schmidt έχει επισημάνει την κινεζική τεχνολογική πρόοδο πριν. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι θα έπρεπε να εντείνουν το παιχνίδι τους εάν δεν θέλουν να τις ξεπεράσει η Κίνα στην τεχνητή νοημοσύνη, προβλέποντας ότι εκείνη θα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο μέχρι το 2030.

Είπε επίσης, ότι και άλλες χώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν να υιοθετήσουν ένα κινεζικό μοντέλο του διαδικτύου. “Κοιτάξτε τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η BRI – η πρωτοβουλία Belt and Road, στην οποία συμμετέχουν 60 χώρες – είναι τελείως πιθανό ότι αυτές οι χώρες θα αρχίσουν να “απολαμβάνουν” την υποδομή που έχει η Κίνα με κάποια απώλεια ελευθερίας”.

Η πρωτοβουλία Belt and Road είναι το project της Κίνας να συνδέσει 70 χώρες σε όλη την Ασία, την Αφρική, την Ευρώπη και την Ωκεανία με σιδηρόδρομους και ναυτιλιακές λωρίδες.

Η Google πρόσφατα κατηγορήθηκε για τις συναλλαγές της με την Κίνα, σύμφωνα με αναφορές ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος, Sundar Pichai, πραγματοποίησε κυβερνητικές συζητήσεις για την εκπόνηση μιας λογοκρισμένης μηχανής αναζήτησης Google εκεί. Οι εκθέσεις προκάλεσαν εκφοβισμό τόσο εντός όσο και εκτός, με ορισμένους υπαλλήλους να παραιτούνται ως διαμαρτυρία και οργανώσεις προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων να καλούν τον Pichai να αναστρέψει την απόφαση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.