26 Απρ 2024
READING

Η νέα σειρά ανδρικών ρούχων της Gap έρχεται για να ανταγωνιστεί άμεσα τη Lululemon

4 MIN READ

Η νέα σειρά ανδρικών ρούχων της Gap έρχεται για να ανταγωνιστεί άμεσα τη Lululemon

Η νέα σειρά ανδρικών ρούχων της Gap έρχεται για να ανταγωνιστεί άμεσα τη Lululemon

Η εταιρεία Gap Inc. εισέρχεται επιτέλους δυναμικά στον αγώνα των ανδρικών αθλητικών ενδυμάτων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι σύντομα θα λανσάρει μια νέα σειρά με το όνομα “Hill City” που θα επικεντρώνεται στα αθλητικά ρούχα υψηλών επιδόσεων για άνδρες, κάτι που θα αποτελέσει ένα μεγάλο τεστ στην ικανότητα της να δημιουργεί και να χτίζει νέα brands την ίδια εποχή που η βασική της αλυσίδα μαραζώνει.

Η “Hill City”, η οποία έχει οριστεί να κυκλοφορήσει στα μέσα Οκτωβρίου ως διαδικτυακό brand, θα αποτελείται από 60 είδη.

Η Gap Inc θα παρουσιάσει μερικά από αυτά περίπου στα  50 από τα 155 καταστήματα της “Athleta”, καταστήματα του ομίλου της με γυναικεία αθλητικά είδη, αξιοποιώντας την ταχεία ανάπτυξη αυτής της αλυσίδας προκειμένου να ενημερώσει για το νέο αυτό εγχείρημα. Οι αγοραστές θα μπορούν να αγοράζουν προϊόντα “Hill City” μέσα στα καταστήματα Athleta μόνο στο ειδικό κιόσκι που θα στηθεί για online παραγγελίες. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια το “Hill City” να λειτουργεί με δικά του καταστήματα.

Η Gap Inc είδε ένα κενό στην αγορά για το “Hill City” έπειτα από πολλές έρευνες μεταξύ των πελατών της “Athleta” που αναζητούσαν είδη και για τους άντρες τους.

Η “Athleta”, η οποία πουλά μόνο γυναικεία αθλητικά ρούχα, είναι μια φωτεινή σελίδα  της Gap Inc, της οποίας η ομώνυμη φίρμα και η “Banana Republic” πλήττονται τα τελευταία χρόνια . Τα συγκριτικά στοιχεία πωλήσεων  δείχνουν ότι η Gap σημειώνει πτώση τα 16 από τα 18 τελαυταία τρίμηνα.Αντιθέτως, η “Athleta” σημιούργησε μια θέση για τον εαυτό της καλπάζοντας μέσα στην τρέλα της αθλητικής ένδυσης με ποιοτικά προϊόντα τουλάχιστον 20% φθηνότερα από αυτά της κυρίαρχης στον τομέα ” Lululemon Athletica” .

Πέρυσι, η Gap Inc δήλωσε ότι αναμένει από την Athleta, την οποία αγόρασε το 2008, να πετύχει το ορόσημο πωλήσεων ύψους 1 δισ. δολαρίων μέσα σε λίγα χρόνια. Και τώρα ελπίζει ότι μια βοήθεια από την Athleta θα τη βοηθήσει να ξεκινήσει αυτή τη νέα μάρκα ανδρικών ειδών πιο γρήγορα.

Ανάμεσα στα πρώτα είδη που θα προσφέρει η  ” Hill City” θα περιλαμβάνονται ανδρικά  παντελόνια με ελαστική μέση και χώρο αποθήκευσης στο εσωτερικό της τσέπης. Θα υπάρχει ακόμα ένα φωτο-θερμικό  τζάκετ, κατασκευασμένο από ένα γιαπωνέζικο ύφασμα, που θα είναι ζεστό, θα έχει μόνωση και επένδυση και θα είναι δύο όψεων. Άλλο προϊόν που αναμένεται θα είναι το σορτς τρεξίματος φτιαγμένο από ελαφρύ ύφασμα.

Κάπου στα 2/3 των προϊόντων της εταιρείας θα κοστίζουν κάτω από 100$ και η μέση τιμή θα είναι περίπου στα 80$. Η ” Hill City” με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα αρχίσει να χτίζει την δημοτικότητά της μέσα στην ίδια της την αυλή, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις στα κεντρικά γραφεία τεχνολογικών γίγαντων όπως το Twitter και το Facebook για το προσωπικό των εταιρειών αυτών.

” Υπάρχουν ρούχα με τεχνολογικές  επιδόσεις που όμως δεν δείχνουν ωραία και υπάρχει και μόδα που δε λειτουργεί. Εμείς βρήκαμε μια ευκαιρία να συνδέσουμε αυτά τα δύο” λέει ο Noah Palmer, γενικός  διευθυντής της ” Hill City”.

Όμως και άλλοι είδαν την ίδια ευκαιρία και μάλιστα νωρίτερα. H “Lululemon Athletica” ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι τα ανδρικά είδη αποτελούν το 22% των πωλήσεών της, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα προσπαθειών ετών.  Το τελευταίο τρίμηνο, οι πωλήσεις της σε ανδρικά παντελόνια, για παράδειγμα, σημείωσαν αύξηση 30%.

Και υπάρχουν πολλές ψηφιακά πρώτες μάρκες που αναδύονται, για να μην αναφέρουμε γίγαντες όπως την ” Target” που συσσωρεύονται στην ανδρική αθλητική ένδυση. Όμως η Gap Inc, η οποία πέρυσι δήλωσε σαφώς ότι μετατοπίζει την προσοχή της από τις ώριμες και φθίνουσες μάρκες της προς τις αλυσίδες της, όπως το Old Navy και η Athleta, πιστεύει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει την κατασκευαστική και εφοδιαστική της αλυσίδα για να επιταχύνει την επώαση και την κυκλοφορία νεότερων brands.

“Ως startup, θα έπρεπε να ανησυχούμε για την εφοδιαστική αλυσίδα μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας, τα νομικά θέματα, την πιστοληπτική ικανότητα, αλλά δεν υπάρχει λόγος, αφού είμαστε κομμάτι της Gap Inc” λέει ο Palmer, ένας πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που ελίχθηκε ως τις ανώτερες θέσεις της Old Navy και ηγείται της 18μελούς ομάδας που χτίζει την Hill City.

Ωστόσο, εγγυήσεις δεν υπάρχουν. Την τελευταία φορά που η Gap Inc λάνσαρε ένα νέο brand, την Forth & Towne το 2005, απευθυνόμενο σε γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών, έκλεισε μετά από 2 χρόνια. Αυτό ίσως εξηγεί τη διστακτικότητα της εταιρείας να ανοίξει άμεσα φυσικά καταστήματα για την Hill City.

Έτσι λοιπόν, η Hill City είναι κάτι σαν το ινδικό χοιρίδιο της Gap Inc, καθώς στοχεύει να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό της , να μειώσει την εξάρτησή της από brands που έχουν ξεθωριάσει και να δημιουργήσει νέα. Και η αποπληρωμή του κέρδους μπορεί να πάρει χρόνια:  η Gap Inc κλείνει 10 χρόνια αυτό το μήνα που έχει αγοράσει την Athleta και ακόμα δεν έχει φτάσει το κατώφλι του 1 δις δολάρια, που σημαίνει ότι εξακολουθεί να είναι ακόμα μικρό μέρος της 16 δις δολαρίων το χρόνο εταιρείας. Αλλά αυτό δεν είναι το νόημα.

Όπως το έθεσε ο Palmer, “μπορεί να αποτελέσει το προσχέδιο και να σου δώσει μια δύναμη που δεν είχες πριν”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.