26 Απρ 2024
READING

Μερικές από τις νέες καλύτερες παγκόσμιες ιδέες retail

4 MIN READ

Μερικές από τις νέες καλύτερες παγκόσμιες ιδέες retail

Μερικές από τις νέες καλύτερες παγκόσμιες ιδέες retail

Ήταν πολύ πολυάσχολος μήνας για συναρπαστικές πρωτοβουλίες retail σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαβάστε παρακάτω τις καλύτερες νέες συμβουλές τεχνολογίας και την εμπειρία από μερικούς απ’ τους καλύτερους retailers.

Το jean της Tommy Hilfiger που εντοπίζει τις κινήσεις

Η Tommy Hilfiger ξεκινά μια συλλογή 23 κομματιών με τίτλο «Tommy Jeans Xplore», η οποία περιέχει τεχνολογία smart-chip που θα παρακολουθεί πόσο συχνά οι πελάτες φορούν τα ρούχα καθώς και το που τα φορούν.

Το brand θα προσφέρει στη συνέχεια ανταμοιβές και εμπειρίες στους πιο πιστούς χρήστες της και ελπίζει να δημιουργήσει μια «μικρο-κοινότητα brand ambassadors». Αν οι χρήστες θέλουν να ανταμειφθούν για την πίστη τους προς την εταιρία, πρέπει αρχικά να κατεβάσουν την ειδική εφαρμογή Tommy Jeans Xplore. Στη συνέχεια, θα είναι επιλέξιμα κάποια freebies συμπεριλαμβανομένων εισιτηρίων , εκπτώσεων για προϊόντα, δωρεές φιλανθρωπίας και πολλά άλλα εάν φορούν τα ρούχα αρκετά συχνά, με μπόνους εάν κυκλοφορούν κοντά στα καταστήματα Tommy Hilfiger.

Ratio – το robot café χωρίς baristas

Το Ratio, είναι ένα καφέ που βρίσκεται στο κέντρο της Shanghai, το οποίο δεν έχει  baristas και ταμίες. Για να αγοράσουν έναν καφέ, οι καταναλωτές πρέπει απλά να σκανάρουν ένα κωδικό με το κινητό τους, να κάνουν την παραγγελία και στη συνέχεια να πληρώσουν μέσω του τηλεφώνου.

Ένα ρομποτικό χέρι αναλαμβάνει την προετοιμασία του καφέ, να αλέσει τους κόκκους, να ετοιμάσει τη μηχανή του espresso, να βάλει τη σωστή ποσότητα νερού, να περιμένει μέχρι να γίνει το τελικό προιόν και να το παραδώσει στο χώρο παραλαβής, ώστε να το παραλάβει ο καταναλωτής. Ματιά στο μέλλον!

Η IKEA διαθέτει μία νέα υπηρεσία buy-back secondhand

Το σουηδικό brand οικιακών ειδών IKEA ανακοίνωσε την έναρξη μιας υπηρεσίας επιστροφής σε ένα κατάστημα στο Σίδνεϊ, όπου οι πελάτες μπορούν να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα και να προσθέσουν φωτογραφίες των επίπλων που επιθυμούν να ανταλλάξουν. H ΙΚΕΑ αξιολογεί έπειτα το προϊόν και τα επιλέξιμα προιόντα μπορούν στη συνέχεια να επιστραφούν στο κατάστημα για να μεταπωληθούν με αντάλλαγμα κουπόνια του ΙΚΕΑ. Η υπηρεσία αποσκοπεί στην επέκταση του κύκλου ζωής των επίπλων της IKEA, αντί να στέλνονται γρήγορα τα προϊόντα σε χώρους απόρριψης.

Τα short-term έπιπλα της Appear Here

Η Appear Here διέθεσε τη σειρά “FoundxAppear Here,” μία συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Found Associates στην οποία παρουσιάζεται μία νέα συλλογή επίπλων σχεδιασμένα για short-term retail.

Η Appear Here προσφέρει ήδη μια εμπειρία “plug-and-play” retail πώλησης και αυτή η νέα συνεργασία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ένα κατάστημα με ταχύτητα, δημιουργώντας παράλληλα μια μοναδική εμπειρία του brand. Η συλλογή παρέχει μια εύκολη λύση για τους ανεξάρτητους retailers, τα πολυκαταστήματα και τους ιδιοκτήτες που θέλουν να χωρέσουν τα καταστήματά τους σε πιο μικρούς χώρους.

H Ford συνεργάζεται με τη Next για να φέρει την αγορά αυτοκινήτου εντός καταστήματος

Η Ford έχει ανοίξει το νέο ψηφιακό κατάστημα της στο εμπορικό κατάστημα της Next Arndale Brand, το οποίο σχεδιάστηκε από το δημιουργικό πρακτορείο Dalziel & Pow του Λονδίνου. Το νέο concept έχει σχεδιαστεί με βάση διαφορετικά ταξίδια πελατών – από ημερήσιες οικογενειακές εκδρομές, συνειδητές τάσεις των millenials, αλλά και υπάρχοντες πελάτες που αναζητούν μία αναβάθμιση του αυτοκίνητού τους στη Ford. Ο συνασπισμός αυτών των δύο brand ανοίγει το δρόμο για μια προσέγγιση lifestyle στο retail, που επιτρέπει στους πελάτες να σχεδιάσουν ολόκληρη τη ζωή τους σε ένα μέρος.

To Garde Summerland είναι ένα design store που μπορείς να περάσεις τη νύχτα

Το Garde Summerland είναι o δεύτερος χώρος της Scotti Sitz για το κατάστημά της στο Λος Άντζελες για σχεδίαση σπιτιού. Ωστόσο, αυτό το κατάστημα έχει  μια διαφορά και οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμα περισσότερο τον τρόπο ζωής της Garde με τη διανυχτέρευση στο κατάστημα- διαμέρισμα. Ο δεύτερος όροφος της εγκατάστασης, που ονομάζεται Garde House, είναι εξοπλισμένος με μια λειτουργική κουζίνα και ένα καθιστικό όπου όλα είναι προς πώληση. Η Sitz θα ανανεώνει την διακόσμηση εποχικά για να παρουσιάσει νέα brands.

Η αγοραστική εμπειρία των Corinthia Hotel και Selfridges

Το Corinthia Hotel London ανακοίνωσε την απόλυτη αγοραστική εμπειρία με το πολυτελές πακέτο “Shop, Stay & Play in London”. Το πακέτο περιλαμβάνει μία διαμονή σε μία από τις πολυτελείς σουίτες του Corinthia και μία μεταφορά με πολυτελές αυτοκίνητο από από το Corinthia στο Selfridges, ένα exclusive store τουρ, με οδηγό κάποιον ειδικό από το Selfridges  και διάφορα άλλα πλεονεκτήματα όπως fast-track tax refund service, δωρεάν παράδοση και ένα welcome gift αξίας £250 από τις αγορές.

Το in-car convenience store της Grab & Go

Η εφαρμογή  αυτοκινήτων με βάση τη Νοτιοανατολική Ασία έχει συνεργαστεί με την αμερικανική Cargo για την startup εμπορίας αυτοκινήτων Grab & Go στη Σιγκαπούρη. Η νέα πρωτοβουλία μετατρέπει τα αυτοκίνητα σε ένα κινητό convenience store που έχει σνακ, ποτά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και άλλα που μπορούν να αγοράσουν οι επιβάτες. Οι οδηγοί κερδίζουν επιπλέον όταν οι πελάτες αγοράζουν, δίνοντάς τους την ευκαιρία να κερδίσουν περισσότερα από την κούρσα τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.