Οι εταιρείες με την καλύτερη φήμη για το 2018

Η φήμη μιας εταιρείας για την αξιοπιστία της και τις δίκαιες πρακτικές της είναι το παν. Αυτή τη χρονιά, η Walt Disney είναι πρώτη στη δεύτερη ετήσια λίστα  με τις εταιρείες με την καλύτερη φήμη στον κόσμο (World’s Best Regarded Companies), που κατατάσσει τις επιχειρήσεις βάσει αυτών των χαρακτηριστικών. Ο κολοσσός της ψυχαγωγίας, με κεφαλαιοποίηση 165 δισ. δολ. ανέβηκε τέσσερις θέσεις σε σχέση με τη θέση που είχε στη λίστα του 2017.

Την τρίτη θέση φέτος καταλαμβάνει η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Ferrari, η οποία ανέβηκε πέντε θέσεις. Ενώ η Siemens, που ήταν πρώτη στη λίστα του 2017, έπεσε στην έβδομη θέση φέτος. Την πρώτη δεκάδα στη λίστα του 2018 συμπληρώνουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις Hilton (θέση 2) και Marriott International (θέση 9), οι εταιρείες πιστωτικών καρτών Visa (θέση 4) και Mastercard (θέση 10), η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών PayPal (θέση 5), η εταιρεία media Netflix (θέση 6) και η διαδικτυακή εταιρεία λιανικού εμπορίου Amazon.com (θέση 8).

Αν και οι αμερικανικές εταιρείες κυριαρχούν στη λίστα (61 σε σύνολο 250 επιχειρήσεων), η λίστα είναι παγκόσμια και σε αυτή εκπροσωπούνται 34 χώρες. Η Ιαπωνία έχει 32 εταιρείες στη λίστα. Η κατασκευάστρια video game Nintendo καταλαμβάνει την καλύτερη θέση από τις υπόλοιπες ιαπωνικές εταιρείες (Νο. 11), με την Toyota να βρίσκεται στη 12η θέση. Άλλες χώρες με σημαντική εκπροσώπηση στη λίστα είναι η Κίνα, με 19 εταιρείες, η Γαλλία με 13 και η Γερμανία με 11.

Το να έχει μια εταιρεία ένα αναγνωρίσιμο παγκόσμιο brand βοηθάει στο να κερδίσει μια θέση στη λίστα με τις καλύτερες εταιρείες. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες καταλαμβάνουν συνολικά 19 θέσεις στη λίστα, με τις Ferrari και Toyota να ηγούνται. Η σουηδική Volvo βρίσκεται στην 24η θέση και η Telsa του Έλον Μάσκ στην 34η, από την 197η θέση το 2017.