20 Απρ 2024
READING

Hλικία: 43 | Xόμπυ: Lego | Η αύξηση των μεγαλύτερης ηλικίας fans παιχνιδιών

3 MIN READ

Hλικία: 43 | Xόμπυ: Lego | Η αύξηση των μεγαλύτερης ηλικίας fans παιχνιδιών

Hλικία: 43 | Xόμπυ: Lego | Η αύξηση των μεγαλύτερης ηλικίας fans παιχνιδιών

Στη μία πλευρά του τραπεζιού, ένας ενθουσιασμένος τύπος προσπαθεί να φτιάξει το αυτοκίνητο του James Bond με κομμάτια Lego. Από την άλλη, ένα παιχνίδι παίζεται όπου ο κάθε συμμετεχόμενος προσθέτει και ένα κομμάτι ώστε να δημιουργηθεί μία αστεία φιγούρα.

Είναι όλοι μέλη του Brighton Bricks, ενός Lego fans group ενηλίκων, οι οποίοι συναντιούνται για να μιλήσουν, να παίξουν και να ανταλλάξουν συλλογές κάθε μήνα σε μία pub στη δυτική ακτή.

”Δεν υπάρχει τίποτα κακό απλά με το να παίζεις μαζί του. Είναι ένα παιχνίδι. Σαν ενήλικας, παραμένει διασκεδαστικό το να προσπαθείς να φτιάξεις το κάθισμα του αυτοκινήτου του James Bond’’, λέει ο Nick Bright, o 43χρονος αρχηγός του group.

Οι κατασκευαστές και οι retailers συντονίζoνται με την τάση των ενηλίκων να αγοράζουν παιχνίδια και παζλ. Από κάθε £ 9 που δαπανούνται για παιχνίδια, το £ 1 δαπανάται από ενήλικες που αγοράζουν κάτι για τον εαυτό τους, σύμφωνα με έρευνα της NPD.

Οι δαπάνες παιχνιδιών από ενήλικες, για ενήλικες, αυξήθηκαν κατά 8% από έτος σε έτος και αυξήθηκαν κατά £30 εκατ. από το 2016.

Υπάρχει μια λέξη μάρκετινγκ για αυτούς τους ανθρώπους – ‘kidults’, αν και αυτό ακούγεται μάλλον σκληρό. Ορισμένοι κατασκευάζουν θεαματικά και τεχνικά κατασκευάσματα με αυτά τα παιχνίδια.

Η Frederique Tutt, global industry analyst στην NPD, ισχυρίζεται πως τα παιχνίδια αρχίζουν να γίνοντια πιο πνευματώδη, από τα επιτραπέζια μέχρι τα drones, και τα παιχνίδια συλλογής έχουν επεκταθεί από τις παραδοσιακές κούκλες σε action φιγούρες στην pop κουλτούρα.

Ακόμα ένας πολύ σημαντικός ρόλος για τη δημοφιλία των παιχνιδιών ανάμεσα στους ενηλίκους, είναι ότι όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα.

“Περισσότερο από ένα νοσταλγικό trend, θα έλεγα ότι αποδεικνύεται ότι είναι περισσότερο ένας τρόπος διαφυγής από τα άγχη και την ένταση του σύγχρονου τρόπου ζωής, καλύπτοντας την ανάγκη μας να βρούμε λίγο χρόνο για εμάς”, αναφέρει η ίδια.

Αυτή η θεωρία έχει μία βάση με το Brighton Bricks, όπου μερικά από τα μέλη της ομάδας έχουν βρει το να χτίζουν Lego πως βοηθά στη μείωση ή την αποφυγή άγχους.

Το να χτίζεις sets, όπως τα Lego, είναι τα πιο δημοφιλή παιχνίδια για ενήλικες. Η ομάδα έχει σχεδόν 60 μέλη, με μέσο όρο ηλικίας 65 ετών, με ετήσια συνδρομή περίπου £80. Ο νεότερος είναι 44 ετών, ο μεγαλύτερος στην ηλικία των 90 ετών.

Μερικοί είναι δημιουργικοί και καλλιτεχνικοί, άλλοι προσελκύονται από την ακριβή μοντελοποίηση, ενώ πολλοί αγαπούν τα ηλεκτρονικά που μπορούν να γίνουν αρκετά προχωρημένα σε μια μεγάλη οθόνη. Ένα μέλος έχει ακόμη και το δικό του σιδηροδρομικό  βαγόνι για τη μεταφορά καυσόξυλων στον κήπο του. Τώρα όλοι εργάζονται για μια έκθεση μία ή δύο φορές το χρόνο. Αυτό, εν μέρει, είναι ένας τρόπος να πωληθεί αυτό το παραδοσιακό χόμπι στη νέα, συνδεδεμένη γενιά.

Πάνω απ ‘όλα, είναι διασκέδαση – και κάτι που οι νεώτερες και παλαιότερες γενιές μπορούν να απολαύσουν από κοινού. Αυτό θα ήταν μουσική στα αυτιά κάθε κατασκευαστή παιχνιδιών που θέλει να προσεγγίσει την αγορά για παιδιά και kidults.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.