24 Απρ 2024
READING

H Tesco άνοιγει το discount concept Jack’s για να “αμυνθεί” απέναντι σε Lidl και Aldi

3 MIN READ

H Tesco άνοιγει το discount concept Jack’s για να “αμυνθεί” απέναντι σε Lidl και Aldi

H Tesco άνοιγει το discount concept Jack’s για να “αμυνθεί” απέναντι σε  Lidl και Aldi

Η Tesco ανοίγει το πρώτο κατάστημα Jack’s για να κερδίσει πίσω πελάτες από τις Aldi και Lidl και υπόσχεται να είναι το “φθηνότερο στην πόλη”.

Τα δύο πρώτα καταστήματα ανοίγουν και πήραν το ονομά τους Jack’s από τον ιδρυτή της Tesco, τον Jack Cohen.Η πρόθεση είναι να είναι επιθετικά εκπτωτικό concept ώστε να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς ανταγωνιστές της.Θέλει να έχει Βρεττανικά προιόντα,φθηνά, με επαρκή και  βασική γκάμα.

Tesco CEO Dave Lewis in Chatteris

Ένα τυπικό μεγάλο κατάστημα Tesco supermarket πουλάει περισσότερα από 25,000 προιόντα αλλά το Jack’s θα έχει μόνο  2,600 προιόντα,σχεδόν την ίδια γκάμα προιόντων με τις  Aldi και Lidl. Σχεδόν το 70% των προιόντων,από γάλα μέχρι αυγά,ψωμί και κρέας είναι branded ως Jack’s αλλά τα καταστήματα θα πουλάνε άλλα 700 big-name branded προιόντα όπως  Coca-Cola, Bovril and Lea & Perrins Worcestershire sauce.

Η Tesco δουλεύει αυτό το concept σχεδόν τρία χρόνια και επιμένει πολύ στην προέλευση των προιόντων.Σχεδόν το 80% των τροφίμων στα ράφια θα προέρχονται από την Αγγλία,

Τα πρώτα Jack’s καταστήματα βρίσκονται στις περιοχές   Chatteris and Immingham, Lincolnshire. Ήταν άδεια από το 2014 όταν η Tesco τα έκλεισε για να περιορίσει κόστη λειτουργίας.

Cans of baked beans and sausages

Το σχέδιο ανάπτυξης προβλέπει το άνοιγμα  10-15 Jack’s καταστημάτων στους επόμενους 6 μήνες. Περίπου τα μισά θα προκύψουν από rebranding Tesco μικρότερων καταστημάτων,και τα υπόλοιπα είτε δίπλα σε υπάρχοντα Tesco είτε σε νέα σημεία.

Τα καταστήματα εστιάζουν στα Βρεττανικά προιόντα ώστε να διαφοροποιηθούν από Aldi και Lidl, τα οποία έχουν πολλά προιόντα από λιγότερο γνωστά Ευρωπαικά brands. Η διακόσμηση δίνει έμφαση στην “κληρονομιά” της Tesco, με φωτογραφίες του ιδρυτή της Jack Cohen – του οποίου το παρατσούκλι ήταν “Slasher Jack”  εξαιτίας της επιμονής του να πουλάει πάντα φθηνά.

Οι Γερμανικές Aldi and Lidl έχουν “ταρακουνήσει” δυνατά την αγορά των Super Markets στην Αγγλία καθώς έχουν αποσπάσει μερίδια 13.1% τα τελευταία 5 χρόνια. Η Tesco είχε μερίδιο  32% πριν κάποια χρόνια αλλά τώρα έχει πέσει στο 27% μετά την Γερμανική επικυριαρχία.

New Jack’s bread at the new Jack’s store

Τα καταστήματα Jack’s ακολουθούν την βασική layout προσέγγιση των Aldi και Lidl, με διαδρόμους και προιόντα αποθηκευμένα-παρουσιασμένα πάνω σε παλέτες στο πάτωμα ώστε να γλιτώνουν χρόνο και χρήματα.Προωθητικά υποστηρίζουν μια ενέργεια “when it’s gone, it’s gone” basis, ώστε να δημιουργούν κίνητρο επίσκεψης και αγορά εποχιακών και μικροσυσκευών.

Η κάρτα πιστότητας πελατών Tesco Clubcardsδεν θα είναι αποδεκτή σε αυτά τα νέα καταστήματα.

Στα καταστήματα υπάρχουν γυαλισμένα τσιμέντα ως πάτωμα για μείωση στα κόστη και οι εργαζόμενοι θα είναι πολύ λιγότεροι από τα αντιστοίχου μεγέθους καταστήματα Tesco. Οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ειδικό dress code αλλά θα φοράνε τα δικά τους ρούχα.Οι αμοιβές στους εργαζόμενους θα είναι καλύτερες από της Tesco στους ωρομίσθιους και λίγο καλύτερες από τις αμοιβές της Aldi.Βέβαια δεν θα έχουν έκπτωση στις αγορές τους αλλά ούτε και ετήσια bonus όπως οι εργαζόμενοι της Tesco.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.