26 Απρ 2024
READING

Dirty Lemon-το κατάστημα στο Manhattan που δεν πληρώνεις αλλά “έχεις ευεξία”

3 MIN READ

Dirty Lemon-το κατάστημα στο Manhattan που δεν πληρώνεις αλλά “έχεις ευεξία”

Dirty Lemon-το κατάστημα στο Manhattan που δεν πληρώνεις αλλά “έχεις ευεξία”

Την περασμένη εβδομάδα άνοιξε ένα κατάστημα στο Manhattan στην Νέα Υόρκη.Το κατάστημα το λένε The Drug Store και πουλάει μόνο τα προιόντα της εταιρείας που το άνοιξε -το brand λέγεται Dirty Lemon- και τα προιόντα είναι διαθέσιμα σε διάφορες γεύσεις.

Το κατάστημα εισέπραξε μεγάλη δημοσιότητα και υπήρξαν άρθρα σε διάφορα μέσα όπως  New York Times, CNBC and AdWeek.Αυτό προκλήθηκε από το γεγονός ότι δεν πληρώνεις στο κατάστημα για να πάρεις το προιόν που θελεις.Το κατάστημα είναι μικρό,στο μέγεθος μιας μεγάλης “ντουλάπας” και το μόνο που υπάρχει μέσα είναι ένα μεγάλο ψυγείο.

Το κατάστημα λειτουργεί χωρίς προσωπικό η όποιον εργαζόμενο να παρακολουθεί.Οι πελάτες μπαίνουν μέσα,παίρνουν ότι θέλουν και δεν πληρώνουν στο κατάστημα.Η εταιρεία  Dirty Lemon που της ανήκει το κατάστημα περιμένει οι πελάτες να πληρώσουν με ένα sms μήνυμα στελνοντάς το σε έναν τηλεφωνικό αριθμό που βρίσκουν πάνω σε κάθε μπουκάλι.

Η απόλυτη μορφή “ευκολίας”.Βέβαια ο πειρασμός κάποιος να μην πληρώσει είναι πολύ μεγάλος.Ακόμη και οι πιο έντιμοι άνθρωποι μπορέι να ξεχάσουν να πληρώσουν.Ακόμη και σε καταστήματα που είναι αυτοματοποιήμενη η πληρωμή με self-scan τα στατιστικά δείχνουν ότι πολλοί κατά λάθος η επίτηδες δεν “σκανάρουν” τα προιόντα και δεν πληρώνουν.Σε ένα σύστημα σαν αυτό της Dirty Lemon που δεν υπάρχει κανένα scanner και ούτε κανένας υπάλληλος αυτό το φαινόμενο αναμένεται να είναι ακόμη πιο συχνό.Δεν θα είναι έκπληξη εάν “μαθητές” είτε διάφοροι “εξυπνάκηδες” αδειάσουν το ψυγείο τις ώρες που δεν έχει κόσμο η αργά το βράδυ.

Δεν είναι καθόλου καλή ιδέα τελικά?

Αυτό είναι το 1ο κατάστημα ττης εταιρείας αλλά παρόλα αυτά αυτό που έχει κάνει μεγάλη εντύπωση δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν πληρώνουν οι πελάτες αλλά το ίδιο το brand,Dirty Lemon.

Τα προιόντα που δημιουργεί δεν είναι τα συνηθισμένα  wellness products αλλά υποστηρίζουν ότι σε κάνουν να φαίνεσαι και είσαι πιο υγειής αλλά και σε καλύτερη νοητική κατάσταση.Όποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει τέταιοα αγορά ας αναλογιστεί ότι το 1 προιόν που παρήγαγε η Dirty Lemon το  2015 έχει πουλήσει μέχρι τώρα πάνω από 2 εκ. μπουκάλια.  Η πιο φτηνή επιλογή είναι $45 για 6-τεμάχια/ case, η  $7.50 για ένα μόνο μπουκάλι.Αυτό αποδεικνύει ότι αυτού του είδους οι νέες εταιρείες μπορεί να είναι μια απειλή για τις καθιερωμένες εταιρείες.Αλλά η Dirty Lemon δεν είναι η μοναδική εταιρεία , μια άλλη είναι η Moon Juice η οποία έχει επίσης σημαντική ανάπτυξη. Η  Moon Juice πουλάει αυτά που αποκαλούνται “adaptogenic” προιόντα για ομορφιά και ευεξία.Τα πιο δημοφιλή προιόντα της  είναι powders που προσθέτεις σε άλλα τρόφιμα η ποτά και τα ονοματά τους είναι Beauty Dust, Brain Dust and Sex Dust. Η ιδρύτρια της εταιρείας είναι η Amanda Chantal Bacon, και η οποία είναι η “ευαγγελίστρια” του ίδιου της του brand.Το νέο της προιόν SuperYou έχει λίστα αναμονής  8,000 παραγγελιών.

Μπορεί κάποιος να πεί ότι όλα αυτά είναι υπερτιμολογημένα προιόντα αλλά εάν αναλογιστούμε πόσοι άνθρωποι αγοράζουν “νεότητα και ομορφιά” και ειδικότερα γυναίκες θα καταλάβουμε ότι δημιουργείται μια νέα και γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.