25 Απρ 2024
READING

Dominos pizza και Tattoos

2 MIN READ

Dominos pizza και Tattoos

Dominos pizza και Tattoos

Υπάρχει πιστότητα πελατών αλλά υπάρχει και “πιστότητα” πελατών.

Η Domino’s στην Ρωσία αποφάσισε να δωρίζει 100 πίτσες κάθε χρόνο για 100 χρόνια σε πελάτες που θα έκαναν tattoos με το λογότυπο της εταιρείας.Ο μόνος περιορισμός ήταν να είναι ορατό το tattoo. Η ενέργεια ξεκίνησε στο τέλος Αυγούστου και θα διαρκούσε μέχρι τέλη Οκτωβρίου.

«Αν σου αρέσει να εκπλήσσεις και να σοκάρεις τον κόσμο, και επίσης σου αρέσουν οι Domino’s, τότε κάνε ένα τατουάζ το λογότυπο ντόμινο σε ένα εμφανές σημείο του σώματός σου πριν το τέλος του Οκτώβρη, και λάβε ένα κουπόνι για 100 δωρεάν πίτσες το χρόνο για 100 χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση της προωθητικής ενέργειας στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και γρήγορη. Φωτογραφίες τατουάζ με ντόμινο κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα, και μετά από μόλις πέντε μέρες η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει την καμπάνια σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον αριθμό των συμμετεχόντων.Έτσι, η Dominos αναγκάστηκε να τερματίσει πρόωρα τον διαγωνισμό που ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου και ήταν προγραμματισμένο να κρατήσει δύο ολόκληρους μήνες.

Το συμπέρασμα είναι ότι κάποιες ενέργειες μπορεί να είναι τόσο πολύ “επιτυχημένες” που αυτόματα καταλήγουν στις μεγαλύτερες αποτυχίες.Ο σχεδιασμός προωθητικών ενεργειών πρέπει να περιλαμβάνει κόστος και ωφέλεια αλλά κυρίως προσοχή για την αξία ενός brand όταν υπάρχει  μεγάλη πιθανότητα να τραυματιστεί.

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.