18 Απρ 2024
READING

Πως μία τράπεζα επανασχεδίασε την πιστωτική κάρτα

3 MIN READ

Πως μία τράπεζα επανασχεδίασε την πιστωτική κάρτα

Πως μία  τράπεζα επανασχεδίασε την πιστωτική κάρτα

Ήταν απλά η συνεχής ενασχόληση με τον ψηφιακό κόσμο ο λόγος που ενέπνευσε την Starling Bank να κάνει κάτι ριζικό, ενώ ταυτόχρονα πολύ απλό, να γυρίσει την κάρτα της τράπεζας από οριζόντια κάθετα.

Η Starling είναι μία εταιρία που ακολουθεί τις τάσεις της τεχνολογίας, και δραστηριοποιείται μόνο online στην χρηματοπιστωτική αγορά. Η εταιρία ιδρύθηκε από την πρώην chief operating officer των Allied Irish Banks, την Anne Boden, το 2014 με σκοπό να μεταφέρει τον τραπεζικό τομέα στον ψηφιακό κόσμο.

Εκτός από το mobile customer interface του, το brand υπερηφανεύεται για τη διαφάνεια, την digital nativity και την ικανότητά τoυ να βοηθά τους πελάτες να διαχειρίζονται τα μετρητά τους μέσω συστημάτων. Η Starling εξακολουθεί να λειτουργεί ως start-up και, όπως και οι περισσότερες επιχειρήσεις startup, τα πάντα, από την ομάδα τεχνολογίας έως την ομάδα επικοινωνίας, εξακολουθούν να γίνονται εντός επιχείρησης.

Ο οριζόντιος σχεδιασμός και οι ανάγλυφοι αριθμοί των τραπεζικών καρτών αποτελούν αναχρονιστικό υπόλειμμα από τις ημέρες των μηχανών αντιγραφής που λειτουργούσαν με άνθρακα. Αλλά οι πελάτες τις χρησιμοποιούν κάθετα – από την τοποθέτηση μιας κάρτας σε ένα ΑΤΜ, μέχρι όταν τις βγάζουν από το πορτοφόλι ή από τη θήκη του smartphone.

Μόλις η Starling έκανε αυτή την παρατήρηση, αντιμετώπισε μια τρομακτική προοπτική: έπρεπε να διαβάσει τις κατευθυντήριες οδηγίες του παροχέα καρτών για να διαπιστώσει εάν ήταν δυνατή μια κάθετα σχεδιασμένη τραπεζική κάρτα. Η Mastercard ευχαρίστως παρείχε στην τράπεζα έναν τόμο 157 σελίδων, τον οποίο ο καλλιτεχνικός διευθυντής Mark Day ανέλαβε να διαβάσει.

Η Alexandra Frean, επικεφαλής των εταιρικών υποθέσεων του brand, πιστεύει ότι αυτή η διαφορετική προσέγγιση αναδεικνύει τη Starling πάνω από τις εμπορικές τράπεζες που εξακολουθούν να συμμορφώνονται με  ξεπερασμένους κανόνες.

“Υποθέτω ότι οι περισσότερες από τις παραδοσιακές τράπεζες δεν μπορούν να σκεφτούν:Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το σχέδιο, να ικανοποιήσουμε όλες αυτές τις απαιτήσεις και να φτιάξουμε μια κάρτα που να μοιάζει όμορφη; “, είπε. «Θέλαμε να κάνουμε τραπεζικές συναλλαγές με διαφορετικό τρόπο και ο Mark ανέλαβε να βρει τον τρόπο με τον οποίο  θα μπορούσαμε να επιφέρουμε πολλές αλλαγές ενώ θα μέναμε πιστοί στους κανόνες».

“Το λογότυπο Mastercard πρέπει να είναι σε συγκεκριμένα σημεία, το τσιπ δεν μπορεί να κινηθεί, η μαγνητική ταινία δεν μπορεί να κινηθεί και πάει λέγοντας. Αλλά το ολόγραμμα επιτρέπεται να είναι στο πίσω μέρος, οπότε το βάλαμε στο πίσω μέρος. Θέλαμε να υπογράψουμε το μπροστινό μέρος. Και το κενό υπογραφής στις κάρτες μας είναι ο μικρότερος χώρος υπογραφής που μπορείτε να βρείτε”.

Το αποτέλεσμα είναι ένα μινιμαλιστικό, κάθετο σχέδιο που περιλαμβάνει μόνο το τσιπ, το όνομα της τράπεζας και το λογότυπο Mastercard. Τα προσωπικά αναγνωριστικά στοιχεία και άλλες λεπτομέρειες έχουν μετακινηθεί στο πίσω μέρος και είναι εκτυπωμένα αντί για ανάγλυφα. Η ομάδα σχεδίασε τη χρωματική παλέτα του brand για να επιλέξει ένα λαμπερό χρώμα για τους καταναλωτές, το μπλέ για επιχειρηματικούς λογαριασμούς και στρογγυλεμένα τα άκρα της κάρτας.

Η Starling εστιάζει το μεγαλύτερο μέρος των προσπαθειών  στην εφαρμογή για τα ψηφιακά προϊόντα της. Οι τραπεζικές κάρτες είναι, αν μη τι άλλο, ένα “τοτέμ” του τι αντιπροσωπεύει το brand: διαφορά και ευκολία, όμορφα σχεδιασμένα προιόντα. Είναι επίσης η μόνη φυσική σύνδεση μεταξύ της Starling και των πελατών της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.