25 Απρ 2024
READING

Balenciaga και το κλειδί των $250 που δεν οδηγεί πουθενά σε έναν ιδιαίτερο κόσμο Retail

5 MIN READ

Balenciaga και το κλειδί των $250 που δεν οδηγεί πουθενά σε έναν ιδιαίτερο κόσμο Retail

Balenciaga και το κλειδί των $250 που δεν οδηγεί πουθενά σε έναν ιδιαίτερο κόσμο Retail

Χρειάζεται λίγο ταλέντο για να μπορεί κανείς να παράγει συνεχόμενα, πολλά άχρηστα αξεσουάρ και να εξακολουθεί να χρεώνει εκατοντάδες δολάρια γι ‘αυτά.

Άλλη μια μοναδική περίπτωση για το retail. To Balenciaga, επιστρέφει ένα κλειδί ξενοδοχείου που κοστίζει περισσότερο από ένα δωμάτιο στο Holiday Inn, μια αγοραστής του Walmart θεωρήθηκε ήρωας που κατάφερε να επιστρέψει το καρότσι της ενώ οι retailers πολυτελείας, άρχισαν να ασχολούνται ενεργά με το επαναχρησιμοποιούμενο καλαμάκι.

Η Balenciaga κλειδώνει έξω τη μεσαία τάξη

Παρόλο που σχεδόν πάντα υπάρχει πρόκληση με τις προτάσεις μόδας της Balenciaga, συνήθως έχουν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό – κάποιος φοράει το Triple S Sneaker για να μοιάζει με έναν μπαμπά που δεν έχει αίσθηση της μόδας, ενώ κάποιος άλλος για να θυμίζει έναν παλαίμαχο μπαμπά, ένας τρίος φοράει ένα T-shirt μπερδεμένο με ένα  πουκάμισο, για να μοιάζει με ένα μεθυσμένο φοιτητή.

Παράλληλα, κάποιος άλλος, χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη δημιουργία του brand, το “Hotel Key Tag”, για να δείξει ένα υπερβολικό ποσό πλούτου, που κάνει την δαπάνη $250 για ένα άχρηστο προϊόν να φαίνεται δικαιολογημένη, καθώς το κλειδί του ξενοδοχείου, ούτε ανοίγει κάποια πόρτα, ούτε εξασφαλίζει μια πολυτελή σουίτα στο Ritz Carlton. Προφανώς, το κύριο χαρακτηριστικό φαίνεται να είναι η λέξη “Balenciaga”, η οποία τελικά δείχνει για ποιο λόγο κάποιος να το αγοράσει, αλλιώς θα ήταν απλά ένα ακριβό κομμάτι δέρματος.

Το υπερτιμημένο αξεσουάρ “δηλώνει φόρο τιμής στην boutique του πολυτελούς brand Saint Honoré, στο Παρίσι”. Τουλάχιστον, για αυτό έχουμε περισσότερες πληροφορίες απ’ ότι έχουμε για το “Oversized Chimney Sweater” της εταιρείας, το οποίο ήταν ένα πουλόβερ αξίας $ 1.150, από αυτά τα πουλόβερ που έδιναν οι γονείς στα παιδιά να φορέσουν, προτού μάθουν τι πάει να πει μόδα για τα ίδια.

Αλλά τι ξέρουμε και εμείς; Οι νέοι μπορούν να σπαταλούν το νοίκι τους όπου θέλουν, αρκεί να εξοικονομούν κομμάτι του προϋπολογισμού τους για να αγοράσουν φιλικά προς το περιβάλλον, πολυτελή καλαμάκια.

Μια γυναίκα γίνεται «ο θρύλος του Walmart» επειδή ήταν απλά ένας τίμιος άνθρωπος

Αποτελεί απόδειξη για την κατάσταση του κόσμου που ζούμε, ότι το μόνο που χρειάζεται, είναι ένας καταναλωτής να επιστρέφει ένα καλάθι αγορών του στη θέση του αντί να το αφήνει στη μέση του δρόμου, όπως όλοι κάνουν όλοι οι υπόλοιποι ανόητοι, για να κερδίσει ένα βραβείο από την εταιρία.

Και όμως, η Sue Johnson δεν επέστρεψε απλά ένα καρότσι. Επέστρεψε ένα καλάθι αγορών της Walmart, με ήρεμο τρόπο, κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στη Δυτική Βιρτζίνια, σύμφωνα με το WHAS11. Μόνο για αυτό αξίζει τον έπαινό μας. Αλλά ένας απλός “έπαινος” δεν είναι του στυλ της Walmart.

Μιλάμε για τον retailer που άφησε τον Mason Ramsey να τραγουδήσει στα καταστήματα του και στη συνέχεια, όταν έγινε γνωστός, του διοργάνωσε κανονική συναυλία. Η Walmart δεν κάνει τίποτα με μέτρο. Και έτσι, προβλέψιμα, η Sue όχι μόνο έλαβε ένα χρυσό καλάθι αγορών που την ανήγαγε σε “Walmart Legend”, αλλά και ένα έτος δωρεάν παραλαβής προϊόντων online.

Αυτή η στιγμή,  αντίστοιχο καταναλωτικό παράδειγμα έχουμε με την πρόσφατη αγορά παιχνιδιών, από ένα κορίτσι, ύψους 400$ που στην συνέχεια πείστηκε από τη μητέρα της να τα δωρίσει σε παιδικό νοσοκομείο.

Καλαμάκια αξίας $300

Όπως και πολλοί άλλοι παράγοντες, η αγορά πολυτελείας παρακολουθεί στενά αυτά για τα οποία ενδιαφέρονται οι πελάτες σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια προτίθεται να φροντίζουν για τα θέματά τους, προκειμένου να κάνουν περισσότερες πωλήσεις.

Η παραπάνω πρακτική, μας φέρνει σε ένα άλλο προϊόν: ασημένια καλαμάκια αξίας $325. Υπάρχουν πολλά θετικά που μπορούμε να πούμε για το κίνημα που θέλει να επαναχρησιμοποιούμε τα καλαμάκια. Σημαίνει εξοικονόμηση πλαστικού, σημαίνει ότι λιγότερα πλάσματα της θάλασσας πρέπει να ανέχονται τα απορρίμματα μας και επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να βρούμε διαφορετικές επιλογές. Αλλά το μόνο που έχουμε να πούμε όταν brands πολυτελείας, όπως η Miansai, προσπαθούν να καλύψουν αυτό το κίνημα είναι: το Tiffany το δοκίμασε πρώτο, και όταν το έκανε τότε, δεν ξετρελαθήκαμε.

Σύμφωνα με το γυναικείο Wear Daily, όμως, το Tiffany δεν πωλούσε ένα καλαμάκι αξίας $ 250, μόνο για να κερδίσει χρήματα. Αντίθετα, “επειδή τα πλαστικά απόβλητα εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρή απειλή για τους ωκεανούς μας, είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε αυτά τα εξαιρετικά καλαμάκια διαρκείας, φτιαγμένα από πολύτιμα μέταλλα, ως μια φιλική προς τον ωκεανό, εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με στυλ”, δήλωσε ο διευθυντής του τμήματος βιωσιμότητας της εταιρείας.

Γιατί, πως αλλιώς, τα brands πολυτελείας θα δείχνουν την υποστήριξή τους για περιβαλλοντικούς σκοπούς, εκτός από την παραγωγή της δικής τους έκδοσης αντικειμένων, και την υπερβολική χρέωση γι ‘αυτά;

Η Supreme κάνει τις εφημερίδες να μοιάζουν μοντέρνες ξανά.

Με μια απρόσμενη αλλαγή, το New York Post δημοσίευσε ένα τεύχος, μόνο με το λογότυπο της Supreme στην πρώτη σελίδα, και οι οπαδοί του πολυτελούς street brand αγόρασαν αμέσως, κάθε αντίγραφο και άρχισαν να τα μεταπωλούν online πολλαπλασιασμένη την αξία τους.

Σύμφωνα με την Independent, οι άνθρωποι άρχισαν να δαπανούν ακόμη και  $20 για μια εφημερίδα που συνήθως πωλείται για $1. Αν συμμεριστεί κανείς όλα τα υπόλοιπα, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Αλλά, αυτή η πρακτική, προκαλεί τα συνήθη ερωτήματα: Για παράδειγμα, τι κάνετε με μια συλλεκτική εφημερίδα; Γιατί αρέσει στον κόσμο η Supreme τόσο πολύ;

Δίνει, επίσης, ακόμη περισσότερη αξιοπιστία στους οπαδούς των κλασσικών cult,  όπως το Donnie Darko και το  Pulp Fiction, οι οποίοι, μπορεί να πηγαίνουν στις μεταμεσονύκτιες προβολές και να απαγγέλλουν κάθε πρόταση που λένε οι ηθοποιοί, αλλά τουλάχιστον δεν είναι εκεί έξω συλλέγοντας 50 φύλλα από την ίδια εφημερίδα, μόνο και μόνο για να αποκομίσουν κέρδος από άλλους οπαδούς.

Και πάλι, το να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις 20 δολάρια για μια εφημερίδα έχει τη δικιά του τρέλα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.