20 Απρ 2024
READING

Οδοντόκρεμα βασισμένη στο Coco Chai, ακούγεται περίεργη, έχει υπέροχη γεύση και μπορείς να την φας

5 MIN READ

Οδοντόκρεμα βασισμένη στο Coco Chai, ακούγεται περίεργη, έχει υπέροχη γεύση και μπορείς να την φας

Οδοντόκρεμα βασισμένη στο Coco Chai, ακούγεται περίεργη, έχει υπέροχη γεύση και μπορείς να την φας

Όχι ότι θα τρώγατε μια οδοντόκρεμα, ακόμα και αν έχει τον όρο “coco chai” στην ονομασία της. Αλλά το παιδί σας, θα το έκανε. Και είναι ανακούφιση να γνωρίζεται πως, ούτε εσείς αλλά ούτε και το παιδάκι σας θα αρρώσταινε ποτέ ξανά, μετά από την κατανάλωση της οδοντόπαστας ή και άλλων προϊόντων της Dr. Brite.

Όλα ξεκίνησαν όταν δύο αδελφές, συνειδητοποίησαν ότι τα παιδιά τους ήταν πιθανό να τρώνε τοξικής οδοντόκρεμα καθημερινά. Έχουν χαριτωμένες εικόνες στη συσκευασία, καλή γεύση, αλλά δεν είναι σνακ, δυστυχώς. Αρκετά συστατικά στις συνηθισμένες οδοντόκρεμες, συμπεριλαμβανομένου του φθορίου, μπορεί να σας κάνουν να αρρωστήσετε αν τα καταναλώσετε. Έτσι, οι αδελφές, που έτυχε να είναι και γιατροί, κάθισαν και σκέφτηκαν, και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια καλύτερη οδοντόκρεμα.

Από το 2016, που κέρδισαν το Burt’s Natural Launchpad για το 2016, και οι δυο εργάζονται ολοκληρωτικά για το Dr. Brite, ένα brand μη τοξικής οδοντόκρεμας που ίδρυσαν με μεγάλη δυσκολία. Συνέχισαν και κέρδισαν το διαγωνισμό Pitch Foundation το 2017, και το 2018 κέρδισαν το Natural Products Expo .

Παρακάτω, οι αδερφές γιατροί και οι εφευρέτες, εξηγούν τι αγαπούν και δεν αγαπούν, γιατί το φθόριο δεν είναι απαραίτητο, και πώς προέκυψαν να δημιουργήσουν οδοντόκρεμα με γεύση Coco Chai.

Ποια ήταν η έμπνευση πίσω από την δημιουργία και την ονομασία της οδοντόκρεμας Dr. Brite;

“Ως χειρουργός με ειδίκευση στον καρκίνο του μαστού, ανησυχούσα αρκετά από τα αυξημένα ποσοστά καρκίνου στους νέους υγιείς ασθενείς μου που δεν είχαν προηγούμενο οικογενειακό ιστορικό. Πάντα ήξερα να τους πω, να προσπαθούν να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να προσπαθούν να έχουν λιγότερο στρες, να αποφεύγουν το αλκοόλ και να αποφεύγουν το κάπνισμα, αλλά ποτέ δεν είχα αντιληφθεί ότι θα πρέπει να τους προειδοποιώ και για τις κρυφές τοξίνες που βρίσκονται στα καθημερινά προϊόντα προσωπικής φροντίδας τους, όπως τα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος ή την απλή οδοντόκρεμα. Ως μαμά, τα παραπάνω τα αντιλήφθηκα όταν είδα τον 18μηνών γιό μου, τον Logan, να τρώει οδοντόκρεμα.

Μπορείτε να φανταστείτε ότι εκτίθεστε σε τοξικές, καρκινικές και φλεγμονώδεις ουσίες που βρίσκονται ως συστατικά στην οδοντόκρεμα σας, όπως είναι το Triclosan και το Carrageenan, δύο ή τρεις φορές την ημέρα για όσο διάστημα έχετε δόντια;

Δεν είναι παράλογο ότι τα επίπεδα καρκίνου σε όλο τον κόσμο αυξάνονται καθημερινά. Τότε αποφάσισα ότι έπρεπε να κάνω κάτι, για αυτό κάλεσα την αδελφή μου που είναι οδοντίατρος, όπως και μητέρα δύο παιδιών, και της μίλησα για τις ανησυχίες μου. Έτσι γεννήθηκε το Dr. Brite, εντελώς από ανάγκη. Και οι δυο θέλαμε προϊόντα, ασφαλή για τις οικογένειές μας και για όλους.

Θέλαμε να δημιουργήσουμε προϊόντα που ήταν αποτελεσματικά και με υπέροχη γεύση, χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά και vegan συστατικά, σε προσιτό κόστος για όλους. Τώρα ο γιος μου μπορεί να φάει ένα ολόκληρο σωληνάριο από  οδοντόκρεμα της Dr. Brite, και ξέρω ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ και να ελέγχω για τυχόν δηλητηριάσεις, πέρα από το να διατηρώ, παράλληλα, το χαμόγελό του υγιές.

Επιπλέον, το όνομα, το αγαπάμε. Είχαμε πολλές ιδέες για το όνομα αλλά κατασταλάξαμε στο Dr. Brite, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι είναι τέλειο λογοπαίγνιο με το ότι και οι δυο είμαστε γιατροί που θέλουν να κάνουν «φωτεινή» τη ζωή των καταναλωτών με τα προϊόντα μας. Ακόμη, ήταν διαθέσιμο σαν ονομασία για να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική μας σελίδα.

Τι συμβαίνει με το φθόριο; Γιατί πιστεύουν όλοι ότι είναι τόσο απαραίτητο για την υγεία των δοντιών;

“Το φθόριο στο παρελθόν ήταν ένα συστατικό που μέχρι ένα σημείο, θεωρούνταν μπορούσε να ενισχύσει το σμάλτο, για να βοηθήσει στην πρόληψη των κοιλοτήτων. Όλες οι νέες μελέτες δείχνουν ότι το φθόριο, στο ποσό που χρησιμοποιείται στα προϊόντα στοματικής φροντίδας και σε σχέση με το χρόνο που χρειάζεται κάποιος για να βουρτσίζει τα δόντια του, δεν αρκεί για να βοηθήσει στην μείωση των κοιλοτήτων, ενώ, από την άλλη μεριά, το φθόριο θεωρείται νευροτοξίνη και συσσωρεύεται στο σώμα. Αφού χρειάζονται μόνο έξι δευτερόλεπτα για να ενσωματωθεί το φθόριο με το αίμα από το στόμα, δεν συνιστάται ούτε είναι απαραίτητο να υπάρχει φθόριο στα προϊόντα της στοματικής φροντίδας».

Η γεύση του coco chai στην αρχή μας τρόμαξε, αλλά μετά τη δοκιμή, ενθουσιαστήκαμε. 

“Αυτή η γεύση ήταν λίγο περίεργη, οι περισσότεροι, όμως, αφού τη δοκιμάσουν, τη λατρεύουν. Προσωπικά, αγαπώ κάθε τι που έχει καρύδα, από το γάλα καρύδας, το αλεύρι καρύδας ή ένα ωραίο τσάι καρύδας. Όταν θέλαμε να προσθέσουμε νέες γεύσεις και να επεκτείνουμε την οδοντόκρεμα μας, ήθελα να δοκιμάσω κάτι με λάδι καρύδας. Συνηθίζω χρόνια τώρα να το χρησιμοποιώ, προτού γίνει τάση, αλλά ποτέ δεν ήμουν ευχαριστημένη με  με τα αποτελέσματα της λεύκανσης, ούτε την ταλαιπωρία του να χρησιμοποιείς το λάδι για 20 λεπτά κάθε φορά. Ας μην αναφερθούμε στο χάος που μπορεί να δημιουργηθεί ή τον κίνδυνο του να το καταπιείς. Μου άρεσε το πώς αισθανόμουν το στόμα μου μετά το ξέπλυμα με λάδι, αλλά μετά από κάποια στιγμή, έμοιαζε με αγγαρεία.

Για την οδοντόκρεμα Coco Chai της Dr. Brite, θέλαμε να συνδυάσουμε την αρχαία πρακτική Ayurvedic για ξέπλυμα με το λάδι καρύδας, αποκλείοντας τον κίνδυνο για δημιουργία χάους, και την καθιστούν πιο αποτελεσματική, προσθέτοντας φυτικά συστατικά που δρουν ταυτόχρονα και την καθιστούσαν πιο αποτελεσματική ενώ είναι καταπληκτικά για την στοματική σας υγεία. Δίνει, επίσης, στους καταναλωτές μας, που δεν τους αρέσουν οι γεύσεις από δυόσμο ή μούρα, μια επιλογή για να πάρουν τα εκπληκτικά νόστιμα, ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα μας, με τη γεύση που τους αρέσει – όλες οι γεύσεις δημιουργούνται από οργανικό έλαιο καρύδας, οργανικό αιθέριο έλαιο φυτών και εκχυλίσματα. Μπορείτε να το φάτε! Το κάνουμε, όταν είναι ημέρα παραγωγής, όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε τις γεύσεις μας για τον ποιοτικό έλεγχο και τα αποτελέσματα του βουρτσίσματος, ενώ το καλύτερο από όλα, είναι οτι είμαστε σίγουροι ότι είναι απολύτως ασφαλές εάν το φάει κάποιος”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.