20 Απρ 2024
READING

Adidas και Billie Jean King συνεργάζονται για τα κορίτσια

2 MIN READ

Adidas και Billie Jean King συνεργάζονται για τα κορίτσια

Adidas και Billie Jean King συνεργάζονται για τα κορίτσια

H Adidas ζήτησε τη βοήθεια της θρυλικής παίκτριας του τένις Billie Jean King, για να βοηθήσει τα έφηβα κορίτσια στον αθλητισμό μετά την αποφοίτηση τους από το σχολείο, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Here to Create Change».

Με βάση τα σχετικά στοιχεία, όσον αφορά τη περιοχή της Νέας Υόρκης τα κορίτσια είναι πιθανό να αποχωρήσουν από τον αθλητισμό σε μεγαλύτερο ποσοστό από ό, τι τα αγόρια της ηλικία τους. Το brand έχει δεσμευτεί να υπερκάμψει τα εμπόδια που προβλέπουν ότι σχεδόν 1,7 εκατομμύρια γυναίκες αθλήτριες θα σταματήσουν να παίζουν στην πόλη.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, κατά τη διάρκεια της μέσης εκπαίδευσης υπάρχει μόνο ένα κενό 5% μεταξύ του ποσοστού των αθλητών ανδρών και γυναικών. Αυτό αυξάνεται στο 13% στο γυμνάσιο, με τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των ηλικιών 17 και 18.

Επιπλέον, το 28% των κοριτσιών – που ισοδυναμούν με πάνω από 670.000 εν δυνάμει αθλητές της Νέας Υόρκης – λένε ότι εγκαταλείπουν τον αθλητισμό επειδή υπάρχουν λιγότερες ευκαιρίες συμμετοχής καθώς μεγαλώνουν.

Έτσι, για να ενθαρρύνει τα νεαρά κορίτσια να κρατήσουν το κεφάλι τους στο παιχνίδι, η Adidas συνεργάζεται με την King ως απόδειξη ότι  η θετική αλλαγή, είναι εφικτή εντός και εκτός γηπέδου.

Η εκστρατεία παίζει στο σκηνικό του US Open, στη θέση του αγώνα της King για ισότητα πριν από 45 χρόνια.

Εκτός από μια σειρά διαφημίσεων και βίντεο, η Adidas λανσάρει επίσης ένα ζευγάρι παπουτσιών limited edition “για να τιμήσει το μόνιμο αποτυπώμα της BJK στο ύφασμα της γυναικείας αθλητικής δραστηριότητας”. Τα 300 ζεύγη θα είναι διαθέσιμα από τις 27 Αυγούστου.

Μια κοινωνική εκστρατεία, #CreatorsUnite, θα ζητά να συνεργαστούν όλοι με την King και άλλους αθλητές για την εξάλειψη των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι νέες γυναίκες αθλήτριες.

Αυτή η εκστρατεία αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας της Adidas, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων και σχεδίων που έχουν προγραμματιστεί για να προωθήσουν την Νέα Υόρκη και να δείξουν αγάπη τους στο Big Apple.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.