26 Απρ 2024
READING

Askinosie Chocolate: Ένας Bean-To-Bar κατασκευαστής σοκολάτας

2 MIN READ

Askinosie Chocolate: Ένας Bean-To-Bar κατασκευαστής σοκολάτας

Askinosie Chocolate: Ένας Bean-To-Bar κατασκευαστής σοκολάτας

Είναι μια συναρπαστική εποχή στον κόσμο της bean-to-bar σοκολάτας και για τους κατασκευαστές που εργάζονται συνεχώς για να κάνουν το προϊόν τους καλύτερο και για μια πιο μεγάλη αγορά καταναλωτών που είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τα προϊόντα περιορισμένης παραγωγής. Παρακάτω ακολουθεί μία τέτοια ιστορία, η οποία προσφέρει μια γεύση από το πάθος και τη σκληρή δουλειά που επενδύεται σε κάθε μία όμορφα τυλιγμένη μπάρα σοκολάτας και – αφού πάρετε στα χέρια σας μία ή περισσότερες – μπορεί απλά να κάνει την εμπειρία γευσιγνωσίας σας πολύ πιο γλυκιά.

Ποιός κρύβεται πίσω από το concept

Ο Shawn Askinosie, ποινικός δικηγόρος, έκανε στροφή στην καριέρα του και στράφηκε προς τη βιομηχανία σοκολάτας. Η κόρη του Lawren, που απασχολήθηκε στο concept ως έφηβη, είναι πλέον ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας. Μαζί τους υπάρχει ακόμα μια μικρή ομάδα περίπου 16 ατόμων, οι μισοί από τους οποίους επικεντρώνονται αποκλειστικά στην παρασκευή της σοκολάτας και την περιτύλιξη κάθε μπάρας στο χέρι.

Tι είναι αυτό που το κάνει μοναδικό

Η κοινωνική ευθύνη βρίσκεται στον πυρήνα όλων των πράξεων της Askinosie. “Δεν είναι μόνο ένα buzzword, είναι αυτό ακριβώς που είμαστε”, όπως αναφέρει ο ιστότοπος της εταιρείας. “Η Askinosie Chocolate γεννήθηκε αφοσιωμένη στη δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα, τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την ενίσχυση της κοινότητας.Είμαστε αφιερωμένοι όχι μόνο στην παραγωγή της καλύτερης ποιότητας σοκολάτας που μπορεί κανείς να αγοράσει, αλλά στην τοποθέτηση με τέτοιο τρόπο ώστε όσα περισσότερα μαθαίνετε για  το project τόσο καλύτερα να αισθάνεστε γι ‘αυτό. “

 

Η Askinosie άρχισε να παράγει σοκολάτες σε μια εποχή που λίγοι άλλοι το έκαναν σε μικρές ποσότητες. Ο ιδιοκτήτης διακρίνει τον εαυτό του και την επιχείρησή του συμμετέχοντας στο άμεσο εμπόριο – έτσι ώστε να γνωρίζει ακριβώς από πού προέρχονται οι κόκκοι κακάο και ποιος τους έχει καλλιεργήσει- και να αντιμετωπίζει τους καλλιεργητές “με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και σεβασμό” (ως προς τη τιμή αγοράς), την τιμή στην παγκόσμια αγορά και τη δίκαιη εμπορική τιμή.

Τι να δοκιμάσετε

Εκτός φυσικά από τη μονοποικιλιακή μαύρη σοκολάτα υγείας της Askinosie, υπάρχει σοκολάτα με γάλα καρύδας, vegan σοκολάτα φτιαγμένη από κόκκους κακάο από το Del Tambo, το Ecuador και οργανική καρύδα, λευκή σοκολάτα μονοποικιλιακή, με κακάο που βουτυρώνεται και επεξεργάζεται στο κατάστημα από κόκκους που προέρχονται από το  Davao, τις Φιλιππίνες, oργανική καστανή ζάχαρη και σκόνη από γάλα κατσίκας, όπως επίσης και μαύρη σοκομάτα με κόκκινα raspberry, ένας συνδυασμός σοκολάτας που έχει κερδίσει στο διαγωνισμό American Spoon.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.