19 Απρ 2024
READING

Τα καταστήματα McDonald’s ανακαινίζονται, με αλλαγές ύψους 6 δις δολλαρίων

2 MIN READ

Τα καταστήματα McDonald’s ανακαινίζονται, με αλλαγές ύψους 6 δις δολλαρίων

Τα καταστήματα McDonald’s ανακαινίζονται, με αλλαγές ύψους 6 δις δολλαρίων

H McDonald’s εξετάζει διάφορες ιδέες από άλλα γρήγορα casual εστιατόρια σε μια προσπάθεια να επανασχεδιάσει την εικόνα του fast-food.

Σχεδιάζει να δαπανήσει 6 δισεκατομμύρια δολάρια στα 8.700 εστιατόρια που έχει στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά για να εφαρμόσει αυτές τις νέες ιδέες. Οι ανακαινίσεις θα διαρκέσουν μέχρι το 2020. Και αν η ταχύτητα της καινοτομίας στη βιομηχανία της εστίασης δεν είναι πολύ γρήγορη, η McDonald’s πιθανώς δεν θα σταματήσει εκεί.

Όμως, ο γίγαντας του fast-food έχει αργήσει πολύ σε πολλά από τα concepts του,  τα οποία έχουν εφαρμοστεί ευρέως σε fast casual αλυσίδες, για να μην αναφέρουμε ανεξάρτητα εστιατόρια και άλλους ανταγωνιστές fast food.

Σε κάθε περίπτωση όμως η McDonald’s θέλει να πειραματιστεί, γνωρίζοντας ότι πρέπει να γίνει πιο μοντέρνα ή ότι είναι πιθανό να χάσει περισσότερους πελάτες. Το περασμένο έτος, όταν υλοποίησε την παραγγελία μέσω κινητών συσκευών, η McDonald’s αναγνώρισε ότι έχει χάσει μισό δισεκατομμύριο δυνητικών συναλλαγών, ή αλλιώς επισκέπτες, από το 2012. Αυτός ο αριθμός είναι ίδιος με τους πελάτες που είχαν από το 1955, το έτος που ιδρύθηκε η εταιρία, μέχρι το 1961.

Οι ιδέες που παρουσιάστηκαν  περιλαμβάνουν την επέκταση των φορητών kiosk που μπορεί κανείς να παραγγείλει, που έχει ήδη εγκαταστήσει η McDonald’s σε πολλά σημεία πώλησης. Η McDonald’s σχεδιάζει επίσης να εκσυγχρονίσει τους χώρους εστίασης και να τους προσαρμόσει στις τοπικές προτιμήσεις ανάλογα με την τοποθεσία που βρίσκεται το κατάστημα.

Σε κάποια καταστήματα θα είναι διαθέσιμη και η εξυπηρέτηση απευθείας στο τραπέζι, σε μεγαλύτερους χώρους των McCafe. Επίσης σχεδιάζει να εγκαταστήσει ψηφιακές πινακίδες μενού στις περιοχές drive-through. Αυτό πιθανότατα θα επιτρέψει στην McDonald’s να έχει τη δυνατότητα να κάνει update πιο εύκολα όταν προσθέτει στοιχεία στο μενού και να αλλάζει τις τιμές ανάλογα με τις ειδικές προσφορές που προσφέρει σε συγκεκριμένες περιόδους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.