25 Απρ 2024
READING

Η Starbucks στην Ιταλία με το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο

2 MIN READ

Η Starbucks στην Ιταλία με το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο

Η Starbucks στην Ιταλία με το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο

Το πιο εντυπωσιακό και δύσκολο άνοιγμα χώρας πρόκειται να συμβεί αυτή την εβδομάδα,η Starbucks ανοίγει κατάστημα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο.Η Ιταλία που είναι η χώρα του espresso και βαθειά κουλτούρα καφέ υποδέχεται μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων στον κόσμο.

Εξάλλου ο ιδρυτής της Howard Schultz εμπνεύστηκε για την δημιουργία των Starbucks από ένα ταξίδι του στην Ιταλία πριν από 35 χρόνια.Το 1983 σε αυτό το ταξίδι “μαγεύτηκε¨από την παράδοση και την “εμπειρία” των espresso bars και γυρνώντας στην Αμερική άρχισε να σχεδιάζει το “φαινόμενο” Starbucks.

Σε λίγες ημέρες ολοκληρώνεται μια καλά κρυμμένη ευχή για άνοιγμα ανός καταστήματος Starbucks στην Ιταλία.Το κατάστημα θα είναι 7.500 τετραγωνικά μέτρα και θα είναι το  Roastery format μετά το Seattle και την Σανγκάη.Το κτίριο είναι ένα palazzo που παλαιότερα είχε χρήση ταχυδρομείου.Πρόκειται για ένα flagship store που θα συνδυάσει την εξαιρετική αρχιτεκτονική του κτιρίου με όλους τους νεωτερισμούς της Starbucks.

Εσωτερικά θα έχει πατώματα από vintage μάρμαρα,χειροποίητες διακοσμήσεις από ξύλο που θα συνδυάζονται με οθόνες εικονικής πραγματικότητας που θα παρουσιάζουν στοιχεία για το καβούρδισμα του καφέ.Οι εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί για 6 μήνες στην τέχνη του barista καθώς ο ανταγωνσμός με τους παραδοσιακούς Ιταλούς “τεχνίτες” του καφέ θα είναι πάρα πολύ δύσκολος.

Το κόστος κατασκευής του καταστήματος είναι πολύ μεγάλο αλλά δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία καθώς η εταιρεία δεν θέλει να ανακοινώσει πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Παρόλα αυτά η εταιρεία ανακοίνωση την συμφωνία με την εταιρεία Percassi στην οποία έχει παραχωρήσει τα δικαιώματα για άνοιγμα και άλλων καταστημάτων στο Μιλάνο.

Αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ωραία καταστήματα Starbucks σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.