26 Απρ 2024
READING

Γιατί η Walmart επικεντρώνεται στα e-books για να πουλήσει τα δικά της προιόντα

3 MIN READ

Γιατί η Walmart επικεντρώνεται στα e-books για να πουλήσει τα δικά της προιόντα

Γιατί η Walmart επικεντρώνεται στα e-books για να πουλήσει τα δικά της προιόντα

Στη μάχη ανάμεσα στον online γίγαντα Amazon με την Walmart ανακοίνωσε  δεύτερη τα Walmart eBooks, καθώς ο μεγαλύτερος retailer στον κόσμο επιδιώκει να επεκτείνει την ποικιλία προϊόντων του ηλεκτρονικού εμπορίου για να προσελκύσει περισσότερους πελάτες για αγορές one-stop.

Το κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων της Walmart, το οποίο τροφοδοτείται από το Rakuten Kobo’s e-book service, διαθέτει τη βιβλιοθήκη του Kobo με περισσότερους από έξι εκατομμύρια τίτλους βιβλίων. Ακόμα μία κίνηση ενάντια στην Amazon, πραγματοποίησε η Walmart, μέσω του Kobo, η οποία παρουσίασε μια νέα μηνιαία υπηρεσία συνδρομής για audiobook έναντι $ 9,99 το μήνα, πιο φθηνή από το Amazon Audible που κοστίχει $ 14,95.

Η Walmart και η Rakuten Kobo παρουσίασαν επίσης τις συνεργαζόμενες εφαρμογές iOS και Android, έτσι ώστε αυτά τα ηλεκτρονικά βιβλία να μπορούν να διαβαστούν ακόμα και χωρίς τα eReaders του Kobo. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν για πρώτη φορά τη συνεργασία τους νωρίτερα αυτό το έτος.

Η Walmart έχει συνεργαστεί με την Google για να προωθήσει τις φωνητικές αγορές μέσω του Google Home για να συναγωνιστεί με την Alexa της Amazon – έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιήσει το cloud της Microsoft αντί της υπηρεσίας AWS cloud της Amazon. Το να φτάνουν οι καταναλωτές στο κατάστημα ηλεκτρονικών βιβλίων της Walmart μπορεί να είναι μια δύσκολη μάχη καθώς το e-reader Kindle της Amazon έχει κυρίαρχο μερίδιο αγοράς. Τα στοιχεία της Euromonitor δείχνουν ότι το Kindle κατέχει μερίδιο 83,6% στην αγορά ηλεκτρονικών αναγνωστών των Η.Π.Α. ενώ το Kobo, είναι  Νο. 2 και έχει μερίδιο 13,4%.

Αλλά η πώληση περισσότερων ηλεκτρονικών βιβλίων δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που προσδοκεί η Walmart. Η εταιρεία, επιδιώκοντας να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές υψηλότερου επιπέδου από αυτούς που έχει ήδη, οι οποίοι την προτιμούν για τις εκπτώσεις της και είναι δημογραφικά χαμηλού εισοδήματος. Επιθυμεί να επεκτείνει γρήγορα την επιλογή των προϊόντων της στο διαδίκτυο, η οποία αποτέλεσε το κλειδί για την επιτυχία της Amazon.

Η Walmart έχει προσθέσει 1100 νέα brands στo Walmart.com, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα O’Neill surf και water clothing και προϊόντα ποδηλασίας Shimano.

Η Walmart επίσης επεκτείνει τις υπηρεσίες παραλαβής εντός και εκτός καταστημάτων σε διάφορες προσπάθειες για να επωφεληθεί από τα περίπου 4.800 καταστήματα που έχει στις ΗΠΑ, τα οποία η εταιρεία έχει δηλώσει πως βρίσκονται σε απόσταση 10 μιλίων από το 90% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Οι προσπάθειές της φαίνονται να έχουν αποδώσει

Η Walmart Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα ανέφερε άνοδο 40% στις online πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου, καθώς ο McMillon δήλωσε ότι οι “omni-channel πρωτοβουλίες” συνέβαλαν στις πωλήσεις της Walmart, συμπεριλαμβανομένης της καλύτερης συγκρίσιμης απόδοσης πωλήσεων τα τελευταία 10 χρόνια.

Το μερίδιο αμερικανικής αγοράς της Amazon ανήλθε σε 46% το 2017, από 24% το 2012, ενώ της Walmart αυξήθηκε σε 4,3%, από 2,9%, κατά την ίδια περίοδο, κατατάσσοντάς την στην 3η θέση , σύμφωνα με την Euromonitor. Το EBay, ενώ εξακολουθεί να είναι στην 2η  θέση , είδε το μερίδιο του να μειώνεται στο 7,4%, από 8,7%.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη των ηλεκτρονικών αποδείξεων 3.1 εκατομμυρίων καταναλωτών από την Rakuten Intelligence, το μερίδιο αγοράς της Walmart.com ανήλθε σε 1,9% στο χρόνο μέχρι την 31η Ιουλίου, από 1,7% το προηγούμενο έτος. Το μερίδιο της Amazon.com στη μελέτη αυτή, που αποκλείει το Amazon Fresh, το Ebay, το Etsy και το Instacart, μειώθηκε σε 34,2%, από 34,3%.

Το Walmart.com είναι ακόμα μωρό σε σύγκριση με την Amazon, αλλά το πνεύμα του φαίνεται τεράστιο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.