19 Απρ 2024
READING

To Airbnb αλλάζει εικόνα μέρα με τη μέρα

3 MIN READ

To Airbnb αλλάζει εικόνα μέρα με τη μέρα

To Airbnb αλλάζει εικόνα μέρα με τη μέρα

Η Airbnb, η δημοφιλής υπηρεσία ενοικίασης κατοικιών, έχει κάνει τα ταξίδια οικονομικά και προσιτά.

Οι προσφορές στην πλατφόρμα είναι γενικά χαμηλότερες από το κόστος των ξενοδοχείων, παρέχοντας παράλληλα πολύ περισσότερο χώρο και κάτι σαν μια προοπτική ντόπιου.

Για πολύ καιρό, ήταν πολύ καλή επιλογή. Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια, παρατηρείται μια αλλαγή που μπορεί να απομακρύνει αρκετό κόσμο από την πλατφόρμα για πάντα.

Περίπου το 2011, τρία χρόνια μετά την έναρξη της εταιρίας, οι περισσότερες καταχωρήσεις σπιτιών που γίνονταν, ήταν χώροι από σπίτια ανθρώπων που πραγματικά ζούσαν μέσα. Είτε μοιραζόταν κάποιος ένα δωμάτιο, είτε ενοικίαζε ένα ολόκληρο σπίτι, ο ιδιοκτήτης απλά έμενε κάπου αλλού τις ημέρες που ήταν κλεισμένο.

Υπήρχε μία πραγματική αίσθηση στο χώρο, ο καθένας που έκλεινε ένα χώρο βοηθούσε τον ιδιοκτήτη με το ενοίκιό του και σε αντάλλαγμα ο ιδιοκτήτης μοιραζόταν τα αγαπημένα του μέρη για φαγητό ή αξιοθέατα.

Και ενώ η εταιρία δεν έχει εκδόσει επίσημα στατιστικά, μία αναφορά το 2017 παρουσίαζε ότι η ανάπτυξη της εταιρίας στην Αμερική οδήγησε τους ιδιοκτήτες να ενοικιάζουν πολλαπλές τοποθεσίες ή ολόκληρα σπίτια. Η αναφορά επισήμανε ότι το κέρδος από τις πολλαπλές τοποθεσίες οδηγούσε στα πιο γρήγορα αποτελέσματα μέσω της πλατφόρμας και το 64% των Αμερικανών ενοικίαζαν ολόκληρο χώρο.

Το Airbnb χάνει την χάρη του

Η εμπειρία του Airbnb αλλάζει μαζί με τις συνήθειες των ιδιοκτητών. Προωθείτε το instant book και όλα γίνονται λίγο πιο τυπικά, από την καθαριότητα μέχρι τις παροχές που θα πρέπει να απολαμβάνει ο κάθε επισκέπτης.

Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε πως θα προστεθούν ξενοδοχεία στην πλατφόρμα. Αυτές οι δύο αλλαγές που δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες γίνονται όλο και πιο επαγγελματίες, άλλαξε την όλη ιδέα του home-sharing.

Αυτή η αλλαγή είναι απαραίτητη για πολλούς λόγους. Οι άνθρωποι πλέον χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για ταξίδια εργασίας και έτσι θα πρέπει να υπάρχει περισσότερος επαγγελματισμός.

Απλά η “ένταση” του επαγγελματισμού γίνεται ξεκάθαρα από την οπτική του χρήστη. Όσες πιο πολλές ιδιοκτησίες καταχωρούνται στην πλατφόρμα από επαγγελματίες, αρχίζουν και ανταγωνίζονται μεταξύ τους και οδηγούνται σε επιλογές με φτηνά έπιπλα και γρήγορες ανακαινίσεις για να κερδίσουν τον πελάτη.

Όμως, όλη αυτή η κατάσταση οδηγεί στο να χάνεται η χάρη που είχε το Aibnb, το να μένεις σε κάποιο σπίτι ντόπιου, να μπορείς να έχεις πρόσβαση στη βιβλιοθήκη τους ή στα συρτάρια με τα μπαχαρικά τους.

Όπως και να το δει κανείς, η εταιρία αλλάζει συνήθειες και το Airbnb σε λίγο καιρό δε θα μοιάζει καθόλου με την ιδέα που είχαμε στο μυαλό μας μέχρι σήμερα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.