26 Απρ 2024
READING

Η Ιρλανδία στο Maryland: Η Guinness ανοίγει το πρώτο ζυθοποιείο στην Αμερική

3 MIN READ

Η Ιρλανδία στο Maryland: Η Guinness ανοίγει το πρώτο ζυθοποιείο στην Αμερική

Η Ιρλανδία στο Maryland: Η Guinness ανοίγει το πρώτο ζυθοποιείο στην Αμερική

Οι αμερικανοί fans της Guinness δε θα χρειάζεται πλέον να ταξιδέψουν μέχρι το Δουβλίνο για να ζήσουν την γευστική εμπειρία μιας από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες στην βιομηχανία της μπύρας. Οι κατασκευαστές της μπύρας ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Guinness Open Gate Brewery & Barrel House, αξίας $90 εκ. δολλαρίων, του πρώτου ζυθοποιείου στην Αμερική μετά από 60 χρόνια.

Βρίσκεται στο Relay, στο Maryland, 10 μίλια μακριά από το κέντρο της Βαλτιμόρης και αναμένεται να φιλοξενεί περισσότερους από 300.000 επισκέπτες στο gift shop, το brew house, το taproom και το εστιατόριο. Το Guinness Open Gate βρίσκεται σε μία τεράστια έκταση όπου η μητρική του εταιρία, Diageo που είναι και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ποτών του κόσμου έχει στην κατοχή της από το 2001.

Μετά από προετοιμασία 9 μηνών και με τη βοήθεια 2.250 εργατών, ήταν απίστευτο το να βλέπεις το project να παίρνει μορφή, αναφέρει ο Tom Day, chairman της Diageo Beer Company USA.”Χρειάστηκε ένας στρατός από ανθρώπους για να κατασκευαστεί. Είναι μία από τις πιο υπερήφανες στιγμές της ζωής μου!”.

Οι 16 μπύρες του taproom, οι περισσότερες από τις οποίες παρασκευάζονται εκεί, περιλαμβάνουν την Guinness IPA και τη Crosslands Pale Ale, οι οποίες παρασκευάζονται με κριθάρι και λυκίσκο που καλλιεργείται στο Maryland. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο χώρο μόνοι τους προς το παρόν, βλέποντας εκθέματα που παρουσιάζουν τη διαδικασία παρασκευής μπύρας και το ιστορικό της Guinness, μέχρι να γίνουν διαθέσιμες οι περιηγήσεις από εργαζόμενους της εταιρείας.

Ενώ η Guinness είναι πιο γνωστή για την “θολή” εικονική μπύρα της, η κύρια μπύρα στο Maryland είναι η ξανθιά Guinness Blonde American Lager. Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη μπύρα που παρασκευάζεται στην περιοχή που οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν έξω από το campus.

Το ζυθοποιείο θα παράγει τέσσερις έως έξι νέες μπύρες που θα διανεμηθούν σε περιφερειακό επίπεδο στο Μaryland, τη Βιρτζίνια και την Πενσυλβάνια και σε ορισμένες περιπτώσεις, σε εθνικό επίπεδο, λέει o Day.

Οι επισκέπτες δεν θα βρουν τηλεοράσεις στo taproom και το εστιατόριο ή άλλα αλκοολούχα ποτά εκτός από τη μπύρα Guinness. Ο στόχος είναι να αναγκαστούν όσοι πίνουν μπύρα να αποσυνδεθούν για λίγες ώρες και να απολαύσουν το περιβάλλον-μπυραρία, λέει ο brand ambassador της Guinness, Ryan Wagner.

Η νέα μονάδα παραγωγής μπύρας δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τα ζυθοποιεία να προσφέρουν μια αίθουσα γευσιγνωσίας και μία περιήγηση για να χτίσουν το brand τους, λέει ο Bart Watson, επικεφαλής οικονομολόγος της Ένωσης ζυθοποιών. “Είναι σημαντικό να έχουμε αυτή τη βιωματική σύνδεση με την μπύρα”, λέει ο Watson.

Το άνοιγμα του Guinness Open Gate θα βοηθήσει την Diageo να εισέλθει στην αγορά μπύρας των ΗΠΑ, ύψους 111 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπου η Guinness είναι σήμερα η ένατη μεγαλύτερη εμπορική επωνυμία στις πωλήσεις μπύρας. «Ψάχνουν τρόπους για να αναπτύξουν την αγορά τους και αυτή είναι μια βιώσιμη στρατηγική», λέει ο Watson.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.