27 Απρ 2024
READING

Τα πρώτα Cotton + Corn παπούτσια της Reebok είναι γεγονός

2 MIN READ

Τα πρώτα Cotton + Corn παπούτσια της Reebok είναι γεγονός

Τα πρώτα Cotton + Corn παπούτσια της Reebok είναι γεγονός

To brand αθλητικών υποδημάτων και γυμναστικής Reebok εγκαινίασε το πρώτο αθλητικό παπούτσι από το πρόγραμμα βιώσιμων προϊόντων “Cotton + Corn”, μια προσπάθεια που ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από 16 μήνες, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου της Reebok.

Το παπούτσι, το NPC U.K. Cotton + Corn, περιέχει “USDA πιστοποιημένο βιολογικό περιεχόμενο”, συμπεριλαμβανομένου ενός μέρους βαμβακιού 100%, σόλα με βάση το καλαμπόκι και πέλμα από καστορέλαιο.

Τα πάνινα παπούτσια είναι διαθέσιμα τώρα σε περιορισμένη ποσότητα και με τιμή $ 95 ανά ζεύγος, μόνο μέσω του Reebok.com. Τα παπούτσια φθάνουν επίσης σε συσκευασίες που ανακυκλώνονται 100%.

Έχει περάσει σχεδόν ένας με ενάμισης χρόνο από τότε που η Reebok συνεργάστηκε με την DuPont Tate & Lyle Bio Products για την πρωτοβουλία “Cotton + Corn”, η οποία κατά το παρελθόν φαινόταν σαν ένα από τα πιο φιλόδοξα και πιο δύσκολα εγχειρήματα (από άποψη υλικών) στην αγορά υποδημάτων. Η Reebok δήλωσε στο δελτίο τύπου ότι εργάζεται σε πολλά άλλα προϊόντα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Η αειφορία και οι περιβαλλοντικά προοδευτικές πρακτικές παραγωγής έχουν γίνει ολοένα και πιο συχνές στην αγορά υποδημάτων, αν και συνήθως είναι κάποιες μικρές προσπάθειες. Ο τομέας έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, καθώς οι κατασκευαστές υποδημάτων και τα brands προσπάθησαν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα προϊόντα με βάση το πετρέλαιο. Για παράδειγμα, η ιδιοκτήτης της Reebok, Adidas έχει το δικό της πρόγραμμα για την παραγωγή παπουτσιών από ανακυκλωμένα πλαστικά απόβλητα ωκεανού.

Πολλά χρόνια μετά από ό, τι θεωρούνταν από πολλούς ως μια προβληματική απόκτηση από την Adidas, η Reebok συνεχίζει να έχει αξία ως brand υποδημάτων, αν και αναμφισβήτητα είναι περισσότερο γνωστή για τα throwback παπούτσια της από ό, τι για νέες τεχνολογικές προσπάθειες ή την πρόσφατη εκστρατεία της για την ανάπτυξη του τμήματος γυμναστικής. To brand κατέχει μερίδιο της αγοράς υποδημάτων κάτω του 1%, σύμφωνα με εκτιμήσεις της έρευνας NPD που δημοσιεύεται από την News Footwear.

Μπορεί το πρόγραμμα Cotton + Corn να βοηθήσει την Reebok να αυξήσει τις πωλήσεις της; Η τιμή του πρώτου ζευγαριού παπουτσιών που αναπτύσσεται μέσω του προγράμματος είναι αρκετά προσιτή. Όμως, όπως πολλές καινοτόμες γραμμές υποδημάτων, η διαθεσιμότητα στην αγορά αυτού του αρχικού μοντέλου υποδημάτων είναι πολύ περιορισμένη και η Reebok θα χρειαστεί να διαθέσει και τα επόμενα προϊόντα από την οικογένεια Cotton + Corn λίγο πιο γρήγορα από τη διάρκεια των 16 μηνών που χρειάστηκε για να φέρει το παπούτσι στην αγορά αν αναμένει να έχει κάποια ισχυρή θετική επίδραση στο κάτω κάτω.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.