20 Απρ 2024
READING

Η Amazon “προσαρμόζει” τα brands να επικεντρωθoύν στην εμπειρία

3 MIN READ

Η Amazon “προσαρμόζει” τα brands να επικεντρωθoύν στην εμπειρία

Η Amazon “προσαρμόζει” τα brands να επικεντρωθoύν στην εμπειρία

Από την πρόσφατη εστίαση της Amazon στα brands της, οι retailers πρέπει να διπλασιάσουν το μοναδικό πράγμα που δεν μπορεί να προσφέρει η Amazon – την εμπειρία, γράφει ο Sam Kliger, Διευθύνων Σύμβουλος του KWI. Η Amazon  μεταμορφώνεται σε άμεσο ανταγωνιστή με τα brands που πωλεί.

Οι New York Times ανέφεραν πρόσφατα ότι η Amazon δημιούργησε αθόρυβα τα private label brands της, όπου σήμερα είναι περίπου 100 και εκτείνονται από είδη γραφείου (AmazonBasics) έως  εσώρουχα (Good Brief) και παιδικά ενδύματα (Spotted Zebra). Μαζί με την είδηση ​​ότι η Amazon έχει γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος διαφημιζόμενος στις ΗΠΑ το 2017, ξοδεύοντας περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για τις διαφημίσεις και τις προωθήσεις των ΗΠΑ, από το νούμερο οκτώ το 2016, έχει κάνει μερικούς retailers μόδας να αισθάνονται λίγο νευρικοί.

Πώς μπορούν τα brands με δική τους ταυτότητα να ανταγωνιστούν με την αυξανόμενη αυτοκρατορία της Amazon; Πρώτον, μην κρύβεστε στη γωνία. Τώρα είναι η ώρα οι retailers να διπλασιάσουν το μοναδικό πράγμα πoυ μπορούν να προσφέρουν σε αντίθεση με την Amazon που δεν μπορεί ακόμα να ανταγωνιστεί – την εμπειρία. Οι retailers έχουν μια πραγματική ευκαιρία να ξεχωρίσουν τώρα. Παρόλο που ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ανταγωνιστούν με την τιμή, μπορούν να κερδίσουν επενδύοντας στην αξία τoυ brand που έχουν κερδίσει και δημιουργώντας μια μοναδική, αλλά εύκολη, ικανοποιητική εμπειρία για τους αγοραστές.

Αλλά πώς καθορίζει κανείς την εμπειρία, όταν μπορεί να διαφέρει από brand σε brand. Στο πιο βασικό επίπεδο, ένας retailer μόδας θα πρέπει να εκπαιδεύει και να αναπτύσσει μια ταλαντούχα ομάδα πωλήσεων που μπορεί να βασίζεται στην προτίμηση του πελάτη, το στυλ, τον τύπο του σώματος και την τιμή. Είναι μία φόρμουλα που λειτουργεί: Πολλά ecommerce brands, όπως το Revolve.com και το Net-A-Porter, βασίζονται σε social media influencers που επηρεάζουν το κοινό και οδηγούν τον κόσμο προς συγκεκριμένες τάσεις και αυξάνουν την αναγνωρισιμότητα του brand.

Τα φυσικά καταστήματα θα πρέπει να είναι σε θέση να αναπαράγουν την εμπειρία αντί να βασίζονται σε influencers που ζουν μέσα σε μια οθόνη, να έχουν μια πρόσωπο με πρόσωπο αλληλεπίδραση με το προσωπικό πωλήσεων που μπορούν να δημιουργήσουν την εμπειρία αυτοπροσώπως. Σκεφτείτε το: Εάν ένας πωλητής ενθαρρύνει έναν πελάτη να δοκιμάσει κάτι που πιστεύει ότι είναι τέλειο και είναι, έχει δημιουργήσει ένα νέο επίπεδο ικανοποίησης.

Μόλις γίνει η σύνδεση με το προσωπικό πωλήσεων, η τεχνολογία πρέπει να κάνει την εμπειρία εύκολη και ευχάριστη. Δεν υπάρχουν γραμμές αναμονή αλλά εύκολη ανταλλαγή ή ανάλυση μεγέθους, άμεση αποστολή στον πελάτη και δυνατότητα πρόσβασης στο ιστορικό αγοράς ενός πελάτη είναι όλα εργαλεία που βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία. Τα φυσικά καταστήματα θα πρέπει επίσης να μπορούν να αξιοποιούν δεδομένα για να δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Όταν το POS, το merchandising, ο ιστότοπος και το σύστημα απογραφής είναι όλα συνδεδεμένα – ή ακόμα καλύτερα είναι ένα ενιαίο σύστημα – το προσωπικό πωλήσεων θα μπορεί να αναζητά γρήγορα το προφίλ αγορών σας, να βλέπει τι διατίθεται στο μέγεθος ή σε διαφορετικά καταστήματα και να κάνει προτάσεις σε προηγούμενες αγορές. Όταν γίνεται με ένα χαμόγελο και προσωπική επαφή, θα κάνετε τους αγοραστές να επιστρέφουν ξανά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.