24 Απρ 2024
READING

To Netflix κάνει ριζικές αλλαγές

3 MIN READ

To Netflix κάνει ριζικές αλλαγές

To Netflix κάνει ριζικές αλλαγές

Το Netflix ανακοίνωσε κάποιες μεγάλες αλλαγές τις τελευταίες μέρες. Κατά κάποιο τρόπο, οι επιλογές τις δείχνουν πως ακολουθεί τελείως αντίθετο τρόπο από τo Amazon Prime Video.

Κανονικά, θα ήταν σκεπτικός κάποιος αν άκουγε από μία εταιρία ότι η Amazon δε ξέρει τι κάνει, αλλά ο CEO του Netflix και ιδρυτής Reed Hastings, έχει αποδείξει ότι δε φοβάται να “ανατινάξει” το business model της εταιρίας και να το αντικαταστήσει με κάτι καλύτερο.

Υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι η εταιρία κατευθύνεται προς έναν διαφορετικό δρόμο. Πάρτε μια γεύση:

Τέλος στις κριτικές των χρηστών

Ναι, είναι επίσημο. Το Netflix ξεφορτώνεται τα σχόλια χρηστών. Έχουν μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα πολύτο τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ισχυρίζονται ότι πολύ λίγοι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις κριτικές πρόσφατα, ούτως ή άλλως.

Το θέμα προέκυψε πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν το Netflix είπε ότι είχε εντοπίσει πολλή προκατάληψη στην κριτική. Οι άνθρωποι δίνουν βαθμολογίες 5 αστέρων σε αναγνωρισμένα ντοκιμαντέρ που δεν παρακολούθησαν ποτέ, για παράδειγμα, δίνοντας χαμηλότερες  βαθμολογίες σε “ένοχα φαβορί όπως το Armageddon” που πραγματικά παρακολουθούν όλη την ώρα, σύμφωνα με το Entertainment Weekly.

Τώρα, η μόνη ανατροφοδότηση που μπορείτε να προσφέρετε σε συγκεκριμένες εμφανίσεις είναι ένα thumbs up ή thumbs down. Αυτό είναι εντάξει, αλλά είναι ακριβώς το αντίθετο από το Amazon Prime Video, όπου οι σειρές έχουν χιλιάδες κριτικές και αξιολογήσεις, όπως και συμβαίνει σχεδόν και σε κάθε άλλο προϊόν της Amazon. Αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του Amazon – εκατοντάδες κριτικές για κάθε προϊόν που πωλούν.

Αυτό σημαίνει ότι το Netflix βασικά πηγαίνει 99 τοις εκατό με τις αλγοριθμικές προτάσεις του, για να προσπαθήσει να σας κάνει να παρακολουθήσετε συγκεκριμένες νέες εκπομπές. Το Amazon έχει ακόμα μια λύση, όπου μπορείτε να δείτε τι λένε άλλοι. Ποιό είναι καλύτερο? Θα δούμε.

Διαφημίσεις (ή τουλάχιστον promos)

Θυμηθείτε, είπαμε ότι η Netflix θα κάνει τώρα αλγοριθμικές συστάσεις 99% των φορών που σας προτείνει κάτι. Το άλλο θέμα που δοκιμάζει – και αυτή η κίνηση προκάλεσε πράγματι σάλο – είναι η ιδέα της προβολής διαφημίσεων μεταξύ επεισοδίων για κάποιες εκπομπές του Netflix.

Τουλάχιστον για επιλεγμένους θεατές τώρα, το Netflix έχει αρχίσει να εμφανίζει διαφημίσεις μεταξύ επεισοδίων – για κάποιες σειρές του. Ωστόσο, η ιδέα της προβολής διαφημίσεων στο Netflix για οτιδήποτε φαίνεται αποκρουστική.

Οι διαφημίσεις μέχρι τώρα φαίνεται να είναι περιορισμένες σε επιλεγμένους χρήστες ή ενδεχομένως και σε επιλεγμένες χώρες.

“Ελέγχουμε αν οι συστάσεις μεταξύ επεισοδίων θα βοηθήσουν τα μέλη να ανακαλύψουν σειρές που θα απολαμβάνουν πιο γρήγορα”, δήλωσε το Netflix.

Το σκεπτικό είναι το εξής: Φαίνεται ότι οι διαφημίσεις είναι μόνο για promo σειρών και ταινιών που παράγονται από το Netflix, σε αντίθεση με τις άδειες από άλλες εταιρείες παραγωγής. Αυτό έχει νόημα και σημαίνει ότι το Netflix μπορεί πιθανώς να διαχειριστεί οποιοδήποτε αρνητικό σχόλιο για αυτή την ενέργεια.

Αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι το Amazon Prime εμφανίζει ήδη διαφημίσεις για άλλα shows πριν παρακολουθήσει κανείς αυτό που επιλέγει.

Η διαφορά όμως είναι ότι το Netflix ξεκίνησε να κάνει αντίθετα πράγματα από την Amazon – καθώς η τελευταία δεν προώθησε ποτέ καμία πρακτική χωρίς διαφημίσεις.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.