26 Απρ 2024
READING

O νόμος της έλξης στις επιχειρήσεις και 5 βήματα

4 MIN READ

O νόμος της έλξης στις επιχειρήσεις και 5 βήματα

O νόμος της έλξης στις επιχειρήσεις και 5 βήματα

Ο νόμος της έλξης εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις και είναι σημαντικό σχήμα επιτυχίας.Παρακάτω ακολουθούν πέντε βήματα,σχετικά με το νόμο της έλξης στις επιχειρήσεις , τους υπάλλήλους αλλά και τους πελάτες.

Γνωρίστε τι πραγματικά επιθυμείτε

Υπάρχει μία ερώτηση που κάθε ηγέτης μιας επιχείρησης θα πρέπει να απαντήσει: Τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείτε; Χρειάζεται η σκέψη σας να είναι συγκεκριμένη ώστε να βρείτε τον τρόπο να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλετε να κάνετε την καλύτερη νέα πρόσληψη; Θέλετε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας κατά 20% μέχρι το τέλος του έτους; Η υπερσυγκέντρωση στην απάντηση της ερώτησης αυτής θα σας οδηγήσει στο να γίνονται τα πράγματα όπως τα θέλετε. Μετά μπορείτε να θέσετε έξυπνους στόχους . Συγκεκριμένους, μετρημένους, εφικτούς, σχετικούς και σε σωστό χρόνο ώστε εσείς και η ομάδα σας να γνωρίζουν ακριβώς τι προσπαθείτε να επιτύχετε.

Επικεντρωθείτε στην ευγνωμοσύνη και τη θετική συζήτηση με τον εαυτό σας

Ο καθένας από μας έχει μια φωνή μέσα στο κεφάλι του.  Το να μιλάμε στον εαυτό μας είναι κάτι που κάνουμε όλη την ημέρα. Όπως το καλό ή το κακό αγγελάκι που έχουμε, αυτή η φωνή μπορεί να είναι είτε θετική είτε αρνητική. Σκεφτείτε πόσες φορές επικρίνετε τον εαυτό σας κάθε μέρα. Θα εκπλαγείτε πόσο συχνά συμβαίνει και πόσο καταστροφικό μπορεί να είναι αυτό το είδος ομιλίας.

Ένας αρνητικός εσωτερικός μονόλογος δίνει έμφαση στις αρνητικές σκέψεις και κάνει τα γεγονότα να μεγαλώνουν. Ο νόμος της έλξης επιβεβαιώνει ότι σε οτιδήποτε εστιάζετε, θα μεγαλώνει συνεχώς. Ένα σημαντικό βήμα για την ύπαρξη θετικών σκέψεων είναι η ευγνωμοσύνη. Όταν αισθάνεστε ότι κινήστε προς την αρνητική πλευρά των πραγμάτων, σκεφτείτε συγκεκριμένα πράγματα και να είστε ευγνώμονες, ώστε να επαναφέρετε τη διαδικασία σκέψης σας στο θετικό τρόπο.

Η κυριαρχία της θετικής συζήτησης με τον εαυτό μας και η καθημερινή εστίαση στην ευγνωμοσύνη θα σας γεμίσει με σιγουριά και κίνητρα και θα θέσει εσάς και την ομάδα σας σε μια τροχιά επιτυχίας – αντί να έχετε κουραστεί από την ανησυχία του τι θα μπορούσε να πάει στραβά.

Να προσέχετε τον τρόπο που επικοινωνείτε

Οι ηγέτες επιχειρήσεων πρέπει να χρησιμοποιούν γλώσσα που φέρνει θετικά αποτελέσματα. Σκεφτείτε τη λεπτή διαφορά ανάμεσα στις λέξεις “Είμαι” και “Θα είμαι”. Η πρώτη φέρνει τη σκέψη ότι έχετε ήδη επιτύχει αυτό που θέλετε, ενώ η δεύτερη σημαίνει κάτι που θα κάνετε στο μέλλον. Προσέξτε πώς εκφράζετε τον εαυτό σας. Ο  θρύλος της πυγμαχίας Muhammad Ali έγινε διάσημος λέγοντας μεταξύ άλλων φράσεων: “Είμαι ο καλύτερος!” Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε: “Θα είμαι ο καλύτερος” απλά δεν δίνει την ίδια γροθιά.

Οραματιστείτε την επιτυχία

Το να έχετε όραμα είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία σε κάθε διαδικασία ηγεσίας. Για να έχετε το μέγιστο όφελος, πρέπει να κάνετε το όραμά σας όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικό. Οι αθλητές έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία το όραμα για χρόνια στην εκπαίδευσή τους. Ένας παίκτης γκολφ μπορεί να οραματιστεί την τέλεια ρίψη και ένας παίκτης μπάσκετ την ιδανική γωνία για να κάνει μια ελεύθερη βολή. To να σκέφτεστε τη “μεγάλη εικόνα” σας επιτρέπει να οραματιστείτε πώς θα μπορείτε να περιηγηθείτε με επιτυχία σε επιχειρηματικές προκλήσεις και ευκαιρίες. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να κλείσετε τα  μάτια σας και το να φανταστείτε – όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα – τα επερχόμενα βήματα που πρέπει να κάνετε για να πετύχετε την επιτυχία. Μπορεί να είναι τόσο σύντομη όσο λίγα λεπτά ή όσο χρειάζεται για να συμπληρώσετε την ψυχική εικόνα του τι θέλετε να ολοκληρώσετε. Τα πρωινά και τα βράδια είναι οι καλύτεροι χρόνοι απεικόνισης, διότι τότε έχουμε την τάση να είμαστε πιο χαλαροί.

Η υπευθυνότητα είναι καθοριστική

Αναθέστε σε άλλους να σας κρατούν σε εγρήγορση για όσα έχετε δεσμευτεί να κάνετε. Έχετε ακολουθήσει όλα τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω, οπότε μην το κρατάτε για τον εαυτό σας. Όσο περισσότεροι άνθρωποι σας πιέζουν να είστε υπεύθυνος- τόσο το καλύτερο. Όταν προσκαλέσετε τα μέλη της ομάδας να σας κρατούν υπεύθυνους, τους δίνετε μια μοναδική ευκαιρία να δουν τη διαδικασία σκέψης σας και πώς να οραματιστούν την επιτυχία. Αφήστε τους να γνωρίζουν σε τι δουλεύετε για να προσελκύσετε και θα λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να πετύχετε τον επόμενο στόχο σας.

Είτε πιστεύετε στο νόμο της έλξης είτε όχι, λέγοντας στους άλλους τους στόχους σας είναι μια πρόταση win-win. Μετατρέποντας αυτά τα πέντε βήματα σε συνήθειες, δίνετε στους άλλους την ευκαιρία να βοηθήσουν στην οικοδόμηση της εταιρείας και της ομάδας σας – και να αξιοποιήσετε έναν νέο τρόπο σκέψης που θα σας ωφελήσει τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.