20 Απρ 2024
READING

Εξυπηρέτηση πελατών σε έναν κόσμο e-commerce

4 MIN READ

Εξυπηρέτηση πελατών σε έναν κόσμο e-commerce

Εξυπηρέτηση πελατών σε έναν κόσμο e-commerce

Δημιουργήστε μια απαράμιλλη Eμπειρία Πελατών

Μην προσπαθήσετε να χτυπήσετε τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου στο δικό τους παιχνίδι. Είναι απίθανο να μπορέσετε ποτέ να τις συναγωνιστείτε όταν πρόκειται για παράγοντες όπως η ευκολία, η επιλογή και η τιμή, αλλά δεν χρειάζεται.

Έχετε άλλα εργαλεία διαθέσιμα που πρέπει να εκμεταλλευτείτε. Έχετε τακτικούς πελάτες στις φυσικές εγκαταστάσεις σας που αλληλεπιδρούν με το προσωπικό σας. Θα πρέπει να βεβαιώνεστε ότι δημιουργείτε εμπειρίες πελατών που επωφελούνται από αυτό το γεγονός προσφέροντας συναντήσεις one-on-one και μια μοναδική εμπειρία μέσα στο κατάστημα. Μπορείτε επίσης να προσφέρετε επιδείξεις εντός καταστήματος και μία ευκαιρία για τους πελάτες να μπορούν να πάρουν μέρος σε κάποια δραστηριότητα της εταιρίας και να έχουν εικόνα του τι συμβαίνει στα παρασκήνια. Ακόμα, μία καλή ιδέα είναι να απασχολήσετε προσωπικούς αγοραστές που μπορούν να λειτουργήσουν ως υπάλληλοι που βοηθούν τους πελάτες ενώ βρίσκονται στο κατάστημα.

Ψάξτε βαθιά στην ανάλυση δεδομένων σας

Οι εταιρείες e-commerce έχουν πραγματικά χρησιμοποιήσει τα big data για να επιλέξουν τις δραστηριότητές τους. Στη μόδα, η Amazon κυριαρχεί στη συζήτηση σχετικά με τις αναλύσεις δεδομένων ηλεκτρονικού εμπορίου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εξετάσετε πώς η εισβολή της  σε AI-based home assistants έχει μετατρέψει τη λειτουργία συλλογής δεδομένων τους για να καταλάβουν ότι οδεύουν σε κάτι μεγάλο.

Μπορεί να μην έχετε τόσο πολλά δεδομένα πελατών όπως έχει η Amazon, αλλά στην εποχή των big data, εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με καινοτόμους τρόπους, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αναφέρεται μόνο του. Στην πραγματικότητα, οι πελάτες σας προσδοκούν πραγματικά να χρησιμοποιήσετε τις προσωπικές τους πληροφορίες (υπεύθυνα, φυσικά!) για να τους προσφέρετε μια εμπειρία υψηλότερης ποιότητας. Συνδυάστε τις ημερομηνίες παραγγελίας, τα αντικείμενα που αγοράστηκαν και τις πόλεις των πελατών σας για την έγκαιρη παροχή σχετικών προτάσεων προϊόντων.

Πάρτε ένα παράδειγμα μάρκετινγκ από μικρούς, τοπικούς retailers

Οι περισσότεροι retailers πρέπει να βασίζονται στο να είναι “υπερτοπικοί” για να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την Amazon, το Target και την Walmart. Επομένως, υπερέχουν σε στρατηγικές, όπως η αλληλεπίδραση με τους πελάτες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και οι επισκέψεις σε καταστήματα μέσω τοπικών κουπονιών και προσφορών. Αυτά τα είδη πρωτοβουλιών μάρκετινγκ δημιουργούν πιστά κοινά, τα οποία συχνά μετατρέπονται σε επαναλαμβανόμενους πελάτες, ακόμα και αν υπάρχουν διαθέσιμες λιγότερο δαπανηρές επιλογές.

Χρησιμοποιήστε τις Κριτικές Πελατών προς όφελός σας

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν πρόκειται να υποστηρίξει ότι οι online κριτικές δεν κατακλύζονται από προβλήματα. Οι εταιρείες προσπαθούν να παρακάμψουν τα ζητήματα μέσω διαφόρων τακτικών, όπως οι επαληθευμένες κριτικές αγοράς, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχει ένας θυμωμένος πελάτης που θα αφήσει μια κακή αναθεώρηση. Αλλά τα οφέλη εξακολουθούν να αντισταθμίζουν τα μειονεκτήματα, κυρίως επειδή τόσοι πολλοί πελάτες έχουν πλέον την τάση να είναι επιφυλακτικοί έναντι ενός πωλητή εάν οι κριτικές των άλλων πελατών είναι κρυμμένες ή ανύπαρκτες. Καταλάβετε ότι θα υπάρξουν αρνητικές κριτικές και δε χρειάζεται να προσπαθήσετε να τις καλύψετε. Στην πραγματικότητα, σας προσφέρουν μια πιθανή ευκαιρία για διόρθωση υπηρεσιών, φθάνοντας στον πελάτη.

Θολώστε τη Γραμμή Μεταξύ Ψηφιακού και Φυσικού

Οι υπηρεσίες γεω-τοποθεσίας, οι εξατομικευμένες εφαρμογές και οι ειδοποιήσεις καθιστούν ευκολότερη από ποτέ τη μειξη ψηφιακών και φυσικών εμπειριών λιανικής. Μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτά τα εργαλεία χρησιμοποιώντας τα για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας με μοναδικούς τρόπους. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί τους, ενθαρρύνοντας τους να έρχονται στο κατάστημά σας. Επιτρέψτε τους να κερδίσουν εξατομικευμένα κουπόνια μέσω των υπηρεσιών γεω-τοποθεσίας και να τους παρέχεται η δυνατότητα να προσθέσουν αντικείμενα στο καλάθι τους στην εφαρμογή και στη συνέχεια να τα παραλάβουν στο κατάστημα.

Αν έχετε φυσικό κατάστημα θυμηθείτε απλά ότι υπάρχουν ξεκάθαρα πλεονεκτήματα σε αυτό, αφού είστε σε θέση να αλληλεπιδράσετε με τους πελάτες σας σε προσωπικό επίπεδο και να αξιοποιήσετε τις καλύτερες δυνατότητές της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.